Rareș Enceanu și Bogdan Chipirliu nu mai vor să coboare de pe locul 1 cu Steaua: ”Asta ne-am propus de când am venit aici” / ”Suntem acolo unde ne este locul.” Impresiile jucătorilor după succesul cu Unirea Constanța

Marius ANGHEL 13 Oct. 2022, 13:56 Liga 2

Steaua este noul lider al Ligii 2 după nouă etape, dar după ce echipa din Ghencea și-a disputat meciul restant tocmai din runda a 7-a. Cu 5-0 s-a impus formația antrenată de Daniel Oprița, pe teren propriu la Mioveni, cu Unirea Constanța.

Tsvetelin Chunchukov (18′), Adrian Popa (32′), Bogdan Chipirliu (49′, 52′) și Ștefan Bodișteanu (90+2′) au înscris golurile Stelei, care din minutul 47 a evoluat în superioritate numerică după ce Alexandru Arnold a fost eliminat pentru un fault din postura de ultim apărător.

Despre această victorie au vorbit Adrian Popa, Rareș Enaceanu și Bogdan Chipirliu.

Rareș Enceanu: ”Am marcat repede și ne-am făcut meciul ușor”

Rareș Enceanu (28 de ani) a avut un meci bun la Mioveni, principalele sale reușite fiind pasele decisive date la golurile lui Adrian Popa și primul al lui Bogdan Chipirliu. A fost jocul în care Steaua a câștigat cel mai clar în acest sezon, în fața unui adversar, totuși, modest.

”Nu știu dacă este cel mai bun meci. Eu zic că am marcat repede și ne-am făcut meciul ușor. Ei sunt o echipă tânără, care vor să construiască și i-am prins pe contraatac.

Am început un pic mai greu, să zic așa, dar acum văd că începem să ne revenim, să legăm victorii. Asta e cel mai important. Și să marcăm cât mai multe goluri”, a spus Enceanu după joc, acesta comentând și lipsa antrenorului Daniel Oprița de pe bancă, din cauza unei accidentări: ”Am avut o discuție cu dânsul înainte, la hotel, ne-a spus ce trebuie să facem și eu zic că ne-am descurcat cum a vrut dânsul.”

Enceanu: ”Asta ne-am propus, să fim tot timpul pe primul loc”

După acest succes, Steaua a acumulat un total de 20 de puncte și a urcat pe primul loc în clasamentul Ligii 2, pentru prima dată în acest sezon și doar a doua oară de când evoluează în acest eșalon, din vara anului 2021. Imediat dedesubt sunt Unirea Dej și SC Oțelul Galați, ambele cu câte 18 puncte strânse în nouă etape.

”Este obiectivul nostru, asta ne-am propus de când am venit aici, să fim tot timpul pe primul loc, și asta ne cere Steaua”, a spus, la microfonul Steaua TV, Enceanu despre această clasare.

Enceanu s-a aflat la al optulea meci disputat în acest sezon de Liga 2, dintr-un total de nouă, în cinci a început ca titular și de trei ori a fost înlocuit. Mijlocașul originar din Zărnești nu a înscris în această ediție de campionat, iar contra Unirii Constanța a fost înlocuit în minutul 69 cu Cristian Bustea.

Bogdan Chipirliu a marcat de două ori pentru al doilea joc consecutiv

În schimb, Bogdan Chipirliu, înlocuit și el tot în minutul 69, cu Ștefan Bodișteanu, a reușit până în acel moment să înscrie de două ori contra Unirii Constanța. Atacantul marcase tot de două ori și în jocul precedent, din weekendul trecut, cu Poli Timișoara (scor 3-1).

”Ne-am simțit bine, se vede și după rezultatul înregistrat. Meritam și noi, este a noua etapă, să avem un meci mai lejer, pot spune așa, din prisma rezultatului, și ne bucură acest lucru”, a spus Chipirliu.

Chipirliu: ”Suntem acolo unde ne este locul și acolo vrem să rămânem”

În afară de faptul că Steaua a urcat pe locul 1 în Liga 2 după acest succes, Bogdan Chipirliu (30 de ani) mai are un motiv de sărbătoare. Cu cele două reușite din jocul cu Unirea Constanța a ajuns la un total de 7 goluri marcate în acest sezon, devenind liderul clasamentului golgheterilor, devansându-i pe George Cîrjan (SC Oțelul Galați) și Angelo Cocian (Unirea Dej), ambii cu câte 6 goluri.

”Este foarte bine, suntem acolo unde ne este locul și acolo vrem să rămânem până la finalul campionatului”, a declarat Chipirliu la microfonul Steaua TV.

Atacantul a comentat și decizia TAS de a suspenda hotărârea FRF, până la soluționarea pe fond a apelului clubului, de a sancționa Steaua în urma derby-ului cu Dinamo. Următorul joc de acasă al Stelei, cu SC Oțelul, va putea fi organizat, astfel, în Ghencea. ”Mă bucurăm acest lucru. Ne-am simțit bine și aici, fiind am avut două victorii și o înfrângere în Cupă în ultimele minute, dar știți vorba aia: «Nicăieri nu-i ca acasă.» Ne bucură că ne întoarcem pe stadionul nostru”, a spus Chipirliu.

În etapa a 10-a, Steaua joacă luni, de la ora 16:00, la Clinceni, cu Progresul Spartac.

Declarațiile date de Rareș Enceanu și Bogdan Chipirliu după Steaua – Unirea Constanța 5-0:

https://www.youtube.com/watch?v=t_bL6xZF7oM&t=11s

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures
Video: Steaua TV

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adi-popa-ironic-la-adresa-comisiilor-frf-dupa-ce-tas-a-suspendat-deciziile-lor-privind-exilarea-stelei-ne-e-frica-sa-spunem-ceva-trebuie-sa-ne-gandim-de-cinci-ori-cum-a-comentat-19249201

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-unirea-constanta-se-joaca-de-la-ora-1700-meciul-este-o-restanta-din-etapa-a-7-a-cu-o-victorie-in-fata-satelitului-neoficial-al-fcsb-echipa-lui-oprita-este-noul-lider-al-ligii-2-19249154

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csa-steaua-a-marit-bugetul-echipei-de-fotbal-desi-stia-ca-nu-poate-promova-in-prima-liga-cati-bani-au-impartit-in-ultimii-doi-ani-oprita-adi-popa-si-chipirliu-exclusiv-19249243

Marius ANGHEL 13 Oct. 2022, 13:56 Liga 2
Pe aceeași temă