”Profesorul” a trecut la treabă! FC Buzău a umilit Viitorul Pandurii, iar Cristi Pustai începe analiza: ”Avem nevoie de jucători cu experiență”. Ce pregătește în vară

Răzvan STÎNGĂ 19 Mar. 2022, 14:01 Liga 2
”Profesorul” a trecut la treabă! FC Buzău a umilit Viitorul Pandurii, iar Cristi Pustai începe analiza: ”Avem nevoie de jucători cu experiență”. Ce pregătește în vară

FC Buzău a trecut fără probleme și la scor de Viitorul Pandurii, în debutul Grupei B a play-out-ului din Liga 2. Formația lui Cristian Pustai a învins cu 6-2, iar ”Profesorul” a fost încântat de evoluție. Însă, necalificarea în play-off-ul de promovare e încă prezent în gândurile sale.

  • Adi Chică-Roșă (min. 41), Cristian Ciobanu (min. 45), Dorin Burlacu (min. 78 și 90+2), Paul Pațurcă (min. 80) și Alin Cârstocea (min. 89) au marcat pentru FC Buzău. Golurile de onoare ale Viitorului Pandurii au fost semnate de Paul Mitrică (min. 57) și Răzvan Vespre (min. 87).

Cristian Pustai începe pregătirea sezonului următor: ”Avem nevoie de jucători cu experiență”

Cristian Pustai simte că poate îndeplini obiectivul trasat la începutul sezonului, locurile 1-10, dar modul în care a pierdut grupa pentru promovare încă e prezent în mentalul echipei sale. De acum, ”principalul” va începe să facă strategia pentru sezonul următor, să facă o echipă care să nu mai aibă emoții în privința prinderii unui loc în top șase la finalul sezonului regular care vine, după care să se bată pentru promovare.

Din spusele lui Cristian Pustai, la FC Buzău vor ajunge jucători cu experiență, care să crească valoarea echipei, dar care să și aducă un plus în meciurile cu adevărat importante, cu cele mai puternice cluburi ale Ligii a 2-a.

Obiectivul e aproape atins, locurile 1, 2 în play-out, dacă tot nu am prins play-off-ul. Acum nu rămâne decât să facem acest nucleu, de care o să avem nevoie la anul. O să avem nevoie să îl îmbunătățim, să aducem câțiva jucători de valoare mai mare decât am avut și să creștem în valoare, în experiență, în duelurile cu echipe importante. Probabil că asta ne-a și lipsit.

Am marcat multe goluri, e bine, dar ne trebuie valoare și experiență în jocurile decisive, să fim puternici. Nu prea am pierdut la două goluri diferență. Avem ce să ne reproșăm la înfrângeri, dar trebuie să și învățăm.

Se termină foarte repede play-out-ul, iar aici nu e mediatizare. E greu să studiezi adversarul, să verifici. Nu prea ai materiale. E bine să trecem și prin asta, să știm ce ne așteaptă, ce ne dorim”, a declarat Cristian Pustai la Metropola TV.

  • Primul 11 al FC Buzău, în partida cu Viitorul Pandurii: Cr. Avram – R. Șt. Zamfir, Vîrtej, A. Lopez, Sălceanu, Gaitan, Cârstocea, A. Manea, Neicuțescu, Cr. Ciobanu (cpt.), Chică-Roșă.
    Rezerve: R. Stoian – Cip. Petre, Wiktorski, D. Burlacu, Al. Munteanu, Pațurcă, Ekollo, Oteliță, Tud. Oltean.

Cum a comentat Cristian Pustai absența din primul 11 al lui Relu Stoian și analiza meciului cu FC Brașov

Pustai a lămurit și situația portarului Relu Stoian, care a fost rezervă în partida cu Viitorul Pandurii. El nu a decis ca acesta să stea pe bancă pentru eroarea din ultima rundă a sezonului regular, cu Concordia Chiajna, când FC Buzău a cedat cu 0-1 și a ratat play-off-ul, ci pentru a-l vedea și pe Cristian Avram.

În altă ordine de idei, Pustai a făcut și analiza jocului din etapa a 2-a a play-out-ului, cu FC Brașov.

(N.r. – Stoian a fost rezervă din cauza greșelii din meciul cu Concordia Chiajna?) Nu neapărat, trebuia să îl vedem și pe Avram. Relu a făcut un sezon foarte bun. La portari, când greșesc, sunt contabilizate erorile pe tabelă. Selecția e continuă, mai avem etape.

(N.r. – Despre meciul cu FC Brașov) Urmează o pauză, vom juca un meci dificil pentru echipa gazdă, pentru că văd că Brașov nu a renunțat. Locul 3 din spate duce la baraj, e la câteva puncte de Viitorul Pandurii și de Ripensia. E clar că Brașov nu a renunțat la ideea de a evita retrogradarea”, a mai declarat Cristian Pustai.

FC Buzău, locul 1 în Grupa B a play-out-ului

FC Buzău este liderul Grupei B a play-out-ului, cu 35 de puncte, urmată de Unirea Dej, 31 de puncte. În privința Viitorului Pandurii, e pe locul 4, cu 24 de puncte.

Dacă FC Buzău are meciul următor la Brașov, formația lui Eugen Trică va juca pe teren propriu, cu Unirea Constanța.

 

 

 

 

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 19 Mar. 2022, 14:01 Liga 2
Pe aceeași temă