Progresul Spartac visează să dea lovitura și să învingă Steaua! Andrei Erimia le întoarce ”cuțitul în rană” ”militarilor”: ”O amintire foarte plăcută”. Prețurile biletelor, uriașe

Răzvan STÎNGĂ 16 Oct. 2022, 15:47 Liga 2
Progresul Spartac visează să dea lovitura și să învingă Steaua! Andrei Erimia le întoarce ”cuțitul în rană” ”militarilor”: ”O amintire foarte plăcută”. Prețurile biletelor, uriașe

Progresul Spartac are un meci complicat, cu Steaua, echipă care a început etapa a 10-a de pe locul 1. Antrenorul Andrei Erimia a prefațat duelul programat luni, de la ora 16:00, în format live-text pe Liga2.ro. E încrezător că tinerii săi jucători pot face surpriza contra ”militarilor”.

Andrei Erimia a avut cuvinte de laudă la adresa jucătorilor Stelei și la adresa antrenorului Daniel Oprița, pentru performanțele pe care le-au consemnat până acum în Liga 2, cât și în Liga 1, fie că e vorba de formația din Ghencea, fie că e vorba de alte cluburi la care au evoluat.

Progresul Spartac, încrezătoare înaintea partidei cu Steaua. Analiza lui Andrei Erimia

Însă, antrenorul nou-promovatei Progresul Spartac vrea să îi motiveze cum poate mai bine pe fotbaliști și să intre cu încrederea că pot învinge și pot să mai adune trei puncte în ierarhia din Liga 2.

Jucăm cu liderul, cu o echipă care are un nume de rezonanță, așa cum e și Dinamo, și, bineînțeles, o echipă formată din jucători cu experiență la nivelul Ligii 2 și chiar Liga 1. Mulți dintre ei, împreună cu antrenorul, au format un grup care de-a lungul timpului a făcut rezultate pozitive. Îmi aduc aminte de Juventus Colentina, când s-a promovat în Liga 1.

Steaua vine după rezultate pozitive, câștigate la scoruri mari, iar pentru noi e un moment bun să reușim un rezultat pozitiv. Cred că putem face asta, chiar dacă întâlnim liderul, dar nu va fi ușor.

E un meci ca oricare altul pentru mine, în care dacă vom câștiga vom aduna trei puncte, la fel ca în orice alt meci. Asta e mentalitatea pe care o putem transmite. Încărcăm să-i facem pe jucători să înțeleagă că, deși are particularitățile lui, meciul te răsplătește la sfârșit cu trei puncte, nu cu patru, nu cu două.

Îmi doresc ca jucătorii să abordeze meciul cu încredere, cum ar juca cu orice alt adversar”, a transmis Andrei Erimia.

Progresul Spartac a eliminat Steaua din Cupa României sezonul trecut, iar Andrei Erimia ține cont și de acest detaliu

La interviul premergător partidei care va avea loc la Clinceni, Andrei Erimia și-a amintit și de surpriza făcută de Progresul Spartac anul trecut, în luna august, când, deși era în Liga 3, a reușit să elimine Steaua din Cupa României.

E un factor la care antrenorul a apelat și apelează pentru motivația suplimentară a jucătorilor.

E o amintire foarte plăcută, un meci foarte bun pentru noi. Îmi aduc aminte că băieții au avut capacitatea să revină. Avem nevoie de implicare, cum a fost și în meciul acela. Fiecare trebuie să înțeleagă că astfel de meciuri pot fi câștigate doar dacă e implicare.

Așa cum a fost și meciul de atunci, trebuie să avem capacitatea să ne regenerăm, să nu renunțăm până la final”, a mai spus Andrei Erimia.

Progresul Spartac, la mijlocul clasamentului dacă face surpriza. Steaua revine pe locul 1 dacă învinge

Progresul Spartac este aproape de mijlocul clasamentului în Liga 2, pe locul 15, cu 11 puncte, la numai două puncte de Concordia Chiajna, locul 10, dar care nu a jucat nici ea în actuala etapă, a 10-a. De partea cealaltă, Steaua a căzut pe locul 2 în clasament, dar după ce Unirea Dej a trecut cu 2-1 pe teren advers de Viitorul Pandurii, în actuala rundă, la un punct diferență.

Dacă Progresul Spartac are două puncte în ultimele patru meciuri, Steaua a adunat 10 puncte. Dacă va învinge luni, formația lui Daniel Oprița va reveni pe primul loc.

Progresul Spartac, prețuri exagerate la bilete cu echipele importante. Depășește și CFR Cluj

Progresul Spartac a tot schimbat stadioanele până acum, jucând partidele importante, cu echipele cu nume sonore, la Clinceni, iar duelurile care nu ar atrage prea mult publicul au fost disputate la Buftea.

Cu Steaua se va juca tot la Clinceni, iar nou-promovata, la fel ca în dueluri precum cele cu Dinamo sau SC Oțelul, a pus un preț foarte mare biletelor, de 45 de lei! O sumă consistentă ținând cont că e vorba de un meci de Liga 2.

Ca o comparație, FCSB și CFR Cluj, singurele echipe românești în gupele unei competiții europene în acest sezon, au prețuri mai mari sau mai mici raportat la cât solicită Progresul Spartac pentru duelul cu Steaua.

De exemplu, FCSB a situat cele mai mici prețuri, pentru toate cele trei partide de pe teren propriu, din Conference League, la 50 de lei, iar CFR Cluj, campioana României, a avut și bilete de 20 de lei la partida cu Slavia Praga, de joi, în care s-a impus cu 2-0.

Declarațiile oferite de Andrei Erimia și Eugen Lixandru înaintea partidei Progresul Spartac – Steaua

Foto: Progresul Spartac și George Filip (Mediafax Foto)
Video: Progresul Spartac

 

Răzvan STÎNGĂ 16 Oct. 2022, 15:47 Liga 2
Pe aceeași temă