Reprofilat fundaș, Mădălin Mihăescu a înscris primul său gol pentru Steaua în Liga 2: ”Te simți în al nouălea cer. Acum înțeleg și eu cum se simte Chipirliu”

Marius ANGHEL 07 Mar. 2023, 11:21 Liga 2

Mădălin Mihăescu a fost mutarea surpriză a lui Daniel Oprița în meciul dintre Steaua și Minaur Baia Mare, desfășurat duminică în Ghencea și câștigat de formația bucureșteană cu scorul de 3-0, ultimele două reușite venind în minutele de final.

Cu destule absențe în defensivă pentru jocul din etapa a 18-a a Ligii 2, Oprița a optat să-l trimită în centrul apărării pe mijlocașul defensiv originar din Drobeta Turnu Severin, cu toate că, de exemplu, pe bancă îl avea și pe fundașul Cosmin Ciocoteală, una dintre cele două achiziții perfectate în această iarnă.

Fotbalistul de 34 de ani nu numai că a făcut echipă bună cu Dean Beța în centrul defensivei, însă în prima parte a jocului a fost cel mai periculos la poarta lui Raul Avram, reușind chiar să deschidă scorul și să-i ușureze meciul Stelei.

Mădălin Mihăescu a deschis drumul Stelei către victorie contra Minaurului

După o ocazie mare irosită în minutul 8, când a reluat cu capul din 8-9 metri pe lângă poartă, după o centrare a lui Popa dintr-o lovitură liberă din stânga, deși era într-o poziție bună, Mădălin Mihăescu nu a mai ratat în minutul 29. Atunci, după o centrare dintr-un corner de pe dreapta a lui Adi Popa, mijlocașul utilizat ca fundaș i-a luat fața portarului și a înscris cu capul.

Ulterior, pe final, Steaua avea să mai înscrie în minutele 88, prin Adrian Popa, și 90+3, prin Atanas Trică, să-și asigure victoria și să revină pe primul loc în Liga 2 cu o rundă înainte de finalul sezonului regular.

”Am făcut un joc bun, pe care l-am controlat în totalitate. Ne-am desprins doar pe final, dar am avut destule ocazii și puteam puncta chiar mai devreme”, a spus Mihăescu, citat de pagina de Facebook a clubului Steaua.

Mihăescu, la primul gol pentru Steaua în Liga 2 și la al cincilea în această competiție

A fost primul gol marcat de Mihăescu pentru Steaua în Liga 2, competiție în care a mai înscris doar de 4 ori în cariera sa, o dată pentru Chindia, în 2012, într-un joc cu Farul (scor 4-1), și de trei ori pentru Juventus București, în 2016, cu Șoimii Lipova, și în 2017, cu Luceafărul Oradea (2-1) și Dacia Unirea Brăila (3-0).

”Am primit o centrare foarte bună a lui Popică (n.r. – Adrian Popa), m-am înălțat, am luat fața portarului și am trimis minge în poartă. Sunt bucuros că am marcat. Este cea mai mare bucurie să joci și să dai goluri pentru Steaua! Când marchezi, te simți în al nouălea cer. Acum înțeleg și eu cum se simte Bogdan Chipirliu când marchează meci de meci. E aclamat de toată lumea! Pentru mine a fost primul gol și trebuie să fac cinste”, a descris Mădălin Mihăescu faza golului și ce a simțit după aceea.

  • 13 meciuri și 1 gol are Mădălin Mihăescu la Steaua în acest sezon de Liga 2. Doar de 4 ori a intrat ca titular, cu Minaur fiind prima dată când e integralist. Sezonul trecut a prins 23 de meciuri, 6 începute din primul 11

În cariera sa are și un gol marcat în prima ligă, în 2018, pentru Poli Iași, în victoria din deplasare de la FC Voluntari (scor 3-2).

”A făcut un meci foarte bun, la fel ce și ceilalți colegi ai săi. Toți au avut o atitudine bună. Sunt bucuros că am marcat din fază fixă. E important să înscriem și din astfel de faze”
Daniel Oprița, antrenorul Stelei, despre Mădălin Mihăescu și golul înscris de el

  • Steaua este pe locul 1 în Liga 2 după 18 etape, de zece runde consecutive, iar în ultimul meci din sezonul regular va evolua în deplasare la Ripensia Timișoara, duminică, de la ora 13:00. Ulterior, echipa va mai disputa zece jocuri în play-off, unde va evolua fără să aibă dreptul de a promova în SuperLigă.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/toate-meciurile-din-ultima-etapa-a-sezonului-regular-de-liga-2-au-loc-in-aceeasi-zi-la-aceeasi-ora-nicio-echipa-nu-este-sigura-de-pozitia-sa-finala-din-clasament-19262466

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-popa-admite-ca-steaua-va-da-tot-ce-poate-si-in-playoff-19262448

https://liga2.prosport.ro/seria-1/debut-la-steaua-si-in-liga-2-de-neuitat-pentru-david-matei-mijlocasul-de-16-ani-a-oferit-o-pasa-de-gol-la-scurt-timp-dupa-ce-a-patruns-pe-teren-prima-data-m-am-gandit-sa-dau-la-poarta-19262410

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-victorie-la-scor-cu-minaur-baia-mare-19262385

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-minaur-baia-mare-se-joaca-de-la-ora-1100-militarii-au-nevoie-de-victorie-pentru-a-reveni-pe-locul-1-19262286

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-18-de-la-ora-1100-se-joaca-la-chiajna-brasov-targu-jiu-si-buftea-in-fiecare-meci-este-cel-putin-o-echipa-care-mai-are-sperante-la-play-off-19261928

Marius ANGHEL 07 Mar. 2023, 11:21 Liga 2
Pe aceeași temă