Returul barajului de menținere, Slobozia – Recea, aprins de antrenori. Florin Fabian îl acuză pe Adrian Mihalcea de instigare la violență: ”E lipsă de respect. Cer FRF să fie atentă la meci”

Andrei PASCU 19 May. 2021, 16:18 Liga 2
Returul barajului de menținere, Slobozia – Recea, aprins de antrenori. Florin Fabian îl acuză pe Adrian Mihalcea de instigare la violență: ”E lipsă de respect. Cer FRF să fie atentă la meci”

”Dubla” dintre Unirea Slobozia și Fotbal Comuna Recea s-a mutat și în afara terenului. Disputele care decid ultima echipă care va retrograda în Liga 3, dar și pe ultima care va rămâne în Liga 2, au dus la un dialog aprins al celor doi antrenori. Concret, Florin Fabian a fost deranjat de afirmațiile lui Adrian Mihalcea.

După turul din Maramureș, câștigat de Fotbal Comuna Recea cu 2-0, Adrian Mihalcea a declarat că returul va fi un adevărat ”iad” pentru adversari și anunța că echipa sa va face tot ce poate pentru a răsturna rezultatul. Deși reacția acestuia a fost una referitoare la latura sportivă, Florin Fabian a fost extrem de deranjat.

Florin Fabian: ”E instigare la violență, în condițiile în care la Recea au fost primiți la modul cel mai civilizat” 

E de părere că spusele lui Mihalcea au fost deplasate, că nu își aveau rostul, și a atacat la rândul său. Florin Fabian a citit în reacția omologului său că a căutat anumite scuze pentru eșec, printre care starea precară a terenului. De altfel, multe dintre echipele care au jucat la Recea au semnalat starea gazonului, în special în urma eșecurilor de acolo.

Florin Fabian și-a permis și o ușoară ”înțepătură” pentru cei de la Unirea Slobozia, făcând trimitere la câte puncte au acumulat în sezonul regular și în play-out, comparativ cu echipa din Maramureș.

Sunt dezamăgit de declarațiile lui Adi Mihalcea care mi-a fost coleg la licența PRO și pe care-l apreciez, însă să afirmi că ne așteaptă «iadul» la Slobozia este instigare la violență, în condițiile în care la Recea au fost primiți la modul cel mai civilizat, chiar dacă ne-au provocat în multe momente ale jocului, fapt demonstrat și prin cartonașele galbene pe care le-au luat.

Faptul că unii antrenori își găsesc alibiuri în calitatea terenului dar în același timp felicită echipa noastră, demonstrează că sunt scuze nefondate și e o lipsă de respect la adresa clubului nostru.

Vreau să scot în evidență faptul că echipa noastră a acumulat până la acest baraj 35 de puncte, în timp ce Slobozia doar 29, iar Recea a acumulat 12 puncte în play-out în timp ce Slobozia doar 10. Avem cele mai multe goluri marcate, avem golgeterul competiției și am obținut în această primăvară victorii la scoruri remarcabile, pe care nici o echipă de liga a 2-a nu le-a obținut.

Dacă conduceam această echipă foarte tânără încă de la începutul campionatului sunt sigur că ne luptam pentru play-off. Sunt bucuros că acești băieți au preluat din mentalitatea mea profesionistă, lucruri de care are mare nevoie fotbalul românesc!”, a declarat Florin Fabian, citat de Glasul Maramureșului.

Florijn Fabian: ”Sper ca Federația Română de fotbal să fie cu ochii pe acest meci” 

Pentru că a interpretat reacția lui Adrian Mihalcea drept instigare la violență, antrenorul formației din Recea cere ca Federația Română de Fotbal să fie atentă la modul în care vor aborda cei de la Unirea Slobozia confruntarea:

Îmi doresc un retur care să se desfășoare într-un climat de fair-play și sper ca Federația Română de fotbal să fie cu ochii pe acest meci, iar când veți auzi de antrenorul Florin Fabian, indiferent de context, veți auzi de un antrenor cu valori care militează pentru dezvoltarea fotbalului românesc.

Vreau să mulțumesc Consiliului Județean Maramureș pentru susținerea clubului nostru, dar și pentru intenția de a oferi o perspectivă fotbalului maramureșean prin inițierea unui proiect de viitor, din sezonul următor al Ligii a 2-a”.

Fotbal Comuna Recea pornește cu prima șansă în retur 

Fotbal Comuna Recea are prima șansă înaintea returului, dar fiind rezultatul din tur, 2-0. A marcat prin Adrian Balha, minutul 71, și Gabriel Oiță, minutul 90+2, astfel încât se poate considera cu un picior în Liga 2 și în sezonul următor, după prima partidă cu Unirea Slobozia.

Florin Fabian vorbea la finalul meciului tur de faptul că principalul obiectiv de la Slobozia este ca echipa lui să marcheze.

Ca o statistică, ambele echipe au stat mai bine în meciurile de pe teren propriu în play-out. Au fost chiar cele mai bune din grupele din care au făcut parte, fiind chiar pe primul loc în clasamentul jocurilor de acasă. Fotbal Comuna Recea a acumulat 9 puncte, trei victorii din trei, în Grupa A, iar Unirea Slobozia, tot în trei partide, a adunat șapte puncte în confruntările de pe teren propriu, din Grupa B.

Un alt aspect menit să întărească forța celor două pe teren propriu e chiar partida directă jucată în sezonul regular, unde Fotbal Comuna Recea a câștigat acasă cu 2-0.

Foto: ACSF Maramureș Recea

 

 

 

 

Andrei PASCU 19 May. 2021, 16:18 Liga 2
Pe aceeași temă