Progresul Spartac consideră că merita victoria în jocul cu CSC Dumbrăvița. Analiza lui Andrei Erimia: ”Probabil că suntem cea mai ghinionistă echipă, iar ei cea mai norocoasă”

Andrei PASCU 05 Mar. 2023, 19:14 Liga 2

Progresul Spartac nu a reușit să treacă de CSC Dumbrăvița. S-a terminat 0-0 confruntarea de sâmbătă, de la Buftea, deși gazdele au fost prezente în joc, au fost echipa mai bună pe teren, dar au ratat chiar și o lovitură de la 11 metri.

Progresul Spartac consideră că merita victoria în jocul cu CSC Dumbrăvița. Analiza lui Andrei Erimia

Astfel, se menține o diferență de șase puncte între cele două formații, în favoarea trupei din Dumbrăvița. Antrenorul Progresului Spartac, Andrei Erimia, ar fi vrut victoria, pentru ca echipa lui să abordeze cu cât mai multe puncte play-out-ul.

Vizibil supărat a fost Erimia la interviul de la finalul întâlnirii, precizând că jucătorii săi au fost inexacți în anumite momente, când au ajuns în poziții bune de a marca, deși nu se poate spune că șansele au fost nenumărate.

Penalty-ul ratat de Ciprian Stanciu în minutul 83 a fost scos în evidență de antrenor.

  • Progresul Spartac: Wynney – Leafu, Parfeon, Menn, Mih. Șandru (Tong 84’) – Petcu (Ed. Radu 75’), Purice, I. Costea (Andr. Grigore 46’), Eug. Lixandru – I. Tudorache (Mat. Andrei 46’), (M. Dumitru 85’), Cip. Stanciu (cpt.)
    Rezerve neutilizate: Ciontoș – Despa, Ohaci, Vl. Alexandrescu

Andrei Erimia, după Progresul Spartac – CSC Dumbrăvița: ”Probabil că suntem cea mai ghinionistă echipă, iar ei cea mai norocoasă”

A avut însă ceva de comentat și la adresa modului în care s-a apărat CSC Dumbrăvița, înghesuit, cu toți jucătorii mai mereu în propria jumătate, pentru a aglomera cât mai mult terenul.

Dezamăgirea e mare ținând cont de modul în care s-a desfășurat meciul, că am ratat penalty din nou. Se pare că, indiferent ce facem, nu reușim să câștigăm. Dar, asta e situația, trebuie să o acceptăm și vom încerca să ne pregătim ca să câștigăm următorul meci.

Am avut posesia, am construit, ei au venit hotărâți să se apere cât mai mult, iar dacă ieșea mai mult, bine, dacă nu, se mulțumeau să nu primească gol. Din păcate, probabil că suntem cea mai ghinionistă echipă, iar ei probabil că sunt cea mai norocoasă echipă.

Ei s-au apărat în majoritatea timpului cu 10 jucători în jumătatea proprie, dar asta e tactica lor. E greu să găsești așa spațiile, trebuia să avem o viteză de joc mai bună, să facem mai multe mișcări fără balon și să dăm și gol. Am ratat din poziții bune, chiar dacă nu au fost foarte multe ocazii”, a spus Erimia la finalul jocului de la Buftea.

Progresul Spartac încheie sezonul regular cu Poli Iași

Progresul Spartac ocupă locul 16 în Liga 2, cu 17 puncte, cu un punct peste locul 17, Ripensia. În 2023, Progresul Spartac mai are de disputat un meci cu Poli Iași (deplasare) în sezonul regular.

În cele 16 etape disputate în 2022, Progresul Spartac a adunat trei victorii, șase egaluri și șapte înfrângeri și un golaveraj de 14 goluri marcate și 23 primite.

În 2023, Progresul Spartac a reușit o surpriză în duelul cu FK Miercurea Ciuc, scor 2-2, iar acum a făcut o altă remiză, 0-0 cu CSC Dumbrăvița.

”În situația în care suntem, e simplă strategia, să câștigăm câte puncte putem, pentru că altfel nu vom avea prea multe șanse de reușită.

Suntem în situația în care trebuie să depășim anumite echipe, iar Dumbrăvița era una dintre echipele care sunt aproape de noi relativ”, a mai spus Erimia, despre ceea ce va face echipa lui în play-out.

Foto și video: Progresul Spartac

 

 

 

Andrei PASCU 05 Mar. 2023, 19:14 Liga 2
Pe aceeași temă