Progresul Spartac s-a impus cu un scor zdrobitor într-un amical cu Sport Team! Un puști de 14 ani a înscris pentru divizionara secundă care se pregătește de Liga 3

Marius ANGHEL 17 Apr. 2024, 15:31 Liga 2

Fără meci oficial la finalul acestei săptămâni, în etapa a 4-a a play-out-ului Ligii 2, fiindcă i-a venit rândul să stea, Progresul Spartac nu șomează, însă, în aceste zile. Pe lângă antrenamente, echipa antrenată de Andrei Erimia și-a programat două jocuri test contra a două formații participante în Liga de Tineret, campionat în care participanții sunt la final de juniorat.

Ultima clasată din Liga 2 a întâlnit astăzi, miercuri, 17 aprilie, cea mai importantă echipă a ACS Sport Team Bucureşti, iar vineri urmează să joace contra formației de tineret a Stelei.

Partida cu Sport Team a fost câștigată cu scorul de 8-3.

Progresul Spartac s-a impus la scor în amicalul cu Sport Team

Progresul Spartac s-a deplasat la Domnești pentru jocul cu ACS Sport Team Bucureşti, echipă care a jucat în Play-off-ul Est al Ligii de Tineret în acest sezon și s-a clasat pe penultima poziție, 5 din 6, în ultimul meci, duminică, pierzând cu scorul de 0-10 în deplasare la FCSB, a doua clasată.

Erimia a preferat acest meci test pentru a-și ține jucătorii în formă, dar și pentru ”a-și căuta noi jucători pentru sezonul următor”, după cum a transmis clubul. De altfel, pe parcursul acestei partide. Progresul Spartac a utilizat pentru prima dată la seniori trei tineri de la juniori, Andrei Coșeru, Rareș Mirea și Vlad Dragomir. Primul, în vâstă de 14 ani, a și reușit să înscrie.

Andrei Florescu (3), Andreas Chirițoiu, cu numai puțin de cinci reușite la rând, în minutele 18, 28, 40, 44 și 55, Răzvan Stîngă (58) și Andrei Coșeru (88) au punctat pentru divizionara secundă, în timp ce pentru Sport Team au înscris Rareș Maeschi, de două ori, în minutele 70 și 89, și Niculina (77).

Iată ce a transmis Progresul Spartac după acest amical și jucătorii utilizați de Andrei Erimia:

”Cu ocazia pauzei din etapa a 4-a de Play-Out a formației bleu-albastre, jucătorii noștri s-au deplasat la Domnești astăzi pentru a întâlni primul din cei doi adversari din Liga de Tineret pe care îi vor înfrunta în această săptămână, cu scopul de a rămâne în formă, dar și de a-și căuta noi jucători pentru sezonul următor. Azi, aceștia au dat de Sport Team, una dintre cele mai bune formații din Liga de Tineret.
Până și cu un avantaj de doar doi ani al mediei de vârstă, față de adversari, acesta s-a făcut simțit în prima oră de joc a partidei, progresiștii dominând copios, păstrând mingea aproape exclusiv în jumătatea adversă, fără să îi lase pe cei de la Sport Team să aibă nici o șansă de gol.
Pe lângă o mulțime de șanse ratate, bare lovite, și chiar și un gol anulat din ofsaid, reușitele noastre au venit prin Andrei Florescu, care a deschis scorul după câștigarea unui duel aerian, un heirup de cinci goluri marcate de Andreas Chirițoiu din toate pozițiile, și un șut la colțul lung reușit de Răzvan Stîngă, care a mărit scorul la 7-0 pentru bleu-albaștrii.
Din minutul 58 a fost introdusă toată banca progresistă, printre care am avut parte și de trei debuturi la echipa de seniori: al doilea jucător născut în 2009, după Deian Geană, care e promovat la echipa mare, Andrei Coșeru (frate al progresistului Mihai Coșeru, împrumutat la Dunărea Giurgiu), dar și Rareș Mirea și Vlad Dragomir, ambii de la grupa 2008. În același timp, am marcat și revenirea pe gazon a lui Vlad Calea, care a suferit o accidentare încă din această iarnă, de când a fost transferat în Intrarea Vrabiei.
Cum vârstele jucătorilor celor două echipe s-au echilibrat, așa s-a întâmplat și cu jocul din teren, cum deși posesia a rămas de partea bleu-albaștrilor, adversarii aveau să aibă parte de primele lor șanse ale meciului, reușind să marcheze un număr dezamăgitor de trei contra-atacuri pe final, prin Niculina și o dublă a lui Rareș Maeschi. Iată totuși că ultimul gol progresist avea să vină chiar din dreptul celui mai tânăr fotbalist intrat astăzi pe teren, Andrei Coșeru (2009) prinzând în careu o pasă bună, din bandă, a lui Matei Andrei, din care a reușit să marcheze primul său gol pentru Progresul, la doar 14 ani.
Lotul utilizat astăzi (cu anii de naștere pentru underi): Paraschiv (’06) – Fîrțînescu (’06), S. Radu (’05), Istrate (’08), Parfeon (cpt.), Dumitru (’04), Crivac, Stîngă (’05), Florescu, M. Andrei (’04), Chirițoiu (’03). Au mai jucat: Dumitrescu (’06), E. Radu, Paliu, A. Coșeru (’09), Mirea (’08), Dragomir (’08), Bărbuț (’06), Străchinescu (’06), Răducioiu (’04), Calea.”

Urmează un amical și cu echipa Stelei din Liga de Tineret

Vineri, Progresul Spartac urmează să dispute un nou amical, de această dată cu echipa din Liga de Tineret a clubului Steaua. Trupa condusă de Laurențiu Diniță a terminat play-off-ul pe locul 4, la egalitate cu Rapid (locul 3), fiind departe de primele două clasate Farul și FCSB pentru a spera la o calificare în semifinale. Duminică, Steaua a cedat cu scorul de 1-3 meciul din deplasare cu Farul.

În ceea ce o privește pe Progresul Spartac, aceasta va mai avea de disputat trei jocuri în acest sezon de Liga 2, acasă cu Chindia (28 aprilie, ora 11:00), în deplasare la CSM Slatina (3 mai) și acasă cu CS Tunari (11 mai). Echipa încă speră să îndeplinească obiectivul antrenorului Andrei Erimia, de a obține o victorie în această ediție de campionat.

Momentan, Progresul Spartac are un singur punct acumulat în 22 de partide, 19 în sezonul regular și trei în play-out, și se află pe ultimul loc, 7, în Grupa B a play-out-ului.

Foto: Progresul Spartac

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ultima-etapa-a-turului-play-off-ului-ligii-2-se-desfasoara-pe-durata-a-doua-zile-iar-corvinul-joaca-in-deschidere-cu-toate-ca-e-singura-care-are-meci-si-in-cupa-romaniei-etapa-a-4-a-din-play-out-t-19308161

https://liga2.prosport.ro/seria-1/inca-trei-echipe-si-au-asigurat-mentinerea-matematica-in-liga-2-19307472

Marius ANGHEL 17 Apr. 2024, 15:31 Liga 2
Pe aceeași temă