Ce urmează la Progresul Spartac în 2024. Decizia anunțată de Andrei Erimia, una așteptată

Răzvan STÎNGĂ 16 Dec. 2023, 16:27 Liga 2
Ce urmează la Progresul Spartac în 2024. Decizia anunțată de Andrei Erimia, una așteptată

Progresul Spartac va face și ea, în această iarnă, mai mult sau mai puțin, anumite modificări care să se reflecte în bine în a doua parte a sezonului de Liga 2. Ultima clasată a campionatului e cu gândul la Liga 3, conducerea și stafful tehnic fiind sincere și recunoscând că doar o minune mai poate schimba soarta.

Cu doar un punct adunat în 15 meciuri, Progresul Spartac va începe reformarea lotului, echipei în sine, pentru ca din vara lui 2024 să fie mai încrezătoare și rezultatele pozitive să iasă mai mult în evidență.

Progresul Spartac, resemnată că va retrograda din Liga 2 în Liga 3

Andrei Erimia a declarat, așa cum poate era de înțeles și din exterior, că Progresul Spartac va promova mai mulți tineri, și mai mulți decât a făcut-o în prima parte a stagiunii, urmând să fie aduși la prima echipă cei mai promițători ”under”-i de la academie.

Progresul Spartac se gândește la viitor, la sezonul următor, cel mai probabil de Liga 3, dar și la tinerii interesanți pe care îi poate propune. În partea secundă a duelului cu CSM Slatina, din ultima etapă a anului, a 15-a, pierdută cu 0-1, Andrei Erimia chiar a trimis pe teren trei tineri.

Alexandru Străchinescu (născut în 2006), Vlad Istrate (2008) și Deian Geană (2009) au fost introduși pe teren în duelul cu CSM Slatina, pe final. Politica se va repeta și după reluarea Ligii 2, dar momentan se va face o analiză a celor întâmplate până acum, probabil urmând să și plece câțiva jucători.

Va urma o analiză a ceea ce s-a întâmplat până acum, o autoevaluare și apoi vom încerca să găsim soluțiile cele mai bune pentru ce urmează. E clar că e nevoie de schimbări, vom încerca să ne gândim mai mult decât doar la a doua parte din Liga 2. De asemenea, cu siguranță, vor fi integrați în cadrul echipei, ca de obicei, cei mai talentați tineri de la academie.

Următoarea perioadă va fi destinată reconstrucției”, a spus Andrei Erimia despre ce urmează la Progresul Spartac în 2024.

Progresul Spartac, meciuri complicate în ultimele runde din sezonul regular al Ligii 2

Singurul rezultat pozitiv obținut de trupa lui Andrei Erimia s-a înregistrat în runda a 5-a, 0-0 cu CSM Reșița, în deplasare. În rest, eșecuri pe linie, 14.

Meciuri foarte grele va mai avea Progresul Spartac în sezonul regular din Liga 2, programate în 2024. Va întâlni, după cum urmează, Gloria Buzău (acasă), Campionii FC Argeș (deplasare), Unirea Slobozia (acasă) și CSM Ceahlăul (deplasare).

Așadar, trei dueluri, în afară de formația din Pitești, cu echipe care se luptă cu șanse reale pentru accederea în play-off.

Interviul lui Andrei Erimia la final de an, în care a vorbit și despre evoluția echipei în prima parte a sezonului de Liga 2

https://www.youtube.com/watch?v=_K2X9c_VMEU

Foto: News Flux, Progresul Spartac
Video: Progresul Spartac

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gabriel-deac-a-semnat-cu-csc-selimbar-19296205

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/liviu-mihai-este-acum-agent-de-politie-penitenciara-19296197

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-printre-echipele-grabite-din-liga-2-si-cu-cantonament-in-afara-romaniei-gorjenii-isi-cunosc-cinci-adversari-din-cele-opt-amicale-dorite-19296184

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/mugurel-buga-deplange-starea-fotbalului-brasovean-19296179

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dragos-militaru-antrenor-la-unirea-dej-in-liga-2-in-continuare-interesant-pentru-formatiile-din-superliga-19296168

Răzvan STÎNGĂ 16 Dec. 2023, 16:27 Liga 2
Pe aceeași temă