Punct și de la capăt. Viorel Moldovan, gata de o nouă experiență după cea de la Petrolul: ”Mi-ar plăcea să antrenez acolo”. Are în plan și un proiect de anvergură, prin care să pună bazele unui ”club formator”

Andrei PASCU 23 Mar. 2021, 19:27 Liga 2
Punct și de la capăt. Viorel Moldovan, gata de o nouă experiență după cea de la Petrolul: ”Mi-ar plăcea să antrenez acolo”. Are în plan și un proiect de anvergură, prin care să pună bazele unui ”club formator”

Viorel Moldovan a semnat rezilierea pe cale amiabilă de Petrolul zilele trecute, iar acum se gândește la noua sa experiență ca antrenor. Așteaptă oferte și pare decis să plece din România, pentru un contract în afară. E atras de câteva campionate din Asia.

Viorel Moldovan este tentat de o experiență în țări precum Japonia sau Coreea de Sud. Crede că ar reuși în fotbalul de acolo, întrucât există o altfel de disciplină. În vârstă de 48 de ani, Viorel Moldovan a avut un singur contract în afara țării până acum, în Franța, la AJ Auxerre.

Viorel Moldovan: ”Mi-ar plăcea Japonia, Coreea de Sud. Ar fi interesant!” 

În rest, a pregătit doar echipe din România. În afara Petrolului, el le-a mai antrenat pe FC Vaslui, FC Brașov, Sportul Studențesc, Rapid, România U21 și Chindia Târgoviște. În perioada octombrie 2014 – iunie 2016, a fost antrenor secund al naționalei României, în mandatul lui Anghel Iordănescu.

Nu ştiu unde voi fi solicitat, ce va fi nu pot să prevăd. Poate o să iau un proiect, să vedem, să analizăm anumite lucruri. Ar fi interesant să găsesc ceva în străinătate, dar e destul de complicat. Mi-ar plăcea Japonia, Coreea de Sud. Ar fi interesant! E disciplină acolo, sunt ţări care au o cultură dezvoltată din acest punct de vedere, au cultul muncii dezvoltat.

Ar fi o experienţă interesantă, dar ar fi greu de ajuns. Ştiţi cum se spune: în viaţă nu e pentru cine se potriveşte, e pentru cine se nimereşte. De multe ori te pregăteşti pentru un obiectiv, ţi-l doreşti şi munceşti foarte mult, dar ajunge un adversar care se nimereşte conjunctural acolo şi beneficiază de ce ţi-ai dorit tu”, a spus Viorel Moldovan la Look Sport.

Viorel Moldovan visează să pună bazele unui proiect fotbalistic important la Bistrița 

Născut în Bistrița și plecat în fotbalul mare tot de acolo, de la Gloria, Viorel Moldovan visează ca peste câțiva ani să pună bazele unui club formator, pe care să îl ducă în Liga 1. Vrea să se implice din structurile de conducere însă, nu de pe poziția de antrenor.

Mai am un vis, mi-aş dori să pot să mă întorc mai devreme sau mai târziu la Bistriţa şi să construiesc un club formator, care să revină pe prima scenă. Dar nu din calitate de antrenor, ci manager general sau preşedinte. Deocamdată e greu de crezut, dar, poate într-un viitor apropiat voi veni acasă şi voi pune umărul”, a mai spus Viorel Moldovan.

În momentul de față, Bistrița are o echipă în Seria 10 a Ligii 3. Unu Fotbal Club Gloria e pe locul 5, cu 18 puncte după 12 partide. Liderul seriei este SCM Zalău, 27 de puncte. În cea mai recentă rundă, a 12-a, formația din Bistrița a făcut 1-1 cu locul 3, CA Oradea.

Octavian Grigore, numit antrenor interimar la Petrolul 

Viorel Moldovan a semnat încetarea colaborării cu Petrolul de comun acord, după eșecul cu CS Mioveni, scor 0-1. În urma rezultatului, șansele ploieștenilor la play-off au scăzut foarte mult. Petrolul are antrenor interimar acum, pe Octavian Grigore.

Foto: Răzvan Păsărică/ Sport Pictures 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dunarea-calarasi-ar-putea-rata-play-off-ul-din-cauza-salariilor-neplatite-sa-ai-copii-si-sa-ti-ceara-o-ciocolata-iar-tu-sa-mergi-sa-te-imprumuti-sa-nu-dispara-clubul-pustai-recun-19175871

https://liga2.prosport.ro/seria-1/erorile-de-arbitraj-din-liga-2-ii-fac-pe-antrenori-sa-isi-strige-nemultumirile-adrian-mihalcea-iritat-vizibil-de-ultimele-greseli-nu-inteleg-de-ce-se-intampla-asta-e-deja-prea-mult-19175841

https://liga2.prosport.ro/seria-1/lupta-pentru-play-off-in-liga-2-se-da-in-aceeasi-zi-in-ultima-etapa-a-sezonului-regular-toate-jocurile-au-loc-in-acelasi-timp-cele-patru-meciuri-care-vor-fi-televizate-19175837

 

Andrei PASCU 23 Mar. 2021, 19:27 Liga 2
Pe aceeași temă