Reacția lui Cosmin Petruescu după ce Ripensia a remizat cu Rapid: ”Rezultatul îl consider meritat și echitabil.” Șansele pe care le mai dă giuleștenilor la promovare

Autor: Anda DELIU Publicat: 21 Feb. 2021, 15:43 Liga 2

Ripensia a reușit să obțină primul său egal din acest sezon de Liga 2 la Buftea, cu Rapid, în etapa a 16-a.

După ce echipa sa a fost condusă cu 2-0, Cosmin Petruescu a trăit satisfacția de a-și vedea elevii revenind în fața uneia dintre forțele campionatului și obținând o remiză la scorul de 2-2 în urma ultimei faze. Chiar și așa, ”Conferențiarul” o vede pe Rapid tot ca pe o favorită la promovare.

Cosmin Petruescu, după remiza dintre Rapid și Ripensia: ”Mă bucur totuși că am reușit să avem reacție”

Cosmin Petruescu a precizat după egalul cu giuleștenii că echipa sa a tratat prost finalul primei reprize.

”A fost un joc frumos, spectaculos, cu ocazii la ambele porți, patru goluri marcate, răsturnări de situație. Una peste alta, consider că am făcut un joc bun și rezultatul îl consider meritat și echitabil. A fost un început bun de partidă al nostru. Ne așteptam ca Rapidul să facă un presing avansat. Mă bucur că am gestionat bine acest început de joc, după care, inexplicabil, am avut o cădere pe finalul primei reprize. Am fost foarte naivi, nu am știut să gestionăm acest final de primă repriză, când am și primit acel gol la o fază la care eram poziționați cu opt-nouă jucători sub linia mingii. Dar mă bucur că în repriza a doua am avut reacție. Am reușit să echilibrăm partida, după ce finalul primei reprize a aparținut gazdelor. Mă bucur că am reușit să reintrăm în joc. Am avut chiar o ocazie foarte mare de a egala, după care, din nou, pe o naivitate a noastră, echipa gazdă a reușit să înscrie golul de 2-0. Mă bucur totuși că am reușit să avem reacție. Finalul jocului ne-a aparținut, atât din punct de vedere al posesiei, cât și al frecvenței de acțiuni de poartă”, a fost analiza antrenorului Ripensiei despre meciul cu Rapid.

Cosmin Petruescu crede că Rapid poate promova direct

După această etapă, Rapid (26 de puncte) este pe locul 3, sub ”FC U” Craiova (30 puncte) și ASU Poli (27 puncte).

Chiar și așa, după un meci în care giuleștenii au tratat total greșit finalul, antrenorul Ripensiei vede trupa alb-vișinie ca o candidată importantă la promovarea directă.

”Rapidul mi-a lăsat o impresie bună. Consider că nu întâmplător a ocupat locul din clasament înaintea acestei partide. Rămâne una dintre echipele cu pretenții și cu șanse reale la promovare”, a mai adăugat Cosmin Petruescu.

Ripensia a revenit pe locul pe care se situa înainte de începutul etapei a 16-a, pe 15, cu 16 puncte, fiind la egalitate cu Concordia Chiajna, care are un golaveraj mai bun. Sâmbăta viitoare, de la ora 11:00, primește vizita celor de la FK Csikszereda.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Autor: Anda DELIU Publicat: 21 Feb. 2021, 15:43 Liga 2
Pe aceeași temă