Rareș Sburlea, cel mai tare la testul fizic Yo-Yo! Al doilea clasat este chiar o surpriză, un jucător care în ultimele luni s-a pregătit singur

Adi MARICA 09 Dec. 2021, 13:00 Liga 2
Rareș Sburlea, cel mai tare la testul fizic Yo-Yo! Al doilea clasat este chiar o surpriză, un jucător care în ultimele luni s-a pregătit singur

Fotbaliștii echipei FC Brașov au susținut, ieri, miercuri, la Sala Sporturilor, testul de rezistență Yo-Yo. Conceput de danezul Jens Bangsbo, fost secund al lui Marcelo Lippi la Juventus, testul arată capacitatea de efort aerobă și pe baza sa se poate determina consumul maxim de oxigen pe minut (VO2 maxim).

Jucătorii lui Călin Moldovan au fost împărțiți pe grupe, obiectivul testului fiind ca fiecare sportiv să alerge cât mai mult posibil, distanța dintre jaloanele care au marcat spațiul de alergare fiind de 20 de metri.

Rareș Sburlea, cel mai bun la testul Yo-Yo

Alergarea a crescut treptat în intensitate. Surprinzător, cel mai mult a rezistat Rareș Sburlea, urmat de Ștefan Nicolau, Alexandru Negrean, Horia Popa și Florin Dumbravă.

Testul fizic a fost coordonat de preparatorul fizic Cătălin Voicu și va fi repetat la reluarea pregătirilor în luna ianuarie.

”Testul Yo-Yo este cel mai relevat test fizic pentru jocul de fotbal. Nu sunt surprins de parametrii fizici ai lui Sburlea. Este un tip serios, se pregătește și suplimentar, iar la antrenamente are cei mai mulți kilometri alergați”, a spus Cătălin Voicu.

Sburlea a jucat în doar patru meciuri la FC Brașov

Rareș Sburlea (19 ani) este jucătorul celor de la Kids Tâmpa Brașov (Liga 3) și a fost împrumutat pentru un sezon la FC Brașov.

În prima parte a sezonului nu a reușit să se impună, având și o concurență teribilă pe postul de fundaș dreapta cu experimentatul Marius Burlacu și Iulian Drăgoi.

În prima etapă, cu Viitorul Pandurii, a început ca rezervă și a intrat la pauză în locul lui Motroc. În runda a 2-a a fost pentru prima oară titular și a jucat pe tot parcursul meciului cu Dacia Unirea Brăila. A fost integralist apoi și în meciurile cu Unirea Slobozia și Ripensia Timișoara, după care a trecut pe banca de rezerve și nu a mai fost utilizat deloc!

Astfel, în total, Sburlea a prins doar patru meciuri din 16 în acest sezon de Liga 2 în tricoul Brașovului, totalizând 314 minute, asta după ce în campionatul trecut, tot de Liga 2, a evoluat în patru jocuri (79 minute) pentru ”U” Cluj.

Surpriza Ștefan Nicolau

O surpriză în acest top este și Ștefan Nicolau (20 de ani). Deși s-a pregătit separat până luna trecută, Nicolau a avut rezultate impresionante.

”Păcat că nu am terminat pe primul loc! În toată această perioadă eu m-am pregătit singur și se pare că sunt pe drumul cel bun”, a spus Nicolau.

Ștefan Nicolau, care a revenit de curând la antrenamente, după o pauză forțată de câteva luni luată după ce a rămas ”în aer” după promovarea Coronei și direcționarea locului în Liga 2 al echipei de către primărie către FC Brașov. Nicolau, Adrian Voicu, Marius Manole, Raul Toader, Nicolae Roșu și Radu Linguraru au câștigat litigiul cu FC Brașov și au fost legitimați la mijlocul lunii noiembrie.

Foto: FC Brașov

Adi MARICA 09 Dec. 2021, 13:00 Liga 2
Pe aceeași temă