Retrogradata Pandurii și-a depus dosarul de certificare pentru Liga 2. ”Așteptăm să vedem care va fi oficial formatul campionatului sau ce echipe se vor retrage sau vor fuziona”

Mircea OGLINDOIU 09 Jun. 2021, 13:06 Liga 2
Retrogradata Pandurii și-a depus dosarul de certificare pentru Liga 2. ”Așteptăm să vedem care va fi oficial formatul campionatului sau ce echipe se vor retrage sau vor fuziona”

Deși a retrogradat în Liga 3, Pandurii Târgu Jiu speră în continuare să joace în Liga 2. Gorjenii au depus dosarul de certificare pentru noua ediție a eșalonului secund și așteaptă decizia FRF în privința formatului noului sezon.

În cazul în care se va păstra sistemul actual, cu o singură serie compusă din 20 de echipe, așa cum Liga2.ro are informații că se va întâmpla, oficialii din Târgu Jiu mizează și pe faptul că echipele de Liga 2 Farul Constanța și Astra ar putea fuziona cu Viitorul Constanța, respectiv Academica Clinceni, situație în care vor rămâne două locuri vacante.

În această situație, prioritate ar avea însă primele echipe aflate sub linia retrogradării: Fotbal Comuna Recea, CSM Reșița și CSM Slatina, ordinea fiind determinată de numărul de puncte cu care au încheiat.

Marin Condescu speră ca Pandurii să rămână în Liga 2: ”Suntem pregătiți. Acum avem resurse financiare”

Principalul creditor al Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, nu e convins că toate retrogradatele au depus dosarul de certificare pentru Liga 2.

”Noi am depus dosarul de licențiere pentru Liga 2. Totul depinde de cum va fi formatul noului sezonul din eșalonul secund, ce echipe se vor retrage sau înscrie, care vor fuziona. Se aude că Farul va fuziona cu Viitorul și Astra cu Clinceni. Așteptăm decizia oficială a FRF. E posibil si să se revină la sistemul cu două serii, pentru a scuti echipele de anumite cheltuieli legate de deplasări. În orice variantă, noi suntem pregătiți pentru Liga 2. Avem acum resurse financiare și nu mai avem probleme cu dosarul de licențiere. Nu știu dacă toate nou-promovatele vor lua licența pentru noul sezon sau toate dintre cele care s-au salvat. Dintre retrogradate, Recea nu cred că ar mai vrea să continue la Liga 2, fiindcă are problemele financiare”, a declarat Marin Condescu pentru Liga2.ro.

Doi dintre membrii-asociați ai clubului Pandurii încă nu și-au onorat obligațiile

Principalul creditor al CS Pandurii a explicat și care mai e stadiul procesului cu cei doi membrii-asociați, care au refuzat să achite cotizațiile aferente anilor 2014-2017, deși Înalta Curte de Casație și Justiție s-a pronunțat, încă din luna martie, prin decizie definitivă și irevocabilă, în favoarea clubului gorjean.

”CEO, Consiliul Județean Gorj și USMO și-au achitat majoritatea cotizațiilor. Au mai rămas Consiliul Local Târgu Jiu și Artego. N-am înțeles la ce au mai făcut recurs la Tribunalul Târgu Jiu, fiindcă nu mai pot întoarce decizia Înaltei Curți de Casație și Justișție. Procesul trebuia să fie pe 7 iunie, dar au recuzat judecătorul și următorul termen e acum pe 23 iunie. Acțiuni fără rost. Ei nu realizează totul că e în detrimentul lor, deoarece fiecare zi de întârziere înseamnă penalităti la dobândă, plus că trebuie să plătească și executorul judecătoresc”, a precizat Condescu.

Pandurii a recuperat aproape 8 milioane de lei și, conform decizie ÎCCJ, SC Artego SA are de plătit 4.898.219,86 lei, iar Consiliul Local Târgu Jiu – 2.861.747,68 lei.

  • Pe plan sportiv, componența sezonului 2021-2022 din Liga 2 va fi formată din FC Hermannstadt, Astra, Politehnica Iași, Dunărea Călărași, FK Csikszereda, ASU Politehnica Timișoara, Farul Constanţa, Petrolul Ploieşti, Viitorul Pandurii Târgu Jiu, Metaloglobus Bucureşti, Universitatea Cluj, Ripensia Timișoara, SCM Gloria Buzău, Concordia Chiajna, Unirea Slobozia, Dacia Unirea Brăila, Steaua Bucureşti, Corona Braşov, Viitorul Şelimbăr și Unirea Dej.

FRF a anuțat că Liga 2 se va relua în data de 31 iulie, iar Liga 3 la 28 august.

Foto principal: Justinel Stăvaru / Mediafax Foto

Mircea OGLINDOIU 09 Jun. 2021, 13:06 Liga 2
Pe aceeași temă