Răzbunare amară. ”U” Cluj a învins cu 3-1 Farul, echipa cu care s-a judecat după ”scandalul COVID”

Vlad MĂCICĂȘAN 01 May. 2021, 14:59 Liga 2
Răzbunare amară. ”U” Cluj a învins cu 3-1 Farul, echipa cu care s-a judecat după ”scandalul COVID”

La cum a fost gândit play-out-ul din Liga 2, unele meciuri se joacă degeaba. A fost și cazul partidei Farul – ”U” Cluj de astăzi, 1 mai. Multă agitație pentru nimic.

Cele două nu mai au cum să retrogradeze, iar faptul că termini pe locul 1 sau pe locul 3 play-out-ul nu te ajută cu absolut nimic, nici din punct de vedere financiar și, cu siguranță, nici pe planul performanței.

S-au mai cheltuit doar niște bani de către două echipe pedepsite parcă să-și prelungească agonia, după ratarea play-off-ului. Dar cele două au o istorie împreună, în acest sezon zbuciumat pentru ele.

Primul meci dintre Farul și ”U” Cluj după ”scandalul COVID”

Ianis Zicu a fost aproape să ajungă antrenor la ”U” Cluj. Adrian Falub a vrut să-l numească principal, iar el să rămână manager sportiv. Nu s-a mai concretizat, iar Zicu a ajuns ”dușmanul” clujenilor. Asta după ce Farul a profitat de regulamentul prost făcut și a câștigat la ”masa verde” jocul din sezonul regulat, pentru că la reprogramarea meciului de la Cluj a semnalat cazuri de COVID-19.

A fost o poveste lungă, terminată cu procese pe la FRF, dar clujenii n-au mai obținut rejucarea meciului. Până la urmă, nici Farul n-a fost ajutată de acele puncte și cele două s-au întâlnit în acest play-out, picate amândouă în Grupa A.

Apărarea lui Zicu, bulversată de începutul clujenilor

Dar la ”U” Cluj s-a văzut dorința de răzbunare încă din startul meciului, iar formația ardeleană a avut cam cea mai bună repriză din acest campionat.

Enache l-a bătut simplu pe Zicu, în prima repriză. Mingi lungi în spatele fundașilor mult prea rigizi ai Farului și ocazii servite pe tavă atacanților. Asta a fost tactica câștigătoare. Așa a făcut Sergio Ribeiro 0-1 (12), așa a și ratat portughezul singur cu portarul (27) și tot așa a marcat și Nicolae Pîrvulescu golul de 0-2, după o gafă a lui Antoche (29).

Zicu s-a enervat atât de tare încă a schimbat trei fundași în minutul 33, ca într-un joc pe calculator sau consolă. Carabela, Băjan și Leca au fost găsiți vinovați și au terminat jocul. Antoche, celălalte fundaș, chiar căpitanul echipei, merita și el înlocuit, fiindcă a continuat să gafeze incredibil. Zicu l-a iertat însă.

Farul a ”ars” doar 15 minute

”U” Cluj a mai ratat prin Gavra (37 și 43), iar Farul prin Damașcan (38), dar își putea da și autogol prin și Ursu (45) într-o repriză uimitor de antrenantă pentru un meci fără obiectiv, din Liga 2.

În repriza a doua, Farul a arătat altceva. A început ”nervoasă” și a marcat repede, prin Cosmin Bîrnoi (48), însă golul trebuia eliminat. Silaghi l-a faultat în atac pe Ilieș, iar mingea sărită la Bîrnoi l-a găsit pe acesta din urmă în offside.

Apoi a avut o perioadă de forcing, cu Telcean aproape de autogol (54) și Banyoi și Damașcan ratând situații bune (54 și 59). Dar Farul s-a stins după începutul în forță de repriză și meciul a redevenit unul normal de Liga 2.

Pîrvulescu a fost cel care a mai animat atmosfera calmă din final, cu un șut de la 22 de metri, care a prins pământul în fața lui Dur-Bozoancă și s-a dus în poartă.

3-1 pentru ”U” Cluj și locul 1 în Grupa A a play-out-ului Ligii 2 pentru trupa lui Enache. O răzbunare amară pentru ”Șepcile roșii”.

REZULTATELE ETAPEI a 6-a a PLAY-OFF-ului și PLAY-OUT-ului

FARUL CONSTANȚA – UNIVERSITATEA CLUJ 1-3

Cosmin Bîrnoi 48′ / Sergio Ribeiro 12′, Nicolae Pîrvulescu 29′, 85′

Farul Constanța: Dur-Bozoancă – Băjan (Cărăruș 33′), M. Leca (I. Ursu 33′), Antoche (cpt.), Carabela (D. Panait 33′) – Greu, Liv. Mihai (Vl. Rusu 76′) – Bîrnoi (Pelivan 88′), Rob. Silaghi, Damașcan – Banyoi
Rezerve neutilizate: Agachi, Fara – D. Savu
Antrenor: Ianis Zicu

”U” Cluj: Muțiu – Telcean, Dican, Luchin (cpt.)(D. Acka 53′) – I. Filip, Negrean (Ștefănescu 88′) – Ilieș (Meșter 74′), Ribeiro (Chacana 88′), Nic. Pîrvulescu, Taub – Gavra (Al. Pop 53′)
Rezerve neutilizate: Gorcea – Sburlea, Novac, L. Rus
Antrenor: Costel Enache

Stadion: Farul (Constanța). Fără spectatori. Arbitru: Sergiu Anton (Bucureşti). Asistenți: Cristian Daniel Ilinca (Craiova) și Claudiu Schiopet (Braşov). Rezervă: Ionuț Constantinescu (Galaţi). Observatori: Andrei Ioniță (Bucureşti) și Dumitru Crăciun (Berceni – Ilfov). 

”U” Cluj, Farul și Metaloglobus au fiecare câte 39 de puncte, însă golaverajul le departajează în acest moment (11-6, 8-7, 6-6), în ordinea în care au fost enumerate. În ultima etapă, Farul joacă la Târgu Jiu, cu Pandurii, iar ”U” Cluj are meci acasă cu Fotbal Comuna Recea. Metaloglobus joacă în deplasare la Ripensia.

Foto: Universitatea Cluj

Vlad MĂCICĂȘAN 01 May. 2021, 14:59 Liga 2
Pe aceeași temă