Ce urmează la Progresul Sparac după retrogradarea în Liga 3? Andrei Erimia, analiza sezonului recent încheiat și planurile de viitor: ”Sunt mulțumit de băieți, media salarială e 2.000 de lei”

Andrei PASCU 29 May. 2023, 16:51 Liga 2
Ce urmează la Progresul Sparac după retrogradarea în Liga 3? Andrei Erimia, analiza sezonului recent încheiat și planurile de viitor: ”Sunt mulțumit de băieți, media salarială e 2.000 de lei”

Progresul Spartac va juca în Liga 3 din sezonul următor, iar antrenorul Andrei Erimia a făcut analiza stagiunii de Liga 2, evoluția echipei, dar și ce urmează din vară, după retrogradare.

Concluziile au fost că Progresul Spartac va continua să funcționeze după politica dusă până acum, cu axare principală pe centrul de copii și juniori, pentru că bugetul de investiții la echipa mare este unul mic.

Progresul Spartac a rezistat doar un sezon în Liga 2

Progresul Spartac a avut, poate, cel mai mic buget din Liga 2 în 2022/2023, Andrei Erimia precizând acum, în aceste zile în care a organizat ultimul antrenament înaintea vacanței de vară, dintre sezoane, că salariul mediu al jucătorilor săi a fost de 2.000 de lei.

Raportat la banii pe care îi câștigă jucătorii lui, Andrei Erimia a declarat că este mulțumit de cum au evoluat în ultima parte a sezonului în special, accentuând faptul că în dubla de baraj pentru menținerea în Liga 2, cu Metaloglobus, Progresul Spartac a ținut bine piept și a fost învinsă abia la loviturile de la 11 metri.

Sunt mulțumit de cum au evoluat băieții în aceste două meciuri de baraj, dar și în ultima parte a campionatului. După pauza de iarnă ne-am întors și am arătat că merităm să fim în Liga 2. În meciurile de baraj, cred că am făcut două partide bune, am fost echipa mai bună în fața unei formații care a plecat cu prima șansă.

Media noastră salarială nu depășește 2.000 de lei și când mai aud echipe care vor să accentueze nu știu ce performanță și vor să ne convingă ce buget mic au avut…. . Sigur că sunt diferențe între anumite echipe, sunt echipe cu bugete mai mari, dar nu cred că există echipă în Liga 2 care a fost măcar aproape de bugetul cu care ne-am descurcat noi.

Însă, am arătat în meciurile de baraj că nu bugetele joacă și nu salariile sunt pe teren, ci jucătorii. Iar jucătorii noștri au făcut ca diferența să nu se vadă, ba mai mult de atât. Ei merită tot respectul. (…)”, a spus Andrei Erimia.

Progresul Spartac va continua politica de până acum și după revenirea în Liga 3

Retrogradarea în Liga 3 nu va schimba lucrurile la Progresul Spartac, care va continua să se axeze pe promovarea tinerilor și să aibă un joc solid în Liga 3, poate să țintească revenirea în Liga 2 încă din anul fotbalistic următor.

Ne-am gândit la cum vom arăta în sezonul următor, urmează să aflăm decizia finală în privința licențelor, iar apoi putem să tragem niște concluzii. Progresul Spartac e un club care s-a bazat și a vrut să se axeze pe centrul de copii și juniori.

Dacă ne întoarcem în Liga 3, avem jucători care se vor descurca, vom arăta ca o echipă, cum am obișnuit, bine pregătită, cu resurse”, a mai spus Erimia.

Progresul Spartac, baraj echilibrat cu Metaloglobus, dar pierdut

Progresul Spartac a terminat pe locul 5 în Grupa B a play-out-ului de Liga 2, cu 29 de puncte, cu 11 puncte peste locul 6, Unirea Constanța. A fost la trei puncte de salvarea directă de la retrogradare, de locul 4, poziție pe care a încheiat Viitorul Pandurii.

A disputat, așadar, barajul de menținere în Liga 2 – retrogradare în Liga 3 cu Metaloglobus, în fața căreia a cedat la loviturile de la 11 metri, după 1-1 în tur și 0-0 în retur.

Foto și video: Progresul Spartac

https://liga2.prosport.ro/liga-3/unirea-bascov-e-nevoita-sa-si-caute-antrenor-adrian-dulcea-promovat-de-frf-din-secund-al-nationalei-u20-la-selectioner-al-romaniei-u18-19273142

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-vrea-sa-treaca-la-un-alt-nivel-odata-cu-promovare-in-prima-liga-si-cere-si-ajutorul-suporterilor-un-nou-capitol-din-istoria-politehnicii-iasi-se-va-scrie-odata-cu-adoptarea-unei-no-19273136

https://liga2.prosport.ro/liga-4/dupa-9-ani-industria-galda-este-din-nou-campioana-judetului-alba-antrenorii-doru-oancea-si-dan-comsa-la-al-treilea-baraj-de-promovare-in-liga-3-19273123

https://liga2.prosport.ro/seria-1/doua-noi-mutari-la-cs-comunal-selimbar-o-plecare-si-o-venire-sibienii-readuc-in-liga-2-un-jucator-care-nu-a-convins-la-fk-miercurea-ciuc-19273117

 

 

 

 

Andrei PASCU 29 May. 2023, 16:51 Liga 2
Pe aceeași temă