Progresul Spartac s-a ”aclimatizat” în Liga 2! Andrei Eremia: ”Suntem de departe echipa cu cel mai mic buget din Liga 2.” Patronul-antrenor a refuzat, însă, să spună bugetul

Anda DELIU 27 Aug. 2022, 19:34 Liga 2

Progresul Spartac s-a impus cu 1-0 în meciul jucat sâmbătă la Timișoara, pe Știința, cu o Poli tot mai palidă și apatică.

Antrenorul Andrei Eremia, unul dintre fondatorii echipei care se vrea a fi continutoarea fostului FC Național e convins că formația bucureșteană are cel mai mic buget din Liga 2, deși nu a vrut să spună la cât se ridică banii de care dispune clubul.

A doua victorie pentru Progresul Spartac în Liga 2

În Liga 2, nou-promovata Progresul Spartac s-a mai impus cu Unirea Constanța (3-0) și a pierdut cu Dinamo (0-1) și CS Comunal Șelimbăr (1-2).

Cu Poli Timișoara, în etapa a 4-a a campionatului, s-a impus prin golul marcat în minutul de Stefan Visic în minutul 41.

”Un joc închis, cu puține ocazii și de o parte și de alta. Un joc mai puțin calitativ din partea noastră față de meciul trecut, însă meciul trecut am creat mai mult, am avut mai multă posesie, mai multe ocazii, și totuși am pierdut. După ce am condus cu 1-0. De data aceasta am deschis scorul dintr-o fază fixă, dintr-un conrner, ceea ce mă bucură. Mă bucură faptul că am reușit să nu primim gol și să câștigăm meciul cu 1-0. Nefiind neapărat ce mi-am dorit din partea băieților mei, ca și calitate a jocului, însă ca și spritit au fost la un nivel foarte înalt”, a punctat Andrei Eremia.

Întrebat dacă și adversarul a fost unul slab, Poli nearătând mai nimic tot meciul, Eremia a spus că echipa sa a menținut nucleul din Liga 3 și orice rezultat de acest tip e o reușită semnificativă. (n.r. întrebat dacă nu a fost Poli slabă) Nu știu pentru cine a părut. Dar noi suntem o echipă de Liga 3, care am promovat anul acesta și avem foarte mulți jucători din Liga 3. Astăzi au fost și trei titulari pentru prima dată în echipă și trebuie să avem timp pentru a-i integra. Pentru noi e important să obținem puncte în fiecare meci. E un campionat foarte scurt. Nu avem experiența necesară Ligii 2, însă vom învăța pe parcurs. Iar atunci când rueșim să câștigăm bine, cu atât mai bine”, a mai spus Eremia.

Străinii încep să se integreze la Progresul Spartac

Bucureștenii au avut doi străini în formula de start: Stefan Visic și Ulrich Bardot. Antrenorul a fost mulțumit de ambii, mai ales că se numără printre puținii nou-veniți de după promovarea din Liga 3.

”Stefan e o achiziție importantă pentru clubul nostru. Un atacant care deja și-a făcut simțită prezența și a fost foarte eficient. Sunt sigur că-și va îmbunătăți sau va reuși să se încadreze mai bine în echipa și va da un randament foarte bun. Am mare încredere în el, la fel și Ulrich Bardot, care a jucat primul meci ca titular și a făcut-o foarte bine. Sunt jucători care sigur ridică nivelul echipei”, a explicat Eremia.

Bugetul e mic, dar e…secret

Deși în Liga 2 sunt în acest sezon echipe cu probleme financiare și în insolvență, precum Dinamo sau Viitorul Pandurii, antrenorul Progresului Spartac e convins că ei sunt clubul cu cel mai mic buget, pe care nu a vrut să-l dezvăluie.

”Să avem continuitate în Liga 2, să formăm o echipă practică, din băieți aceștia tineri, care să prindă încredere și să înțeleagă că pot să concureze cu orice echipă de Liga 2 și să obținem cât mai multe puncte. Eu cred că suntem de departe echipa cu cel mai mic buget din Liga 2. Nu știu dacă are rost să spun, nu o voi spune, totuși. Dar sigur e cel mai mic. Interesați-vă și o să aflați. Faptul că vrem să promovăm jucători tineri și mai puțin cunoscuți și să-i propulsăm către fotbalul mai mare e un obiectiv și o strategie pe care le-am avut și sezonul trecut și e un obiectiv și o strategie pe care le urmăm în continuare”, a punctat, secretos, antrenorul, managerul și patronul Progresului Spartac.

Fără speranțe de a juca în Cotroceni

Antrenorul Spartacului și-a amintit de fostul cochet stadion al FC Național, ajuns acum o ruină. Erimiea este convins că pe arena din proprietatea BNR nu se va reveni.

”Eu am început să antrenez acum 18-19 ani, când avem 21 de ani în Cotroceni. Aveam doi ani în vechiul stadion. FC Național încă era în Liga 1, apoi s-a desființat. Au trecut 17-18 ani, dar nu s-a întâmplat nimic și, din câte știu eu, nici nu se va întâmpla. Din păcate. E foarte trist”, a a adăugat, nostalgic, Eremia.

Progresul Spartac în meciul cu Poli Timișoara: Mărgărit – Bardot (Florică 67’), Parfeon, Ed. Radu (Vl. Alexandrescu 60’), Leafu, Eug. Lixandru (cpt., Mih. Șandru 46’), Boiangiu (Al. Dițu 46’), Purice, Andr. Grigore, I. Tudorache (Petcu, 46’), Visic. Rezerve neutilizate: Ciontoș – Tong, I. Costea, M. Dumitru.

Cu 6 puncte, Progresul Spartac e pe locul 7 în Liga 2, momentan. Runda viitoare va primi vizita echipei FC Brașov, sâmbătă, de la ora 11:00.

Foto: Leczki Jozsi și Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/bogdan-andone-anunta-masuri-drastice-impotriva-jucatorilor-dupa-ce-poli-timisoara-a-pierdut-cu-progresul-spartac-exista-posiblitatea-sa-mergem-pe-tineri-vom-vedea-daca-vom-retrograda-si-se-19242782

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-4-meci-important-la-iasi-la-slatina-unirea-slobozia-va-incerca-sa-ramana-singura-echipa-cu-punctaj-maxim-dinamo-unirea-dej-incepe-la-1130-19242610

Anda DELIU 27 Aug. 2022, 19:34 Liga 2
Pe aceeași temă