Ripensia a optat pentru varianta cu play-off și play-out pentru încheierea Ligii 2. Pelici are și o altă părere, personală: ”Ar trebui să se renunțe la acest campionat.” Antrenorul susține propunerile pentru Liga 1 și Liga 2 cu mai multe echipe

Marius ANGHEL 03 May. 2020, 12:57 Liga 2
Ripensia a optat pentru varianta cu play-off și play-out pentru încheierea Ligii 2. Pelici are și o altă părere, personală: ”Ar trebui să se renunțe la acest campionat.” Antrenorul susține propunerile pentru Liga 1 și Liga 2 cu mai multe echipe

La fel ca finanțatorul-președinte al clubului Ripensia Timișoara, și antrenorul principal Alexandru Pelici (46 de ani) e de părere că actualul sezon de Liga 2 s-ar putea relua, dacă Guvernul va permite, doar cu varianta de play-off pentru primele opt clasate și play-out pentru celelalte zece echipe. Totodată, personal, tehnicianul bănățean crede că mai bine se pune punct acestei ediții de campionat și se pregătește în detaliu următorul sezon.

”Noi, cei de la Ripensia, am optat dintre cele două variante pe cea cu play-off / play-out, pentru că perioada de pregătire după aceste două luni de pauză ar fi cu cel puțin o săptămână mai mare. Jocurile n-ar mai fi la un interval așa de mic, la trei-patru zile, și, atunci, pentru noi ar fi doar nouă jocuri și cred că ne-am putea adapta. Trebuie să ne gândim și la sănătatea fotbaliștilor, nu doar la faptul că trebuie să încheiem acest campionat cu orice preț. Sigur că acestea sunt scenarii.

Dacă vreți o părere personală a mea, nu este ceea ce vrea Pelici, ceea ce vrea x sau y, orice antrenor de la Liga a 2-a, ci e important să fim sănătoși. Dacă există cel mai mic risc, cred că ar trebui să se renunțe la acest campionat pentru a putea fi pregătit celălalt cum trebuie. Altfel, riscăm să ne dăm peste cap cu totul, să apără accidentări, să nu îndeplinim condițiile. Cred că vor trebui să apară testările pentru toate echipele, o perioadă de stat în cantonament. Ori, se știe, la Liga a 2-a sunt destul de mari problemele financiare și nu știu dacă cluburile și-ar putea permite așa ceva”, a opinat Alexandru Pelici la Radio Timișoara.

”Eu nu cred că se vor mai relua competițiile. Depindem de decizia Ministerului Sănătății, a Guvernului. Nu văd cum. Este aproape imposibil să se reia! Discuția e dacă se mai reia, și singura variantă e cu play-off și play-out. Eu, personal, nu cred că se va mai relua competiția!”, a declarat, pentru Liga2.ro, finanțatorul-președinte Dumitru Mihu.

Cealaltă variantă de reluare a campionatului Ligii 2 ar fi de disputare a tuturor celor 14 etape rămase din retur.

Alexandru Pelici susține varianta cu Liga 1 cu mai multe echipe și Liga 2 cu două serii a câte 16 echipe

Alexandru Pelici susține și variantele de mărire a numărului echipelor din primele două ligi, propuse de Cornel Șfaițer, managerul clubului Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, respectiv de clubul ASU Politehnica Timișoara. Șfaițer a lansat varianta cu o Liga 1 cu mai multe participante din sezonul următor, iar gruparea alb-violetă vrea Liga 2 cu două serii a câte 16 formații.

”Este și propunerea pe care noi o susținem, dacă putem spune așa. Am avut o discuție în acest sens cu domnul Mihu și cu domnul Radu Suciu și toți am căzut de acord că propunerea domnului Șfaițer, de la Sepsi, pe care am citit-o acum câteva săptămâni, mi se pare una foarte foarte bună pentru fotbalul românesc, cu mărirea numărului de echipe din Liga 1. Sigur, în momentul de față, ar însemna mai puțini bani pentru fiecare echipă, pentru că ar apărea echipe în plus. Și crearea de două serii de Liga a 2-a. Cred că este cea mai bună variantă pentru noi. Dar nu noi decidem și, așa cum am spus, e doar o propunere pe care noi o agreem”, a mai spus Alexandru Pelici.

Marius ANGHEL 03 May. 2020, 12:57 Liga 2
Pe aceeași temă