Progresul Spartac a câștigat la scor și al doilea amical jucat în această săptămână, acum cu echipa din Liga de Tineret a Stelei

Marius ANGHEL 19 Apr. 2024, 18:18 Liga 2
Progresul Spartac a câștigat la scor și al doilea amical jucat în această săptămână, acum cu echipa din Liga de Tineret a Stelei

Progresul Spartac a câștigat și al doilea meci amical pe care și l-a programat în această săptămână contra unor adversari din play-off-ul Ligii de Tineret, profitând de pauza pe care o are în campionatul Ligii 2 în acest weekend, când i-a venit rândul să stea în play-out, în etapa a 4-a.

După ce miercuri a trecut cu scorul de 8-3, la Domnești (Ilfov), de ACS Sport Team Bucureşti, echipă antrenată de Andrei Erimia a învins cu scorul de 5-0, la București, pe Steaua, formația sa de tineret.

Progresul Spartac a câștigat la scor și amicalul cu echipa de tineret a Stelei

În fața unui adversar teoretic mai bun decât primul întâlnit, ținând cont de locul ocupat la finalul play-off-ului Est al Ligii de Tineret, turneu încheiat duminică, Steaua fiind pe locul 4, cu 37 de puncte, la egalitate cu Rapid (locul 3), față de Sport Team, care s-a situat pe locul 5 din 6, cu 29 de puncte, Progresul Spartac a obținut o victorie tot la o diferență de cinci goluri.

De această dată, Progresul Spartac s-a impus cu scorul de 5-0, prin golurile marcate de Dănilă Parfeon (5), Giovani Petcu (32), Matei Andrei (41), Andreas Chirițoiu (55) și Bogdan Fîrțînescu (58). Echipa de tineret a Stelei este condusă de Laurențiu Diniță, iar amicalul a avut loc pe terenul 4 din cadrul Complexului Sportiv Steaua.

  • Cu echipa de seniori a Stelei, Progresul Spartac a jucat sâmbătă, pe stadionul principal din Ghencea, și a pierdut cu scorul de 1-4.

Iată ce a transmis Progresul Spartac după acest al doilea amical din această săptămână și jucătorii utilizați de Andrei Erimia:

”În al doilea amical al săptămânii pentru bleu-albaștrii, aceștia s-au deplasat în această dimineață la o altă formație bună din Liga de Tineret, întâlnindu-i pe cei de la Steaua București Tineret pe Terenul 4 din Ghencea.
În mare, partida de astăzi a urmărit cursul celei de miercuri, împotriva celor de la Sport Team, avantajul de câțiva ani al lotului bleu-albastru făcând diferența, cum aceștia au dominat copios partida. Golurile noastre au fost marcate de către căpitanul Dănilă Parfeon (pasă de gol Giovanni Petcu), Giovanni Petcu (pasă de gol Alexandru Crivac), Matei Andrei (pasă de gol Bogdan Fîrțînescu), Andreas Chirițoiu (pasă de gol Bogdan Fîrțînescu), iar tabela a fost închisă de către un jucător U18, însă tot unul aflat într-un tricou bleu-albastru, Bogdan Fîrțînescu punctând golul final al partidei.
Precum alaltăieri, antrenorul Andrei Erimia a introdus toată banca progresistă în teren, după o oră de joc, printre care s-au aflat din nou și debutanții de la Domnești: Vlad Dragomir, Rareș Mirea (ambii 2008) și Andrei Coșeru (2009), aceștia înregistrând un joc bun astăzi. După aceste schimbări, lucrurile s-au mai echilibrat în teren, cum deși posesia a rămas de partea jucătorilor noștri, roș-albaștrii urmau să mai înregistreze și ei câteva șanse la poarta lui Daniel Paraschiv. Scorul avea, însă, să rămână neclintit.
Lotul utilizat astăzi (cu anii de naștere pentru underi): Dumitrescu (’06) – S. Radu (’05), Calea, Parfeon (C), Fîrțînescu (’06), Florescu – Stîngă (’05), Crivac, Petcu – M. Andrei (’04), Chirițoiu (’03). Au mai jucat: Paraschiv, E. Radu, A. Coșeru (’09), Dragomir (’08), Străchinescu (’06), Paliu, Mirea (’08), Răducioiu (’04), Bărbuț (’06), Dumitru (’04).”

Echipa lui Andrei Erimia mai are trei meciuri de jucat în Liga 2

În ceea ce privește meciurile oficiale, Progresul Spartac, retrogradată matematic din Liga 2 încă de la finalul sezonului regular, mai are de disputat trei partide, acasă cu Chindia Târgoviște (28 aprilie), în deplasare la CSM Slatina (3 mai) și acasă cu CS Tunari (11 mai).

Momentan, trupa care și-a disputat jocurile de acasă în ultimele două sezoane fie la Buftea, la baza FRF, fie la Clinceni, are un singur punct acumulat în 22 de partide, 19 în sezonul regular și trei în play-out, și se află pe ultimul loc, 7, în Grupa B a play-out-ului.

Echipa încă speră să îndeplinească obiectivul antrenorului Andrei Erimia, de a obține o victorie în această ediție de campionat.

Foto: Progresul Spartac

Marius ANGHEL 19 Apr. 2024, 18:18 Liga 2
Pe aceeași temă