Progresul spre dezastru

22 Mar. 2009, 18:25 Liga 2
Progresul** spre dezastru

După doar patru etape din retur, echipa bancă a ajuns dintr-o candidată la promovare o formație de pluton

La sfârșitul turului, echipa pregătită de Marius Șumudică se afla pe locul doi și ținea aproape de liderul seriei I, Ceahlăul Piatra Neamț. Ceea ce a urmat pentru bancari pare desprins dintr-un film horror.

 

Problemele financiare au adus formația din Parcul cu Platani la un pas de desființare. O serie de jucători și-au depus memorii și au plecat liberi de contract. Odată cu ei și Șumudică a ales să părăsească Progresul nemulțumit că i se destramă lotul pe care l-a format cu greu. La toate aceste probleme s-a mai adăugat și conflictul cu BNR-ul, iar echipa a fost cât pe ce să rămână și fără stadion.

 

Totuși, cu câteva zile înainte de startul returului, Progresul a încropit un lot și l-a adus pe banca tehnică pe Gigi Mulțescu, totul într-o ultimă tentativă de a salva un tur de campionat mai mult decât reușit.

 

Numai că, cel care era văzut ca un salvator pentru Progresul, Gigi Mulțescu, tinde să devină o reală dezamăgire. Antrenor de renume, care și-a trecut în palmares echipe ca Dinamo, Poli Timișoara și Gaziantepspor, Mulțescu nu poate face mare lucru. În ultimele trei etape, Mulțescu nu a obținut decât un punct iar promovarea a devenit un vis interzis.

 

Cu toate acestea, Gigi Mulțescu a găsit câteva explicații pentru declinul unei echipe de tradiție din fotbalul românesc.
 

 

1. Program foarte greu
“Am avut un program foarte greu. Două meciuri în deplasare și unul acasă. Cel de acasă chiar cu prima clasată, Ceahlăul. Dacă aveam și noi meciuri ceva mai ușoare sau chiar o etapă pauză altfel stăteau lucrurile acum”.
 

 

2. Probleme mari de lot
“Pe lângă faptul că echipa a pierdut mult din omogenitate după ce au plecat mulți jucători, am mai avut și probleme de lot. La meciul de sâmbătă cu Suceava am avut ambii fundași centrali suspendați și încă doi jucători importanți accidentați”.
 

 

3. Lipsa condiției fizice
“Eu am preluat echipa cu foarte puțin timp înainte de primul meci. Până atunci băieții nu avut parte decât de câteva amicale și de câteva antrenamente fizice. Atât s-a putut și din păcate nu este de ajuns pentru a face față în campionat”.
 

 

4. Arbitraje defavorabile
“După ce că avem problemele pe care le avem mai apar și arbitrii ca cel de la Cetatea. Mi se pare ciudat că a fost delegat un arbitru dintr-un oraș foarte apropiat de Suceava”.

2 goluri a marcat Progresul în trei partide disputate în acest retur, încasând în schimb șase

1 punct a obținut formația pregătită de Gheorghe Mulțescu în retur
 

 

articol scris de Corina MLĂ‚DINOIU

 

22 Mar. 2009, 18:25 Liga 2
Pe aceeași temă