Probleme pentru Roșu înaintea meciului cu Foresta. Va fi nevoit să improvizeze sau să schimbe sistemul în ultimul joc din 2016

Marius ANGHEL 07 Dec. 2016, 11:02 Liga 2
Probleme pentru Roșu înaintea meciului cu Foresta.** Va fi nevoit să improvizeze sau să schimbe sistemul în ultimul joc din 2016

UTA i-a recâștigat pentru meciul cu Foresta Suceava pe Sorin Strătilă și Bogdan Burlă, care și-au ispășit etapa de suspendare la Râmnicu Vâlcea, dar l-a pierdut pe Marius Curtuiuș din același motiv. Pentru Laurențiu Roșu este pentru prima oară de când a preluat echipa fanion a Aradului când nu-i are la dispoziție pe cei doi atacanți de meserie din lot. Cum tehnicianul „roș-albilor” a spus de la bun început că e adeptul sistemului de joc cu două „vârfuri”, e clar că e nevoie de o improvizație duminică, împotriva Forestei.

Recent, fostul stelist a declarat că Dumitru Copil poate juca oricând și în centrul liniei mediane. În plus, la ce formă sportivă a arătat acesta din urmă în ultimul timp, este foarte posibil ca fotbalistul comparat cu Hagi în urmă cu un deceniu să-l acompanieze pe golgheterul Adrian Petre în ofensivă. În picioare e și varianta Cristian Andor, cu mențiunea că – totuși – bihoreanul pare mai util pe bandă, unde-și valorifică mai bine viteza, în timp ce Copil pare mai obișnuit și cu jocul cu spatele la poartă. Îl ajută și fizicul, dar și experiența acumulată de-a lungul carierei și asta pentru că la Gloria, UTA (2009-2010),  FC Bihor, Jiul Petroșani sau Ineu a fost mai mereu folosit ca și mijlocaș central ofensiv.

Din stagiunea de primăvară, Roșu nu se va mai confrunta cu această situație de avarie și asta pentru că i-a pus deja în vederi conducerii clubului faptul că va avea nevoie de atacanți. Cel puțin doi, poate chiar trei dacă Adrian Petre va fi până la urmă cedat în pauza de iarnă. Însă, până una alta, trei puncte din disputa cu moldovenii lui Popovici ar fi foarte importante pentru o vacanță (și) mai optimistă, iar inspirația antrenorului în alegerea formulei potrivite în atac poate fi un factor important.

Sursa: Sport Arad
Foto: UTA Media Design

Marius ANGHEL 07 Dec. 2016, 11:02 Liga 2
Pe aceeași temă