Punct cu punct spre Liga 1! Nae Constantin, cu zâmbetul până la urechi după egalul Petrolului de la Mediaș, cu FC Hermannstadt: ”Un punct mare câștigat și ne menține pe primul loc”

Marius ANGHEL 06 May. 2022, 01:46 Liga 2

Petrolul putea obține promovarea matematică în Liga 1 din etapa a 8-a a play-off-ului, cu două runde înainte de final, în cazul în care ar fi câștigat meciul de la Mediaș cu FC Hermannstadt, însă Nicolae Constantin și echipa sunt mulțumiți și cu punctul obținut contra sibienilor, mai ales că au fost conduși și au fost nevoiți să alerge după egalare.

1-1 s-a terminat jocul de la Mediaș, cu sibienii marcând prin Petrișor Petrescu în minutul 44, dintr-un penalty ușor acordat de centralul Marian Barbu, și ploieștenii egalând cu un gol al lui Takayuki Seto în care se putea indica offside la poziția lui Măzărache, aflat pe direcția șutului și care a lăsat mingea să-i treacă printre picioare.

Nae Constantin, după remiza cu FC Hermannstadt: ”Un punct mare câștigat. Ne menține pe primul loc”

La finalul partidei de la Mediaș, Nae Constantin s-a declarat bucuros ”enorm” pentru punctul obținut, unul care o duce pe Petrolul și mai aproape de Liga 1, chiar dacă momentan are doar două puncte peste principalele urmăritare, FC Hermannstadt și ”U” Cluj.

”Un punct mare câștigat astăzi. Ne menține pe primul loc. Eram în pericol după atâta timp, să cădem pe locul 2. Mă bucur enorm, că nu a fost un meci ușor. A fost un meci de încărcătură, și pentru noi, și pentru ei. Din fericire pentru noi, am reușit să facem un rezultat pozitiv și sperăm ca luni să terminăm treaba începută astă vară”, a spus antrenorul Petrolului.

Antrenorul Petrolului explică sistemul de joc folosit în prima repriză și schimbările făcute la pauză

În al treilea meci cu FC Hermannstadt din acest sezon, al doilea din play-off, Nicolae Constantin a început la Mediaș cu o formulă inedită, un 1-3-4-3 care se putea transforma rapid într-un 1-5-4-1. Tactica cu trei fundași centrali a ținut-o bine pe Petrolul în fața sibienilor, fiindcă adversarii n-au avut nicio ocazie mare până la alunerea în careu a lui Pîrvulescu și mâna pusă pe Oroian, nu atât de puternic încât să-l doboară, însă plonjonul mijlocașului de la FC Hermannstadt l-a determinat pe ”centralul” Marian Barbu să dicteze, cu mare ușurință, lovitura de pedeapsă din care a marcat Petrișor Petrescu, cel care înainte de joc era anunțat incert, însă care a intrat pe parcurs, după accidentarea lui Balaure.

La pauză, Nae Constantin a schimbat unul dintre fundașii centrali, pe Lică, cu atacantul Jarovic, și a revenit la sistemul obișnuit, 1-4-2-3-1, iar rezultatul s-a văzut în presingul făcut de Petrolul și golul egalizator.

”Am surprins și n-am surprins, pentru că am luat gol și a trebuit să schimbăm. Am încercat să câștigăm un pic la fazele fixe, pentru că știam că sunt buni, am preferat să jucăm cu trei fundași centrali. Am avut un timp scurt să pregătim sistemul ăsta și era pe drumul cel bun, până, din păcate, la momentul penalty-ului. Penalty-ul nu l-am înțeles, a fost ușor acordat, dar nu mai contează acum.

La pauză a trebuit s-o reglăm, pentru că nu mai puteam să stăm cu trei fundași centrali. Am trecut la jocul nostru și a fost o reacție bună, ne-a adus și golul și punctul de care aveam nevoie. Seto a marcat un gol care poate fi decisiv, ne gândeam și chiar vorbeam cu Vali Bădoi că Seto poate ne dă și el un gol, pentru că dăduse și Tucaliuc. E bine! Nu conta cine marca, important era să reușim să egalăm în primul rând”, și-a motivat Nae Constantin alegerile.

  • Petrolul în remiza cu FC Hermannstadt de la Mediaș: R. Avram – V. Lică (Jarovic 46′), Meijers, Huja – Sg. Pîrvulescu, Cebotaru (cpt.), Seto, Velisar – Mih. Constantinescu (M. Bratu 62′), Măzărache (Pashov 87′), Cioiu (Tucaliuc 62′). Rezerve neutilizate: Moroz – Al. Sabău, Boțogan, Saim Tudor, M. Chindriș.

Petrolul e la trei puncte de promovarea matematică în Liga 1. Le poate obține luni, pe ”Ilie Oană”

Petrolul are în acest moment 59 de puncte și e în continuare pe locul 1 în play-off-ul Ligii 2, la două puncte peste FC Hermannstadt și ”U” Cluj, ambele cu câte 57 de puncte.

În ultimele două etape, echipa ploieșteană are nevoie de trei puncte câștigate pentru a fi sigură de accederea în Liga 1, iar pe acestea și le dorește în următoare rundă, când va întâlni pe teren propriu Concordia Chiajna, luni, 9 mai, de la ora 17:30.

Cu o victorie, Petrolul va promova matematic în Liga 1, ultimul joc, cel din deplasare de la Unirea Slobozia, nemaicontând apoi.

”Îmi doresc din tot sufletul să câștigăm luni, pentru că, mai mult ca sigur, stadionul o să fie din nou plin și cred că suporterii noștri merită această bucurie, să o trăiască pe stadionul nostru”, a concluzionat Nae Constantin la finalul jocului de la Mediaș.

Petrolul este pentru a 21-a etapă consecutivă în acest sezon în care stă pe primul loc în clasamentul Ligii 2.

Declarația dată de Nae Constantin la finalul jocului FC Hermannstadt – Petrolul 1-1:

https://www.youtube.com/watch?v=eb5lMVpKztY

Bucuria jucătorilor de la Petrolul și a suporterilor, la finalul meciului de la Mediaș:

Foto: Valentin Macrea / Sport Pictures
Video: Petrolul Ploiești

https://liga2.prosport.ro/seria-1/danut-coman-a-intrat-in-vestiarul-arbitrilor-pentru-a-cere-explicatii-dupa-meciul-cu-petrolul-presedintele-de-la-fc-hermannstadt-spune-ce-i-a-transmis-tusierul-si-ca-s-a-gandit-sa-l-imite-pe-ionel-ga-19230129

https://liga2.prosport.ro/seria-1/maldarasanu-sunt-dezamagit-de-rezultat-dar-ca-atitudine-jos-palaria-19230124

https://liga2.prosport.ro/seria-1/continua-suspansul-fc-hermannstadt-si-petrolul-au-terminat-la-egalitate-si-la-medias-acuzatii-la-golul-egalizator-al-ploiestenilor-care-isi-amana-insa-promovarea-matematica-19230121

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-hermannstadt-petrolul-se-joaca-de-la-ora-2000-play-off-ul-ligii-2-ar-putea-avea-un-nou-lider-ori-prima-echipa-promovata-matematic-cu-doua-etape-inainte-de-final-19230047

Marius ANGHEL 06 May. 2022, 01:46 Liga 2
Pe aceeași temă