Prunea, artizanul unei noi promovări cu CSMS Iași: „Am construit acest obiectiv pas cu pas”

Marius ANGHEL, Narcis POHOAȚĂ 05 Jun. 2014, 10:00 Liga 2
Prunea, artizanul unei noi promovări cu CSMS Iași:**

Huiduit vara trecută după retrogradare, Florin Prunea, președintele echipei CSMS Iași, are un merit important în această a doua promovare consecutivă în Liga I. S-a „bătut” când a trebuit cu oficialii echipelor oaspete, a pus presiune pe arbitri la momentul oportun și a fost inspirat cu aducerea ca antrenor a lui Marius Lăcătuș într-un moment în care formația din Copou nu era pe drumul cel bun.

Dar poate cel mai important „succes” al lui Prunea s-a petrecut în iarnă, când a reușit să aducă în Copou tot ce era mai bun în Liga a doua. Caparco, Liviu Mihai, Radovic, Pălimaru, Plămadă și Bosoi au fost titulari aproape meci de meci, iar al șaptelea transfer, Călugăru, a intrat și el bine de pe bancă în unele meciuri.

Sigur, au fost și momente neinspirate din partea președintelui executiv, cel mai notoriu fiind cel în care a fost implicat Costel Enache, primul antrenor al CSMS-ului în acest sezon al Ligii a 2-a. Înaintea venirii lui Lăcătuș, Prunea și Costel Enache au intrat într-un conflict care a dus la schimbarea tehnicianului, dar după un adevărat circ.

Despre această nouă promovare cu CSMS Iași, ProSport a stat de vorbă cu Florin Prunea.

– Domnule președinte, ați avut vreun moment emoții că obiectivul nu poate fi realizat?
– Nu mi-a fost frică niciun moment, pentru că am știut ce jucători avem, am avut încredere în permanență în băieți și în staff-ul tehnic. Nu mi-a fost frică nici în iarnă, chiar dacă eram la câteva puncte în spate. Și la prima promovare am luat echipa când era la șapte puncte în urma locului promovabil și am reușit să ducem campania la bun sfârșit.

– A fost vreun meci decisiv pentru promovare?
– Niciun meci și niciun moment nu au fost decisive pentru promovare. Toate partidele au fost importante, am construit această promovare pas cu pas. Fiecare victorie a însemnat o cărămidă la construcția acestei promovări. A fost important că am abordat toate jocurile cu aceeași concentrare, la fel de determinați. Pentru noi toate meciurile au fost importante, nu doar cele cu adversarii din partea superioară a clasamentului. Victoriile aduc încredere. Noi am respectat competiția în fiecare etapă, iar acest lucru s-a văzut.

„Am fi fost promovați cu multe etape înainte dacă se pleca cu toate punctele în play-off”

– Care a fost cel mai greu moment al sezonului?
– Au fost multe, nu doar unul. A fost un sezon greu, dar am știut să strângem rândurile și să gestionăm cu calm acele momente.

– Cum vi s-a părut acest sistem competițional?
– Am spus-o de multe ori, în play-off ar fi trebuit să se plece cu toate punctele. Au fost multe meciuri fără miză în sezonul regulat. Dacă s-ar fi plecat cu toate punctele în play-off, am fi fost promovați cu multe etape înainte. Și asta pentru că am respectat competiția, am jucat la victorie fiecare meci, chiar dacă am întâlnit echipe care luptau pentru play-off sau pentru play-out.

„Venirea lui Lăcătuș a fost un plus, un real câștig pentru echipă”

– Vă felicitați pentru decizia de a-l aduce pe Marius Lăcătuș?
– Mă bucur foarte mult că Marius a acceptat să vină la Iași. Venirea lui a fost o decizie inspirată. A fost un plus, un real câștig pentru echipă. Sigur, îi mulțumim și lui Costel Enache pentru tot ce a făcut la Iași. Revenind la Marius, a făcut ca echipa să joace spectaculos, aspect apreciat de mulți adversari, iar acest merit este al antrenorilor și al jucătorilor.

Florin Prunea, a intervenit pentru a-și calma antrenorul, pe Marius Lăcătuș, la finalul meciului din Copou cu Unirea Slobozia. Atunci, tehnicianul a sărit să-l bată pe Cătălin Hristian, jucători la ialomițeni. Foto: Petronel Tudor

– Se păstrează echipa Lăcătuș – Prunea și în sezonul viitor?
– Marius Lăcătuș mai are contract cu Iașiul, dar mie îmi expiră angajamentul. Deocamdată sunt președintele clubului și mă gândesc doar la meciul cu Berceniul, pe care vreau să-l câștigăm și să terminăm pe primul loc. După meciul cu Berceniul vom discuta acest subiect și vom lua o decizie. Momentan nu știu ce voi face.

– De ce are nevoie Iașiul pentru a se menține în prima ligă?
– De mișcări foarte rapide. De foarte multe lucruri. Trebuie pusă la punct rapid o strategie, pentru că pauza competițională este foarte scurtă.

– Cui dedicați promovarea?
– Nouă, familiilor noastre, orașului, tuturor celor care au susținut echipa și nu în ultimul rând primarului și Consiliului Local care au asigurat liniștea financiară la club.

Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚

Marius ANGHEL, Narcis POHOAȚĂ 05 Jun. 2014, 10:00 Liga 2
Pe aceeași temă