Remus Chipirliu intră în istoria Stelei cu golurile sale! Reacția atacantului despre interzicerea dreptului de promovare în Liga 1: ”Noi vrem să putem spune că ne-am făcut datoria noi”

Marius ANGHEL 05 Aug. 2021, 01:03 Liga 2

Remus Chipirliu va rămâne pentru totdeaua în istoria clubului Steaua. Nu doar pentru că a contribuit la promovarea echipei în Liga 2 cu reușitele sale.

Atacantul gălățean de 29 de ani, împliniți la 21 iulie, a marcat primele două goluri ale formației antrenate de Daniel Oprița atât la meciul de inaugurare a noului stadion Steaua, în amicalul cu sârbii de la OFK Belgrad, câștigat cu 6-0, cât și singura reușită a echipei în victoria cu 1-0 la debutul în Liga 2 și, totodată, la primul joc oficial desfășurat pe arena din Ghencea.

Remus Chipirliu, gol decisiv pentru Steaua la debutul în Liga 2

Intrat pe teren în minutul 59, în locul lui Dragoș Huiban, Remus Chipirliu avea să înscrie golul decisiv al jocului în minutul 79. A reluat în plasă, din postura de unu la unu cu portarul, din 4 metri, o minge centrată dintr-un corner din dreapta de Călințaru și deviată cu capul pe bara a doua de către Mihăescu.

A fost faza care avea să decidă rezultatul final al primului meci din istoria Stelei în Liga 2, dar și a primului joc oficial desfășurat pe noul stadion Steaua.

”Mi-am dorit foarte mult să marchez primul gol din seara aceasta. Am intrat la 0-0 și îmi doream din suflet să aduc victoria echipei în primul rând.

Știam dinainte de meci că ei au o echipă foarte bună. Eu am mai jucat contra lor în Liga a 2-a, când au promovat, și atunci aveau o echipă destul de bună. Din câte știu, ei și-au propus ca obiectiv promovarea în acest an și, fiind și primul meci din acest campionat, ne așteptam să fie un meci foarte greu”, a spus atacantul gălățean la microfonul DigiSport, după joc.

”Joci altfel când ai un obiectiv clar, dar joci altfel și când joci cu acești suporteri minunați în tribune și pe acest stadion”

Chipirliu recunoaște și știe din propria experiență, fiindcă în cariera sa are și o promovat în Liga 1, cu Juventus București, că altfel e să joci cu un obiectiv clar. Steaua nu poate promova în prima ligă cel puțin în acest sezon, fiindcă este un club de drept public, iar acestora li se interzice urcarea în campionatul de elită.

Totuși, atacantul spune că el și coechipierii săi sunt profesioniști și că vor să claseze echipa la final de sezon pe unul dintre locurile promovabile, pentru ca ei să-și fi îndeplinit moral obiectivul.

”Pot spune că joci altfel când ai un obiectiv clar, este adevărat, dar vă mai pot spune că joci altfel și când joci cu acești suporteri minunați în tribune și pe acest stadion. Este adevărat în privința obiectivului, dar noi ne dorim la fiecare meci victoria, suntem fotbaliști profesioniști, de aceea am fost aduși și suntem plătiți să jucăm fotbal și încercăm să o facem cât putem noi de bine. Noi ne dorim să terminăm, Doamne ajută, pe unul dintre locurile de pe care se promovează și putem spune că ne-am făcut datoria noi”, a declarat Remus Chipirliu, care a avut cuvinte de laudă pentru suporteri, chiar dacă numărul lor a fost sub ceea ce se aștepta pentru acest meci: ”Fanii ne-au împins de la spate de multe ori. Când simți că nu mai poți alerga sau crezi că nu mai poți alerga, ei te împinge de la spate. Am jucat 35 de minute, nici nu știu cât am jucat, vin după o accidentare, fac antrenamente de cinci zile, cred, mi-am dorit din suflet să joc în acest meci și să câștigăm și mă bucur foarte mult pentru acest lucru.”

În cariera sa, Remus Bogdan Chipirliu a jucat pentru Oțelul, Dunărea Galați, Fortuna Poiana Câmpina, Juventus București, Astra, SCM Gloria Buzău și Steaua. Are meciuri în primele trei ligi din România, iar cea mai importantă performanță a sa este promovarea în Liga 1 cu Juvenstus, în 2017, alături de antrenorul Daniel Oprița, dar și de mulți dintre actualii coechipieri pe care îi are la Steaua.

În etapa a doua a Ligii 2, Steaua joacă marți, de la ora 19:00, la Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Marius ANGHEL 05 Aug. 2021, 01:03 Liga 2
Pe aceeași temă