Progresul Spartac lungește seria meciurilor fără înfrângere în Liga 2. Remiza cu SC Oțelul a consemnat a treia partidă cu rezultat pozitiv. Concluziile lui Andrei Erimia

Răzvan STÎNGĂ 09 Sep. 2022, 23:22 Liga 2
Progresul Spartac lungește seria meciurilor fără înfrângere în Liga 2. Remiza cu SC Oțelul a consemnat a treia partidă cu rezultat pozitiv. Concluziile lui Andrei Erimia

Progresul Spartac a obținut un rezultat bun în etapa a 6-a, cu SC Oțelul, pe teren propriu. A scos un egal, 0-0, chiar dacă pornea cu șansa a doua în fața formației lui Dorinel Munteanu, aflată pe locul 2 înainte de startul duelului și pe locul 1 la final.

Progresul Spartac, al treilea meci la rând fără înfrângere: 0-0 cu SC Oțelul

Andrei Erimia, antrenorul echipei Progresul Spartac, a declarat la interviuri, după joc, că rezultatul este unul care le va da încredere tinerilor săi jucători, mai ales că au ajuns, în urma remizei cu SC Oțelul, la trei runde fără eșec.

Progresul Spartac acumulează experiență în această perioadă, după cum a declarat Erimia, iar orice punct adunat este un argument care să ajute echipa să se salveze de la retrogradare fără să treacă prin emoții la finalul play-out-ului. Practic, rămânerea în Liga 2 este obiectivul Progresului Spartac. În meciul cu gălățenii au fost momente în care apărarea gazdelor a avut de suferit.

Andrei Erimia, după remiza dintre Progresul Spartac și SC Oțelul: ”E important că avem trei meciuri la rând fără înfrângere”

Au fost faze fixe la care formația lui Andrei Erimia a avut probleme, dar în cele din urmă a scăpat cu fața curată și a mai adunat un punct în clasament. Erimia a adăugat că vrea să vadă o creștere în jocul echipei sale de la o etapă la alta, iar începutul de sezon, după șase meciuri, este unul care cu siguranță îi dă încredere.

Este important că avem trei meciuri la rând fără înfrângere. Ne bucurăm pentru acest lucru, chiar dacă astăzi a fost un 0-0. Au fost câteva momente în care am scăpat adversarii din marcaj la multele faze fixe, însă, așa cum le-am spus și jucătorilor, trebuia să ne adaptăm la situație, pentru a aduna puncte, și îi felicit.

Cu siguranță sunt multe lucruri de îmbunătățit. Suntem o echipă cu un buget mult mai mic decât adversara de astăzi, cu jucători care au jucat doar la juniori și la Liga 3. Acest lucru influențează ce se întâmplă pe teren și ne trebuie timp pentru a ne adapta în Liga a 2-a.

Nu putem să fim visători, să ne permitem să jucăm într-un anumit fel cu orice preț și să creștem odată cu competiția”, a declarat antrenorul Andrei Erimia, conform DigiSport.

  • Progresul Spartac, în partida cu SC Oțelul: Ciontoș – Parfeon, Leafu, Ed. Radu – Eug. Lixandru (cpt.), Andr. Grigore, Purice, Dițu (Tong 90+5′), Mih. Șandru (Bardot 66′) – I. Tudorache (I. Costea 90+2′), Florică (Visic 66′)
    Rezerve neutilizate: Mărgărit – Petcu, Vl. Alexandrescu, Ohaci, M. Dumitru

Progresul Spartac câștigase precedentele două meciuri din Liga 2. Etapa următoare, duel cu Viitorul Pandurii

Pe lângă egalul cu SC Oțelul, Progresul Spartac a mai înregistrat, în rundele trecute, două victorii, 2-1 cu FC Brașov și 1-0 cu Politehnica Timișoara. Cu puțin noroc, nou-promovata are șansa să termine runda a 6-a în partea superioară a clasamentului, peste locul 10.

Meciul următor va fi jucat de Progresul Spartac în deplasare, la Târgu Jiu, cu Viitorul Pandurii.

Foto: SC Oțelul și Progresul Spartac

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 09 Sep. 2022, 23:22 Liga 2
Pe aceeași temă