Punct ochit, punct lovit! Farul a câștigat fără probleme cu retrogradata CSM Slatina. Ianis Zicu, discurs motivațional: ”Trebuie să formăm mentalitatea de învingători și să câștigăm fiecare meci”

Răzvan STÎNGĂ 24 Apr. 2021, 16:44 Liga 2
Punct ochit, punct lovit! Farul a câștigat fără probleme cu retrogradata CSM Slatina. Ianis Zicu, discurs motivațional: ”Trebuie să formăm mentalitatea de învingători și să câștigăm fiecare meci”

Farul nu a avut probleme în etapa a 5-a a play-out-ului Ligii 2. A învins, în deplasare, CSM Slatina cu 3-1, răzbunând într-o oarecare măsură rezultatul de 1-1 din sezonul regular. De această dată, constănțenii au avut avantaj încă de la pauză, 2-1.

Farul a deschis repede scorul, din minutul 2, grație reușitei lui Ilie Damașcan. S-a văzut egalată în minutul 33, în urma golului lui Cătălin Doman, dar rezultatul de 1-1 nu s-a menținut prea mult, pentru că echipa de la malul mării a revenit în avantaj după numai două minute, prin Andrei Banyoi. Damașcan a făcut dubla în partea a doua, în minutul 75, și a stabilit astfel scorul final, 3-1.

Ianis Zicu: ”Am luat cele trei puncte, trebuie să continuăm acest drum”

Ianis Zicu a apreciat jocul bun al Farului, dar a făcut și o analogie cu confruntarea din sezonul regular, în urma căreia, când s-a tras linia de final peste sezonul regular, s-a dovedit că a contat enorm. Antrenorul ”marinarilor” pare că nu a trecut nici până acum peste acel moment, peste acel meci de la Slatina, în care Farului i-a fost anulat eronat un gol și, implicit, victoria.

O partidă care la prima vedere părea ușor de câștigat, dar, așa cum am spus, trebuia să fim motivați și concentrați. Lucrurile astea le-au făcut toți băieții care au intrat astăzi pe teren. Și-au dat seama că pentru a forma o stare de spirit și a pregăti fiecare meci care urmează, fie că ne aflăm la Farul sau nu, trebuie să ne formăm această mentalitate de învingători și să câștigăm fiecare partidă.

Mă bucur că am reușit să obținem cele trei puncte, pentru că trebuie să continuăm acest drum. Mai sunt două meciuri pe care încercăm să le câștigăm și să încheiem sezonul cu fruntea sus. Cu toate că și la încheierea sezonului regular puteam să ținem pieptul în față și fruntea sus, pentru că am luptat și am fost la un gol diferență, la un rezultat pozitiv de a intra în play-off.

A fost o partidă pe care am dominat-o, așa cum a fost și cea de la Slatina dinaintea încheierii sezonului regular, pentru că și atunci am controlat jocul. Un teren foarte bun și țin să-i felicit pe cei care au grijă de gazonul stadionului din Slatina. Terenul arată foarte bine, se poate pasa, se poate construi și poți să-ți asumi riscuri mai mari. Când terenul este bun, ai control asupra mingii, poți să te informezi mai mult și să fii atent în mai mare parte la adversar decât la minge”, a afirmat Ianis Zicu la finalul partidei, citat de site-ul oficial al clubului, FC Farul Constanța.

Ianis Zicu, despre meciul următor, cu ”U” Cluj: ”Sperăm să câștigăm” 

Antrenorul Farului a vorbit puțin și pe seama etapei următoare, când echipa sa va evolua pe teren propriu cu Universitatea Cluj. Și confruntarea cu ardelenii are un istoric interesant din sezonul regular. Asta pentru că meciul nu s-a jucat din pricina COVID-19, iar Farul a fost desemnată câștigătoare la ”masa verde”, cu 3-0.

”U” Cluj a acuzat trupa lui Ianis Zicu la momentul respectiv că a aranjat lucrurile astfel încât să obțină victoria fără să joace. La data inițială stabilită de Federația Română de Fotbal, ”U” Cluj – Farul nu s-a jucat din pricina cazurilor de coronavirus de la ardeleni, iar a doua oară, la reprogramare, din pricina cazurilor de la clubul constănțean.

Ne-am distanțat la trei puncte de locul 2 și jucăm cu U Cluj meci direct acasă. Sperăm să facem un joc bun și să reușim să câștigăm și această partidă”, a precizat Ianis Zicu.

Farul, pe primul loc în Grupa A a play-out-ului Ligii 2 

Farul se află acum pe locul 1 în Grupa A a play-out-ului din Liga 2, cu 39 de puncte. ”U” Cluj, adversara din etapa viitoare, a 6-a, e chiar următoarea clasată, pe 2, cu trei puncte mai puțin.

CSM Slatina e pe poziția a 6-a, penultima, și nu mai are șanse să se salveze de la retrogradare. Oltenii au pierdut orice speranță încă de etapa trecută, când au cedat cu 0-1 pe terenul Metaloglobusului.

Foto: FC Farul Constanța

 

 

Răzvan STÎNGĂ 24 Apr. 2021, 16:44 Liga 2
Pe aceeași temă