Progresul Spartac a trimis Ripensia în Liga 3 și și-a asigurat cel puțin locul de baraj! Andrei Erimia se gândește la dubla de menținere, deși poziția a 4-a mai poate fi atinsă

Răzvan STÎNGĂ 15 Apr. 2023, 12:24 Liga 2

Progresul Spartac a îndeplinit obiectivul trasat la începutul sezonului de Liga 2, primul după promovare, anume să joace cel puțin barajul de menținere. Vineri, în etapa a 4-a a play-out-ului de Liga 2, formația lui Andrei Erimia a trecut de Ripensia, scor 1-0, și nu mai poate termina mai jos de locul 5 în Grupa B.

Progresul Spartac avea nevoie de succes cu formația din Timișoara, pentru a pune chiar peste ea un număr suficient de puncte prin care să nu se mai pună problema ocupantei locului 5, în bătălia lor directă.

Progresul Spartac și-a asigurat cel puțin locul de baraj, după victoria cu Ripensia

Bucureștenii s-au impus la limită, golul venind în repriza a doua, la un singur minut de la reluare, când a marcat Andrei Grigore, introdus pe teren chiar la pauză de Andrei Erimia.

Antrenorul Progresului Spartac a remarcat importanța partidei și faptul că are timp să pregătească dubla pentru barajul de menținere, cu locul 5 din Grupa A, pentru că șansele la locul 4 în Grupa B sunt mici.

Andrei Erimia, fericit după ce Progresul Spartac a învins Ripensia

Acum, Progresul Spartac are de recuperat șapte puncte în raport cu locul 4, CSC Dumbrăvița, când mai sunt doar trei meciuri din play-out.

A fost un meci de care pe care, Ripensia avea ultima șansă la baraj, victoria cu noi. S-a văzut că a fost determinată, a încercat să arunce tot ce a fost mai bun în atac și ne-a pus dificultăți. Dar, mă bucur pentru victorie, era vital să câștigăm și, chiar dacă au fost momente în care ne-am apărat, chiar dacă nu am avut luciditate în anumite momente și n-am avut cel mai bun joc, poate a fost unul dintre cele mai slabe, trebuia să câștigăm.

Am câștigat și știam că Ripensia va lăsa spații, pentru că trebuia să atace și nu mai conta cu câți ataca, trebuia să marcheze. Mă bucur că Andrei Grigore a intrat în repriza a doua și a marcat. Apoi, am avut noroc și la o bară a lor. Mă bucur pentru victorie, trebuia să o facem, sunt mândru de echipă.

Rolul jucătorilor e acela de a aduce plus, chiar dacă intră de pe bancă sau intră din primul minut. Noi trebuie să le transmitem lucruri prin care să fie eficienți, iar rolul rezervelor e important. Mă bucur că jucătorii au înțeles asta, faptul că suntem o echipă și cine intră trebuie să respecte planul tactic, să dea tot ce are mai bun”, a spus Andrei Erimia.

Andrei Erimia e convins că locul 4 e greu de atins și se concentrează pe baraj

Progresul Spartac a rupt lanțul rezultatelor fără victorie în Liga 2 în runda a 3-a a play-out-ului, concretizând duelul cu cea mai slabă formație a campionatului, Unirea Constanța, chiar dacă partida a avut loc în deplasare. S-a impus de o manieră evidentă. Acum a venit succesul cu Ripensia, 1-0, care i-a asigurat locul de baraj.

Referitor la situația din clasament, Progresul Spartac ocupă locul 5 în Grupa B a play-out-ului, cu 23 de puncte. Are șase puncte peste locul 6, Ripensia, care are și un meci în plus, și e la șapte puncte de locul 4, CSC Dumbrăvița.

E foarte important că am câștigat timp, cred că din punct de vedere mental lucrurile s-au deblocat pentru jucători. E greu să ai atâtea meciuri fără victorie, de multe ori frustrant. Îmi aduc aminte chiar și de meciul din sezonul regular cu Ripensia, pe care nu l-am câștigat, deși meritam.

Să spunem că lucrurile au mers azi în favoarea noastră și victoria ne-a ajutat. Avem timp să ne pregătim pentru meciurile de baraj. E greu de crezut că vom evita direct retrogradarea, însă sunt bucuros pentru victorie. Am scăpat de o piatră de moară pe care o duceam în spate”, a mai spus Andrei Erimia.

Foto și video: Progresul Spartac

 

 

 

 

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 15 Apr. 2023, 12:24 Liga 2
Pe aceeași temă