Resemnat, dar împăcat. Gabriel Manu, după ce Metaloglobus a ratat play-off-ul: ”Am acumulat 30 de puncte, nesperat când am preluat echipa”. Problemele de efectiv au contribuit la eșecul cu Rapid: ”Șapte absenți erau titulari”

Andrei PASCU 28 Mar. 2021, 20:57 Liga 2

Metaloglobus a ratat accederea în play-off-ul Ligii 2, dar cu toate acestea antrenorul Gabriel Manu nu a părut foarte nemulțumit de cum au decurs lucrurile în partida din ultima etapă a sezonului regular, cu Rapid, scor 2-4. Echipa sa s-a confruntat cu multe probleme legate de absențe.

Metaloglobus nu a putut alinia cea mai bună echipă, pentru că a fost afectată de COVID-19, dar și de accidentări. Potrivit lui Gabriel Manu, dacă tot lotul ar fi fost valid, șapte din cei pe care nu i-a avut la dispoziție ar fi fost pe teren.

Gabriel Manu: ”Înainte de toate, vreau să spun că sunt mândru de băieții mei” 

În altă ordine de idei, el a felicitat Rapid și i-a urat baftă în lupta la promovare. A remarcat jucători de calitate acolo, care au făcut, ușor-ușor diferența, iar echilibrul s-a rupt în cele din urmă.

Înainte de toate, vreau să spun că sunt mândru de băieții mei. Au luat 30 de puncte, un lucru nesperat când am preluat această echipă. Într-adevăr, am fost o echipă decimată, fără 10 jucători. Șapte dintre ei erau titulari. Am jucat cu ce am putut, am luat juniori de la U19. Cred că nu am arătat rău deloc.

Am luat patru goluri pe greșeli personale, dar țin să felicit echipa Rapid. Mă bucur pentru ea. Pe de altă parte îmi pare rău că ne-am pregătit, că am încercat să mergem în play-off. Nu am reușit și poate că dacă aveam cei 10 jucători, lucrurile erau altfel.

Diferența s-a făcut prin jucători. Rapid are jucători de calitate, variante de schimbări. Eu am avut mulți jucători care și-au revenit după accidentări și un junior venit de la U19. Când ai un lot bun, altfel pui probleme. Însă noi am avut aceste probleme.

Rapid întotdeauna va emite pretenții de Liga 1. Îi felicit pentru victorie. Dacă sunt în play-off, înseamnă că trebuie să fie acolo”, a afirmat Gabriel Manu la finalul confruntării.

Ovidiu Herea a jucat accidentat 

Manu a detaliat problemele de efectiv pe care le-a avut. A precizat că nici doi dintre liderii echipei, frații Herea, nu au fost la capacitate maximă. Iată că, din cauza acestor absențe, Metaloglobus se vede nevoită să evolueze în play-out, deși s-a aflat în fața unui moment extrem de important în istoria clubului.

Ovidiu Herea a ieșit pentru că îl durea spatele. De câteva etape are o problemă la spate, tot a tras de el. Are o problemă la coloană. Herea a jucat accidentat, Claudiu Herea a venit după acidentare, Dani Lung a revenit după accidentare, Ciocâlteu a revenit după accidentare.

Am avut la Slobozia 13 jucători. Sub nicio formă nu ne-am dorit să facem viața mai ușoară Rapidului. Ne-am dorit să mergem în play-off, însă din păcate acidentările și-au spus cuvântul. Și acest COVID la fel. Nu am avut probleme tot sezonul, iar la final am avut probleme”, a punctat Gabriel Manu.

Metaloglobus, grupă de play-out cu Farul și ”U” Cluj

Echipele din play-out vor fi împărțite în două grupe, iar Metaloblogus va face parte din aceea cu următoarele șase echipe: Farul Constanţa, Universitatea Cluj, Fotbal Comuna Recea, Ripensia Timișoara, CSM Slatina și Pandurii Târgu Jiu.

Cealaltă grupă pentru salvarea de la retrogradare e formată din: Viitorul Pandurii Târgu Jiu, Petrolul Ploieşti, SCM Gloria Buzău, Concordia Chiajna, Unirea Slobozia, CSM Reșița și Aerostar Bacău.

Grupele au fost formate pe baza clasamentului din finalul sezonului regular.

Foto: George Filip/ Mediafax Foto 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-u-craiova-dunarea-calarasi-cs-mioveni-rapid-fk-csikszereda-si-asu-poli-merg-in-play-off-ul-ligii-2-cum-arata-clasamentul-final-dupa-ultima-etapa-a-sezonului-regular-si-marile-19176361

https://liga2.prosport.ro/seria-1/componenta-celor-doua-grupe-de-play-out-ale-ligii-2-farul-da-peste-u-cluj-iar-petrolul-intalneste-viitorul-pandurii-si-concordia-cand-se-stabileste-programul-jocurilor-19176388

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mihai-iosif-lacrimi-de-tristete-dupa-ce-a-dus-rapid-in-play-off-dedic-aceasta-victorie-mamei-antrenorul-o-noua-reactie-in-rima-si-mesaj-de-multumire-pentru-fani-de-vrea-19176358

Andrei PASCU 28 Mar. 2021, 20:57 Liga 2
Pe aceeași temă