Revenire sau amăgire? Rapidiștii debordează de încredere după 4-0 cu Dunărea Călărași. Alexandru Dandea: ”Puteam fi deja în play-off, eram liniștiți” / Raul Costin: ”Sentimentul e minunat”

Andrei PASCU 22 Mar. 2021, 15:21 Liga 2

La Rapid se vorbește numai de noroc, încredere, revenire și play-off, după doar o victorie în acest an. Se pare că succesul cu Dunărea Călărași, din etapa a 20-a a Ligii 2, scor 4-0, a fost suficient să descătușeze spiritele jucătorilor.

Așa se face că la interviurile de la finalul confruntării, fotbaliștii se văd deja în revenire de formă, chiar dacă până duminică jocul era unul slab, iar tensiunile dintre fani și club s-au făcut simțite pe rețelele de socializare și nu numai. Acum, atmosfera e iar una bună.

Alexandru Dandea: ”Va fi un meci de totul sau nimic cel cu Metaloglobus” 

Totul depinde acum de ce se va întâmpla în runda următoare, cu Metaloglobus, unde Rapid are nevoie să ia cele trei puncte.

Despre jocul cu Dunărea Călărași, cum s-a simțit victoria din teren și meciul cu Metaloglobus, a vorbit Alexandru Dandea la interviurile de la final.

”A fost o victorie meritată, muncită. Ne bucurăm că în sfârșit am reușit să câștigăm și noi în acest an. Ne pare rău pentru celelalte meciuri, pentru că am întâlnit adversari pe care i-am dominat. Din păcate, nu am reușit să facem mai mult. E bine că ne-am trezit azi, dar încă nu am realizat nimic pentru că ne așteaptă un meci foarte greu etapa următoare.

Astăzi a fost norocul de partea noastră. La meciul de la Slobozia, indiferent că am jucat bine sau rău, am avut trei penalty-uri. Dacă se acordau, vorbeam despre altceva. Acum eram în play-off, stăteam liniștiți, dar ne bucurăm că în sfârșit am avut șansă și sperăm să ne țină până la finalul campionatului.

Va fi un meci de totul sau nimic cel cu Metaloglobus. Un egal scoate echipele din play-off. Noi mergem cu gândul să câștigăm, dar ne așteaptă un meci greu. Știu că au jucători buni, știm că au ceva probleme legate de COVID, dar sper ca la final să se bucurăm”, a declarat Alexandru Dandea la Rapid TV.

Raul Costin: ”Sentimentul e minunat. Ultima dată când am simțit acest sentiment a fost la Timișoara” 

Meciul cu Dunărea Călărași a fost primul pentru Raul Costin în acest an. El n-a mai jucat din finalul anului trecut, cu ASU Poli, ultima partidă în care Rapid luase cele trei puncte. Se pare că veteranul a revenit cu noroc în echipă, aspect remarcat la final.

Costin a observat și o schimbare a atmosferei în vestiar, după revenirea lui Mihai Iosif pe bancă, de care au vorbit mai mulți jucători ai Rapidului. Asta nu poate duce cu gândul decât la faptul că în scurtul mandat al lui Nicolae Grigore, relațiile nu au fost cele mai bune.

”Sentimentul e minunat. Ultima dată când am simțit acest sentiment a fost la Timișoara. Astăzi, după trei luni de zile chiar am redebutat după acel meci, și iată că am redebutat cu noroc. A fost 4-0 cu o echipă care se bate la play-off, dar e încă în fața noastră.

Am demonstrat că suntem o echipă în momentele grele, în care nu mai avem ce pierde. Am arătat că suntem o echipă, dar poate că și schimbarea cu revenirea lui Mihai Iosif s-a văzut. Eu zic că ne-am deblocat psihic, asta se poate spune după ce câștigi cu 4-0. Jucăm cu încredere, cu plăcere, cu determinare și s-a văzut asta.

În Liga 2 e un fotbal diferit, un campionat greu în care majoritatea meciurilor e de luptă. Foarte puțin contează calitatea individuală. Azi, noi am arătat ca o echipă, ceea ce a făcut și diferența.

Suntem obligați să câștigăm și la Metaloglobus. Va fi greu și pentru că vom juca pe un sintetic. E și o echipă bună acolo, cu mulți foști rapidiști, ca și la Călărași. În același timp depindem doar de noi, iar dacă vom câștiga, vom fi în play-off”, a declarat Raul Costin.

Rapid, la egalitate cu locul 6, Metaloglobus 

Rapid a ajuns la 30 de puncte după victoria cu Dunărea Călărași, care are un punct mai mult. Giuleștenii sunt acum pe locul 8, dar pot fi întrecuți de FK Csikszereda, care joacă luni seară cu Viitorul Pandurii. Dacă formația lui Valentin Suciu va câștiga, atunci va trece peste giuleșteni.

Metaloglobus, ultima adversară a Rapidului din sezonul regular, e acum pe locul 6, tot cu 30 de puncte.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rapid-a-invins-clar-dunarea-calarasi-dar-adrian-balan-recunoaste-acum-a-rasarit-soarele-si-pe-strada-noastra-ce-spune-de-meciul-cu-metaloglobus-si-laudele-adresate-lui-mihai-iosif-19175595

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mihai-iosif-discurs-inedit-dupa-victoria-rapidului-l-am-vazut-pe-bruce-willis-in-greu-de-ucis-asa-e-si-clubul-l-a-citat-pe-toma-caragiu-si-vrea-sa-danseze-pe-bug-maf-19175570

https://liga2.prosport.ro/seria-1/explicatiile-lui-cristian-pustai-dupa-meciul-rapid-in-care-dunarea-s-a-batut-singura-sa-speram-ca-e-doar-un-accident-banal-si-sa-nu-ne-gandim-la-alte-lucruri-19175575

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rapid-dunarea-calarasi-se-joaca-de-la-ora-1900-la-buftea-giulestenii-au-nevoie-de-victorie-pentru-a-mai-spera-la-play-off-19175478

Andrei PASCU 22 Mar. 2021, 15:21 Liga 2
Pe aceeași temă