Retrospectiva unei prime părți a campionatului foarte bună. Dragoș Militaru, despre secretul succesului Unirii Dej: ”Avem o apărare în primele șapte din Liga 2”. Unde mai e de lucrat și ce planuri are pentru 2022

Andrei PASCU 09 Dec. 2021, 18:35 Liga 2
Retrospectiva unei prime părți a campionatului foarte bună. Dragoș Militaru, despre secretul succesului Unirii Dej: ”Avem o apărare în primele șapte din Liga 2”. Unde mai e de lucrat și ce planuri are pentru 2022

Dragoș Militaru a făcut retrospectiva anului 2021, unul bun pentru Unirea Dej, care a terminat prima parte a campionatului Ligii a 2-a pe locul 10, chiar la mijlocul clasamentului. Antrenorul de 31 de ani a scos în evidență plusurile, dar și minusurile din cele 16 etape.

Dragoș Militaru: ”Avem o apărare în primele șapte echipe, am avut un joc ofensiv bun și am avut în foarte multe rânduri ocazii de a marca” 

În privința argumentelor pro, Dragoș Militaru a evidențiat jocul în ansamblu al Unirii Dej. Strategia ofensivă a surprins multe adversare, dejenii reușind victorii importante și surprinzătoare, dar și faza de apărare a mers bine. Practic, Unirea Dej are a șaptea cea mai bună apărare din Liga 2, grație celor 14 goluri încasate.

Avem o apărare în primele șapte echipe, am avut un joc ofensiv și am avut în foarte multe rânduri ocazii de a marca, dar pe care nu am reușit să le concretizăm. În mod cert se putea obține mai mult (n.r. – în meciurile cu FC Brașov și Dunărea Călărași). Nu cred că vom mai avea șansa să mai avem un meci cum a fost cel cu Dunărea, în care să avem atâtea ocazii de gol, dar să nu reușim să le concretizăm.

Chiar și la Chiajna, ei avut un penalty, iar în rest nu a mai fost nicio ocazie de gol. Cu Petrolul, am avut 1-0 până aproape de final și am luat gol din corner de la cel mai mic jucător de pe teren (n.r. – Mihai Constantinescu). Atunci a trebuit să scoatem unul dintre fundașii centrali, care era accidentat și s-a destabilizat linia de apărare”, a spus Dragoș Militaru, pentru Sportul Clujean.

Lipsa de experiență s-a simțit la Unirea Dej 

Dat fiind faptul că Unirea Dej are unul dintre cele mai tinere loturi din Liga 2, Dragoș Militaru a recunoscut că au fost momente în care formația sa a suferit. Lipsa de experiență s-a simțit, scoțând în evidență confruntarea cu Universitatea Cluj, pierdută.

Cred că în multe cazuri a existat o lipsă a experienței de a gestiona anumite momente. Singurul meci mai modest a fost cel cu U Cluj, mai exact prima parte. Cred că jucătorii au fost apăsați de miza jocului, știind că este un derby local. În rest pot spune că am fost destul de constanți în evoluții, rezultatele au fost constante.

Nu cred că am avut șapte-opt meciuri la rând negative. Am avut perioade în care am jucat la rând cu echipe puternice, Chiajna, CSA Steaua, Petrolul, Astra, U Cluj”, a mai declarat Dragoș Militaru.

Dragoș Militaru: ”Trebuie să luptăm pentru a deveni mai buni”

”Principalul” dejenilor e convins că anul care vine poate fi unul și mai bun, mai ales că fotbaliștii săi au început să prindă încredere și să vadă că pot face rezultate importante, chiar dacă, la prima vedere, pe hârtie, par clar în dezavantaj contra anumitor adversari.

Deși Unirea Dej e la mijlocul clasamentului, Dragoș Militaru se gândește că poate obține mai mult de atât, mai mult decât o salvare de la retrogradare fără emoții.

Împreună cu jucătorii ne-am pus în cap ca la fiecare meci să obținem maximul posibil indiferent de adversar. Trebuie să luptăm, atât eu cât și jucătorii pentru a deveni mai buni și a obține cât mai multe rezultate bune cu acest club”, a mai afirmat Dragoș Militaru.

Unirea Dej și Dragoș Militaru au semnat prelungirea contractuală 

Imediat după ultima etapă, cu Metaloglobus, câștigată cu 1-0, Unirea Dej i-a prelungit contractul lui Dragoș Militaru pentru încă un an. Deși înțelegerea precedentă era scadentă la finalul campionatului actual, conducerea i-a făcut un nou contract antrenorului, până la finalul sezonului următor, până în vara lui 2023.

”Începem săptămâna cu o veste excelentă! Moș Nicolae a pus în ghetuțe un nou contract pentru antrenorul Dragoș Militaru.

În această dimineață, la sediul clubului, președintele executiv al Unirii Dej, Gabriel Magdaș și antrenorul Dragoș Militaru au reînnoit contractul dintre cele două părți (care urma să expire la sfârșitul sezonului). Noua înțelegere este valabilă până în vara anului 2023”, a anunțat Unirea Dej prelungirea cu Dragoș Militaru.

Foto: Flaviu Buboi/ Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-prima-echipa-din-liga-2-care-oficializeaza-plecarea-unui-fotbalist-in-aceasta-pauza-nou-promovata-a-renuntat-la-jucator-dupa-o-intelegere-pe-cale-amiabila-19213806

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-unirea-dej-si-antrenorul-dragos-militaru-au-semnat-prelungirea-contractuala-durata-noii-intelegeri-si-reactia-principalului-19213387

https://liga2.prosport.ro/seria-1/pustii-de-la-unirea-dej-tot-mai-increzatori-dupa-parcursul-solid-din-liga-2-ionut-rus-incercam-sa-dam-tot-ce-e-mai-bun-pentru-o-nou-promovata-e-bine-dar-trebuie-sa-muncim-mai-departe-19213340

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-da-inca-o-lovitura-in-ultima-etapa-a-anului-nou-promovata-mai-face-o-victima-importanta-metaloglobus-dragos-militaru-tot-timpul-imi-propun-lucruri-marete-pentru-asta-ne-antre-19213084

 

 

Andrei PASCU 09 Dec. 2021, 18:35 Liga 2
Pe aceeași temă