Rapid CFR nu agreează ideea introducerii unei noi etape intermediare

Marius ANGHEL 23 Oct. 2013, 13:26 Liga 2
Rapid CFR nu agreează** ideea introducerii unei noi etape intermediare

În luna august, la stabilirea țintarului Ligilor a II-a și a III-a s-a decis ca în anul 2013 să se joace și în luna decembrie, așa că, după finalul turului, se vor mai disputa încă cinci etape din retur. Nu s-a reglementat însă nimic legat de perioada de transferuri.

Cum până acum, între tur și retur era o pauză de mai bine de trei luni, cluburile aveau la dispoziție timp berechet pentru a-și primeni loturile în funcție de necesități. Schimbarea sistemului competițional face însă ca, în acest moment, între tur și retur să existe doar o săptămână (9-16 noiembrie), astfel că mai multe cluburi au solicitat Comitetului Executiv să aprobe o mini-perioadă de transferuri în acest interval de timp.

„Am fost și noi chestionați pe această temă de Auraș Brașoveanu, reprezentantul cluburilor din Liga a II-a în eșalonul secund. De asemenea, pentru comprimarea sezonului, în condițiile în care două echipe sunt nevoite să stea în fiecare rundă, se dorește introducerea unei noi etape intermediare în sezonul de toamnă. În principiu, noi am fi de acord cu mini perioada de transferări dintre tur și retur, însă nu agreăm deloc ideea cu etapa intermediară. Și asta deoarece, conform programării, noi am fi nevoiți să jucăm din trei în trei zile, iar echipa adversă ar beneficia de un respiro de două etape. Practic, noi suntem cei mai dezavantajați de retragerea Sportului Studențesc, dar n-avem ce face”, a declarat președintele executiv al Rapidului, Dumitru Moldovan.

Aceste solicitări urmează să fie aprobate în această săptămână de Comitetul Executiv al FRF doar dacă întrunesc sufragiul majorității cluburilor din eșalonul al doilea.

Au venit banii

Ușor ușor, lucrurile par să intre pe un făgaș cât de cât normal la Rapid. Pe plan sportiv, echipa dă semne de revenire, izbutind să acumuleze un număr de 4 puncte în ultimele două etape de campionat. Vești bune vin și în ceea ce privește relația cu Primăria, Consiliul Local alocând după foarte multă vreme echipei de fotbal suma de un miliard de lei vechi.

„Aveam mare nevoie de acești bani, deoarece au fost cheltuieli mari în acest debut de sezon, iar conturile clubului erau goale. Prima dată vom încerca să ne achităm de obligațiile la bugetul de stat, restul de bani urmând să fie folosiți pentru plata restanțelor către jucători”, a declarat noul președinte executiv al Rapidului, Dumitru Moldovan.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Marius ANGHEL 23 Oct. 2013, 13:26 Liga 2
Pe aceeași temă