Rapid și-a întrerupt seria victoriilor chiar cu Turris Oltul, căreia îi ”fura” promovarea în Liga 1. Adrian Iencsi: ”E frustrat și dureros.” Antrenorul nu vede nicio rivalitate între cele echipe și îl taxează dur pe Erik Lincar

Marius ANGHEL 19 Sep. 2020, 18:05 Liga 2

Rapid a fost aproape că câștige și al patrulea meci din tot atâtea în debutul noului sezon al Ligii 2 și să se mențină singura echipă cu punctaj maxim, însă a primit gol în minutul 90+3 și a încheiat la egalitate, scor 1-1, partida cu Turris Oltul. La fel se întâmpla și în precedenta întâlnire dintre cele două echipe, în Regie, în ultima etapă a play-off-ului, însă atunci Turris Oltul a fost egalată în minutul 90+6 și rata promovarea în Liga 1. Miza a fost alta acum, însă comparația rămâne valabilă.

Cătălin Hlistei și Ilie Damașcan au marcat golurile în Rapid – Turris Oltul 1-1

Giuleștenii au deschis scorul în meciul cu Turris Oltul, organizat la Buftea, în minutul 50, prin Cătălin Hlistei, însă dintr-un un-doi cu Sefer, nu dintr-un penalty, așa cum s-a învățat să înscrie în acest debut de sezon. Scăpaseră fără gol în prima repriză după ce Albert Voinea a avut o situație bună în minutul 24, iar în 31 arbitrul Lucian Rusandu a refuzat să ofere 11 metri pentru teleormăneni la o împingere în careu a lui Ionuț Voicu asupra aceluiași Voinea.

Ulterior, Cătălin Pîrvulescu (69) a faultat din postura de ultim apărător în fața lui Alexandru Pop și și-a lăsat echipa în inferioritate, iar Rapid părea să-și fi asigurat victoria. Însă, în ciuda inferiorității numerice, Turris Oltul a avut forța să atace pe final, iar echipa lui Lincar a cerut penalty la un presupus henț al lui Ionuț Voicu în dața lui Adrian Voicu, după o mare ocazie cu poarta goală a lui Andrei Niță (83), însă și de această dată arbitrul a lăsat jocul să continue. Blănaru (90+1) a arătat încă o dată cât de ratangiu este și din 5 metri a trimis cu capul peste poartă, pentru ca în postura de servant fostul jucător al celor de la FC Hermannstadt și Petrolul să centreze ideal pentru nou-intratul debutant Ilie Damașcan (90+3), care din 6 metri a înscris de lângă Raul Costin și a stabilit scorul final la 1-1.

Cătălin Hlistei a marcat din nou pentru Rapid, în remiza cu Turris Oltul, scor 1-1. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Adrian Iencsi explică pasul făcut înapoi de Rapid în minutele de final, deși era în superioritate

La finalul partidei, antrenorul Adrian Iencsi a explicat motivul pentru care jucătorii săi s-au retras. ”Vă spun cu cea mai mare sinceritate că am parte de niște băieți senzaționali, cu un caracter deosebit și chiar sunt mândru de ei. Pasul în spate îl poți face și fără să ai indicațiile antrenorului. Când o echipă, chiar și în inferioritate, presează, joacă, nu mai riscă nimic, atunci, fără să vrei, se întâmplă. Vrei să acoperi toate spațiile, vrei să nu le dai posibilitatea adversarilor să se apropie de poartă și, mai ales când se apropie și finalul partidei, ultimul minut, ultimele secunde, te poți întâlni cu astfel de situații, pentru că jucătorii sunt puțin într-o anumită presiune. Exact cum s-a întâmplat și astăzi”, a spus Iencsi, la microfonul DigiSport.

Alibiuri și partea pozitivă a remizei: ”Acest punct cu siguranță e unul valoros”

Apoi, antrenorul Rapidului a început să își caute alibiuri, că nu a avut timp că își pregătească echipa sau că nu s-au jucat meciuri amicale în perioada de vară. Turris Oltul, adversara chiar de astăzi a giuleștenilor, a început și mai târziu pregătirea noului sezon, după acel play-off de promovare, și a făcut la fel de multe schimbări în lotul de jucători.

Iensi n-a considerat acest meci cu Turris Oltul un test adevărat pentru jucătorii săi, după ce în primele trei etape întâlniseră adversari modești: Viitorul Pandurii (3-1), Pandurii (2-1) și CSM Slatina (3-0).

”Sunt foarte mândru de băieții mei. Nu l-am considerat un adevărat test. Nu, pentru noi, fiecare meci este un test. Dar, având în vedere că noi suntem o echipă nouă, o echipă în reformare, am avut trei săptămâni la dispoziție să creez acest lot. Nu am avut parte de meciuri de pregătire și de aia spun eu că sunt mulțumit de băieți. E al patrulea joc oficial în care ei fac un joc bun și chiar puteam să beneficiem de toate cele trei puncte. S-a întâmplat ca să primim gol spre final și până la urmă trebuie să luăm și partea bună, pentru că și acest punct cu siguranță e unul valoros”, a mai spus Iencsi.

Adrian Iencsi are trei victorii și o remiză ca antrenor la Rapid. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Iencsi nu vede rivalitate între Rapid și Turris Oltul: ”Au creat-o ei. Eu nu vorbesc de altă echipă. Părinții mei mi-au dat o educație bună și antrenorii la fel”

Adrian Iencsi nu vede nicio rivalitate între Rapid și Turris Oltul și dă vina pentru tensiunele create în jurul meciurilor dintre aceste echipe pe declarațiile date de Erik Lincar, pe care, indirect, îl face prost crescut.

”Din punctul meu de vedere, nu există nicio rivalitate. Eu cred că această așa-zisă rivalitate au creat-o cei de la Turris. Am spus și înaintea meciului că pe mine nu mă interesează ceea ce s-a întâmplat în trecut, mă interesează foarte mult prezentul și viitorul. Nu e normal ca un antrenor să vorbească de o altă echipă, de ce beneficii a avut în trecut, nu știu ce, că am avut parte de penalty-uri. Nu. Eu nu pot să fac așa ceva, pentru că părinții mei mi-au dat o educație bună și antrenorii la fel, mi-au dat o educație să nu vorbesc de alții, ci să vorbesc doar de echipa mea, de băieții mei și mă uit doar la mine. De asta se întâmplă astfel de situații, certuri, chiar și din tribună, vociferări, pe bancă, după aia jucătorii între ei. Pentru că apar astfel de discuții. Tu creezi astfel de discuții și după aia apar automat certuri și exact ce s-a întâmplat, mici dispute. Nu e normal, dar asta este situația”, e de părere antrenorul Rapidului.

Cei de la Turris Oltul nu au pierdut niciodată în fața Rapidului, în meciurile directe, iar acest palmares duce la aceste dispute între cele două echipe. În cinci jocuri între trupa din bucureșteană și cea din Turnu Măgurele, această din urmă s-a impus de două ori și de trei ori rezultatul a fost egal.

Adrian Iencsi și Erik Lincar s-au contract la finalul, după gesturile de bucurie de după egalare ale antrenorului echipei din Turnu Măgurele. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

”Nu știu dacă e un rezultat nedrept. E frustrat și dureros”

Ulterior, în fața presei prezente la stadionul din Buftea, Adrian Iencsi a spus că rezultatul nu este unul nedrept, dar că momentul în care s-a propus egalarea supără.

”Nu știu dacă e un rezultat nedrept. E frustrat și dureros pentru băieți și, bineînțeles, și pentru mine. Ei suferă și știu ce e în sufletul lor când primești un gol pe final de partidă. Ăsta e fotbalul. Trebuie să luăm și partea bună, că și acest punct poate fi unul important. Ne gândim deja la următoarea partidă. Poate că dacă marcau mai devreme, poate reușeam să mai înscriem și noi, nu era la fel de mare suferința”, a mai spus Iencsi, care e de părere că Turris Oltul ar fi trebuit să joace acum în Liga 1: ”Apreciez foarte mult munca pe care o face el la Turris. au o echipă bună, o echipă care, din punctul meu de vedere, sezonul trecut trebuia să promoveze, dar nu s-a întâmplat. Și pentru ei a existat o fruntrare în sezonul trecut, când au pierdut la o secundă promovarea în Liga 1, cu Rapid. De aia fotbalul e atât de frumos. Eșcurile te pot ridica să reușește mai departe.”

Cu 10 puncte după patru etape, Rapid se menține pe locul 1 în Liga 2. În etapa următoare joacă sâmbătă, de la ora 12:30, la Fotbal Comuna Recea.

Și următorul meci pe care Rapid îl are programat acasă, cu Concordia Chiajna, în etapa a 6-a, îl va organiza tot la Buftea.

Marius ANGHEL 19 Sep. 2020, 18:05 Liga 2
Pe aceeași temă