Progresul Spartac are ocazia să rupă seria neagră de șapte partide la rând fără victorie. Andrei Erimia visează la succes în deplasarea cu Minaur Baia Mare: ”E genul de meci de șase puncte”. Analiza completă

Andrei PASCU 04 Nov. 2022, 17:19 Liga 2
Progresul Spartac are ocazia să rupă seria neagră de șapte partide la rând fără victorie. Andrei Erimia visează la succes în deplasarea cu Minaur Baia Mare: ”E genul de meci de șase puncte”. Analiza completă

E un alt duel al nou-promovatelor în etapa a 13-a din Liga 2, sâmbătă, între Minaur Baia Mare și Progresul Spartac. Cele două sunt despărțite de numai un punct înaintea meciului direct, formația lui Mihai Iosif având 13 puncte, iar trupa lui Andrei Erimia acumulând 12 până acum.

Andrei Erimia a prefațat duelul de la Baia Mare, mai ales că e deplasarea cea mai lungă a sezonului de până acum, iar oboseala unui astfel de drum își poate pune amprenta pe Progresul Spartac la ora partidei. Antrenorul a recunoscut că ar fi mulțumit cu un punct, iar o victorie ar fi extraordinară.

Duel al nou-promovatelor în etapa a 13-a din Liga 2, Minaur Baia Mare – Progresul Spartac

Progresul Spartac are nevoie să lege victoriile pentru că nu a mai câștigat de șapte partide în Liga 2, timp în care a adunat numai trei puncte. Un detaliu care aduce un plus pentru Minaur Baia Mare este și cel al antrenorului în opinia lui Erimia, remarcând că echipa din Baia Mare are mai multă încredere în urma venirii lui Mihai Iosif.

E genul de meci de șase puncte și e foarte, foarte important să nu pierdem. Dacă vom obține mai mult, e perfect. Avem o deplasare lungă, cea mai lungă, la Baia Mare, și nu va fi deloc ușor. A schimbat antrenorul de curând. De fiecare dată când se întâmplă acest lucru, jucătorii vor să demonstreze că își merită locul în echipă.

Minaur are patru puncte în ultimele două etape, e cu moralul mai sus decât noi și e favorită, dar vom încerca să ne descurcăm. Chiar dacă avem jucători accidentați, trebuie să fim la cel mai bun nivel.

Ne antrenăm pe teren sintetic, jucăm pe un teren de iarbă, dar asta se întâmplă la fiecare deplasare. E foarte greu pentru jucători din mai multe puncte de vedere, și fizic, și mental”, a spus Andrei Erimia înaintea deplasării la Baia Mare.

Progresul Spartac, program ceva mai ușor în rundele următoare. Reacția lui Andrei Erimia

Progresul Spartac a trecut de o perioadă cu meciuri contra unor echipe care vor în play-off, Unirea Dej, Concordia Chiajna, Steaua, Gloria Buzău și Unirea Slobozia, din care a scos doar două puncte.

Acum, formația lui Erimia are un program ceva mai ușor, iar după jocul cu Minaur Baia Mare le va mai întâlni pe Ripensia, Metaloglobus și CSM Slatina.

Ținând cont că suntem pe loc retrogradabil, nu știu de ce ne-am relaxa (n.r. – pentru că are etape ceva mai ușoare). Asta nu cred că e o opțiune și nu cred că se va regăsi în cadrul echipei. Trebuie să găsim echilibrul necesar, curajul că putem ieși din această perioadă nefastă pentru noi”, a mai spus Erimia.

Progresul Spartac, la cinci puncte de mijlocul clasamentului de Liga 2

Progresul Spartac nu este chiar departe de mijlocul clasamentului în Liga 2, pe locul 17 cu 12 puncte, la numai cinci puncte de Concordia Chiajna, locul 10. Dacă în runda trecută Progresul Spartac a jucat pe teren propriu cu Unirea Slobozia, contra căreia a pierdut cu 1-4, Minaur Baia Mare a întâlnit Politehnica Timișoara.

Partida s-a disputat în orașul de pe Bega, iar scorul a fost egal, 1-1. Anterior, maramureșenii au câștigat cu 3-0 partida cu CS Comunal Șelimbăr.

Foto: George Filip / Mediafax Foto
Video: Progresul Spartac

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-a-castigat-la-scor-amicalul-cu-nationala-u19-a-romaniei-formata-din-jucatori-testati-de-alexandru-pelici-in-minutul-14-se-inscrisesera-deja-patru-goluri-19251987

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapelor-13-si-14-din-liga-2-derby-ul-dintre-primele-doua-clasate-se-joaca-luni-sase-echipe-vor-juca-si-in-cupa-19251865

https://liga2.prosport.ro/seria-1/punct-final-cs-comunal-selimbar-s-a-despartit-de-eugen-beza-desi-antrenorul-spunea-cu-o-zi-in-urma-ca-se-continua-colaborarea-19252197

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-in-mini-depresie-inainte-de-meciul-cu-poli-iasi-cosmin-stan-e-clar-ca-ne-am-pierdut-din-identitate-19252177

 

 

Andrei PASCU 04 Nov. 2022, 17:19 Liga 2
Pe aceeași temă