Adi Popa, ironic la adresa comisiilor FRF, după ce TAS a suspendat deciziile lor privind exilarea Stelei: ”Ne e frică să spunem ceva, trebuie să ne gândim de cinci ori.” Cum a comentat succesul cu Unirea Constanța și trecerea pe locul 1

Marius ANGHEL 12 Oct. 2022, 23:02 Liga 2

Steaua a câștigat cu scorul de 5-0 meciul restant cu Unirea Constanța, miercuri, pe teren propriu, la Mioveni, și și-a egalat cea mai clară victorie obținută în campionatul Ligii 2. În sezonul regular trecut, în etapa a 17-a, la Buftea, trupa antrenată de Daniel Oprița învinge cu 5-0 tot echipa satelit neoficial a celor de la FCSB.

Singurul jucător care a marcat în ambele jocuri este experimentatul Adrian Popa. În sezonul trecut marca pentru 5-0 în minutul 90+3, iar acum a băgat mingea în poartă pentru 2-0, în minutul 32.

Adi Popa, după succesul cu Unirea Constanța: ”Puteam să dăm și mai multe și am fi meritat”

La finalul partidei care a dus Steaua pe primul loc în Liga 2, doar pentru a doua oară de când evoluează în acest campionat, prima fiind în etapa a 5-a a sezonului trecut, Adi Popa a vorbit despre importanța acestui succes.

”O victorie de moral, bună și pentru golaveraj, deoarece am avut acel accident cu Miercurea Ciuc acasă și trebuie să recuperăm. Ne bucurăm că am câștigat la o diferență bună, puteam să dăm și mai multe și am fi meritat.

E bine că am ajuns și pe primul loc, sunt foarte multe aspecte pozitive. Noi ne-am făcut meciul ușor, am pus presiune pe ei, am înscris la ocaziile avute”, a spus mijlocașul de 34 de ani, utilizat în toate cele nouă meciuri din acest campionat și marcator a 4 goluri.

După acest succes, Steaua a acumulat 20 de puncte și e la două puncte peste Unirea Dej și SC Oțelul Galați, clasatele pe locurile 2, respectiv 3. Echipa din Ghencea are cel mai bun atac din campionat, cu 19 goluri marcate, însă cele 10 goluri primite nu o situează prea bine privind defensiva, fiind abia pe locul 9 la acest capitol.

Oprița a stat în tribună, suspendat, jucătorii steliști au terminat meciul excelent

A fost 2-0 la pauză, după ce au marcat Tsvetelin Chunchukov (18′) și Adrian Popa (32′), iar în partea secundă s-a mai marcat de alte trei ori. Trebuie spus însă că Unirea Constanța a suferit o eliminare chiar în al doilea minut al reprizei secunde, când Alexandru Arnold (47′) a faultat în postura de ultim apărător. Bogdan Chipirliu (49′, 52′) a punctat de două ori și a devenit liderul clasamentului golgheterilor în acest sezon, în timp ce rezultatul final, 5-0, a fost stabilit de nou-intratul Ștefan Bodișteanu (90+2′).

La acest meci, antrenorul principal al Stelei, Daniel Oprița, a fost suspendat și a privit jocul din tribună, fără să dea indicații, după ce ieri și-a aflat sancțiunea în urma declarației neinspirate făcute după derby-ul cu Dinamo. Oprița a fost suspendat un joc și amendat cu 2000 de lei! Lipsa lui Oprița de pe bancă nu a fost resimțită de jucători la această partidă.

”În meciurile în care ne-a certat Oprița, a fost pe merit, pentru că nu am fost nici noi mulțumiți, dar astăzi cred că e mulțumit la 5-0, nu avem nici accidentați, nici suspendați. Suntem în creștere de la meci la meci, sperăm să continuăm acest nivel”, a declarat Popa, potrivit DigiSport.

Popa, ironic față de decizia FRF de a penaliza Steaua, în timp ce TAS a suspendat hotărârea federației

Jocul cu Unirea Constanța a fost organizat de Steaua la Mioveni, fiind a treia partidă de acasă desfășurată în afara Bucureștiului după sancțiunea primită în urma derby-lui cu Dinamo.

Cu puțin timp înainte de meci, Steaua a primit un prim verdict favorabil în procesul intentat federației la TAS. Tribunalul din Elveția a suspendat decizia FRF împotriva clubului din Ghencea, până la soluționarea pe fond a apelului, astfel că acest joc nu trebuia să se joace la Mioveni, ci pe stadionul Steaua. Însă cum echipele erau deja la arena din orașul argeșean când ”militarii” au fost înștiințați, jocul nu mai avea cum să fie mutat în Ghencea, iar o nouă reprogramare nu-și dorea niciuna.

”Ce mai putem spune? Ne e frică să spunem ceva, trebuie să ne gândim de cinci ori când spunem ceva. Pare că noi suntem judecați cu altă unitate de măsură.

Acum așteptăm decizia de la TAS, am observat că s-a suspendat decizia aia de la FRF. Să vedem ce spune TAS și sperăm să ni se ridice ca să jucăm acasă măcar meciul cu Oțelul, e o echipă de tradiție, mai ales că avem Ghencea acolo.

Cred că e ceva unic în istoria fotbalului românesc, nu știu dacă s-a mai întâmplat ca o echipă să primească patru etape, fiind și oaspete”, a vorbit Adrian Popa despre acest subiect.

Steaua mai are doar un meci de ispășit dacă decizia FRF rămâne și după analiza celor de la TAS, după ce a jucat la Mioveni și cu Chindia, în Cupa României, și cu Poli Timișoara, în campioant. În cazul în care Steaua va avea câștig de cauza în fața federației, atunci rămâne de văzut cum FRF va împăca echipa lui Oprița după ce a pus-o să joace fără acoperire regulamentară în afara Bucureștiului.

În etapa a 10-a, Steaua joacă luni, de la ora 16:00, la Clinceni, cu Progresul Spartac.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-unirea-constanta-se-joaca-de-la-ora-1700-meciul-este-o-restanta-din-etapa-a-7-a-cu-o-victorie-in-fata-satelitului-neoficial-al-fcsb-echipa-lui-oprita-este-noul-lider-al-ligii-2-19249154

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-a-mers-la-tas-impotriva-frf-dupa-sanctiunea-primita-in-urma-derby-ului-cu-dinamo-tribunalul-din-elvetia-a-suspendat-decizia-federatiei-19249146

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-oprita-si-a-aflat-sanctiunea-din-partea-frf-dupa-declaratia-neinspirata-de-la-finalul-jocului-cu-dinamo-19249069

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jumatate-dintre-meciurile-etapei-a-10-a-a-ligii-2-televizate-runda-incepe-la-brasov-si-se-incheie-la-galati-19248987

Marius ANGHEL 12 Oct. 2022, 23:02 Liga 2
Pe aceeași temă