Recea, aproape de îndeplinirea unui obiectiv nesperat: salvarea de la retrogradare. Reacția lui Florin Fabian după victoria din turul barajului cu Unirea Slobozia și strategia trasată pentru jocul retur

Recea, aproape de îndeplinirea unui obiectiv nesperat: salvarea de la retrogradare. Reacția lui Florin Fabian după victoria din turul barajului cu Unirea Slobozia și strategia trasată pentru jocul retur

Fotbal Comuna Recea a luat o opțiune serioasă pentru salvarea de la retrogradare, încă din turul barajului de menținere în Liga 2. Echipa din Maramureș s-a impus în confruntarea de pe teren propriu, cu Unirea Slobozia, cu scorul de 2-0. Ultima parte a meciului a fost decisivă, pentru că atunci au venit ambele goluri.

Fotbal Comuna Recea s-a dovedit mai proaspătă în turul barajul care decide ultima retrogradată în Liga 3, la finalul acestei stagiune de divizie a doua. De altfel, formația lui Florin Fabian a fost mai prezentă în joc încă din prima repriză, dar cu toate acestea a găsit calea spre gol abia din minutul 70.

Adrian Balha a marcat cu capul, după o centrare, în timp ce 2-0 a făcut Gabriel Oiță, în minutul 90+2, în urma unei lovituri libere executate rapid, care l-a găsit în careul Sloboziei pe jucătorul maramureșenilor.

Florin Fabian: ”Mă bucur și că am înscris pe final al doilea gol, ceea ce ne dă o oarecare liniște pentru retur” 

Florin Fabian a remarcat că Fotbal Comuna Recea se putea impune la un scor și mai mare, dacă ar fi avut tot lotul valid. Jucătorii pe care i-a remarcat au fost Marius Coman și Alin Fică, absenți în acest meci tur, iar la retur va reveni, cel mai probabil, doar ultimul.

Am avut câteva absențe azi. Jucători care au calitate și ne-ar fi fost folositori, pentru că Marius Coman e golgheterul Ligii 2, Alin Fică un jucător cu calitate, dar cei care au intrat și-au făcut treaba, sunt mulțumit pentru asta. Mai ales pentru Adi Balha, care a venit pe final de sezon, dar a dat un randament bun, are potențial. Pe toți băieții vreau să îi felicit, pentru că a fost o victorie muncită. Mă bucur și că am înscris pe final al doilea gol, ceea ce ne dă o oarecare liniște pentru retur.

Pentru cei care nu au văzut jocurile noastre e surprinzător că am marcat destul de mult în acest campionat. Pentru cei care ne-au urmărit, nu e surprinzător. La Cluj am marcat de trei ori, acasă nu mai spun că am marcat cel puțin trei goluri.

Azi am marcat doar două goluri, cu toate că ne așteptam să înscriem mai mult. Eu zic că echipa noastră nu merită să retrogradeze și sunt convins că va arăta bine în retur și ne va da o siguranță”, a declarat Florin Fabian la finalul partidei de la Recea.

Florin Fabian: ”Sunt convins că astfel vom reuși să îndeplinim obiectivul, să ne salvăm” 

Referitor la meciul retur, principalul obiectiv al maramureșenilor este să marcheze. Un gol în partida de la Slobozia ar contura și mai mult imaginea echipei salvate de la retrogradare. Chiar dacă a precizat că moralul jucătorilor este în mod evident unul bun, Florin Fabian a punctat că va încerca să îi țină motivați pentru retur.

Vrea să salveze Fotbal Comuna Recea de la retrotgradare neapărat, în ciuda problemelor cu banii.

După o victorie, moralul jucătorilor e bun. Mereu a fost unul bun. Am încercat să îi motivez și să le spun că sunt jucători care evoluează în primul rând pentru ei. Și azi au demonstrat că se gândesc la fotbal și sunt convins că vor fi răsplătiți și din punct de vedere financiar.

E clar că vom porni cu prima șansă la retur, dar trebuie să muncim la fel de mult, să muncim inteligent și să luăm decizii inteligente. Sunt convins că astfel vom reuși să îndeplinim obiectivul, să ne salvăm.

Luptăm și pentru județul Maramureș, pentru a avea echipă în Liga 2.

(N.r. – Referitor la absența lui Marius Coman și în retur) Îl avem pe Paul Batin, îl avem pe Balha, va reveni și Fică după două săptămâni de pauză. Sperăm să facem un meci bun acolo, pentru că avem ca prim obiectiv să dăm gol. Vreau să marcăm și dacă o vom face, va fi mai ușor”, a mai declarat Florin Fabian.

Fotbal Comuna Recea, întâlnire cu președintele CJ Maramureș 

Un rol important pentru acest rezultat l-a jucat, poate, și întâlnirea pe care jucătorii și stafful de la Fotbal Comuna Recea au avut-o cu președintele Consiliului Județean Maramureș, înainte cu trei zile de turul cu Unirea Slobozia.

Ionel Bogdan și-a prezentat susținerea față de echipă.

I-am asigurat pe fotbaliști și pe antrenor că apreciez efortul depus în toată această perioadă pentru echipă și că au tot sprijinul meu pentru munca lor. Felicit întreaga echipă de fotbal pentru performanța la care au ajuns cu multă trudă. Sunt o echipă tânără, de perspectivă, care merită susținerea Consiliului Județean Maramureș”, a declarat președintele CJ Maramureș, Ionel Bogdan.

Foto: ACSF Maramures Recea și Leczki Jozsi/ Mediafax Foto

 

 

 

 

Pe aceeași temă