”În momentul acesta nu avem un departament de scouting”. Costel Enache, despre problema pe care Petrolul trebuie să o rezolve cât mai repede și argumentul solid pentru reluarea campionatului

Răzvan STÎNGĂ 01 May. 2020, 12:15 Liga 2
”În momentul acesta nu avem un departament de scouting”. Costel Enache, despre problema pe care Petrolul trebuie să o rezolve cât mai repede și argumentul solid pentru reluarea campionatului

Petrolul Ploiești este una dintre cele mai importante echipe din Liga 2, dar are o problemă în privința scoutingului. Antrenorul Costel Enache a recunoscut că la momentul actual nu există o echipă care să se ocupe de analiza anumitor fotbaliști.

”În momentul acesta nu avem un departament de scouting de sine stătător și clar delimitat, dar avem oameni capabili în club cu experiență și cu conexiuni. Ținem legătura, gândim în perspectivă și încercăm să nu fim surprinși niciodată”, a precizat, la Realitatea Sportivă, Enache, iar rezultatul ar putea fi reprezentat de momentul din iarnă, când de la echipă au plecat mai mulți fotbaliști. Din cauză că nu au dat randamentul așteptat, mai mulți jucători din lot au fost anunțați că trebuie să își găsească alte echipe.

Petrolul nu are probleme de ordin financiar

Totuși, Petrolul stă bine la partea financiară. În ciuda pandemiei de COVID-19 care a dat naștere problemelor cu banii în cazul multor echipe din fotbalul românesc, locul 5 din Liga 2 a redus din salariile fotbaliștilor, dar își achită obligațiile la timp. Măsura impusă de conducere a fost una de siguranță.

”E o normalitate, am acceptat toți asta. E destul de corect ce s-a stabilit. Nimeni nu a comentat nimic. Se poate prelungi campionatul, iar cheltuielile clubului vor fi aceleași. Cred că cea mai importantă e stabilitatea financiară, iar noi la Petrolul am făcut mereu o figură frumoasă. Nu au fost niciodată probleme financiare sau întârzieri”, a spus Costel Enache.

Costel Enache, pro începerii campionatului: ”Riscul în cazul transmiterii virusului printre jucători este la fel de mare și acum și în campionatul următor”

Referitor la reluarea campionatului, antrenorul Petrolului nu are preferințe cu privire la modul în care poate începe. Vine, însă, cu un argument solid în favoarea reluării lui. Costel Enache spune că așa cum se pot infecta în acest sezon, jucătorii se pot infecta și în sezonul următor. Astfel că varianta ”înghețării” campionatului din motive de siguranță pentru fotbaliști și stafful tehnic, nu este credibilă.

”Riscul în cazul răspândirii virusului printre jucători este la fel de mare și acum și în campionatul următor. Nu văd de ce nu s-ar relua meciurile acum. Lucrurile vor dura ceva, până o să dispară virusul. Nu cred că virusul trece în două săptămâni. Așa cum suntem acum expuși, suntem și peste câteva luni. Trebuie să ne facem curaj și să ne facem meseria. Nu ai cum să stai în cantonament luni de zile. E prea mult, e inuman. Eu nu concep așa ceva. În primul rând, eu aș fi primul care o să primească reproșuri de la jucători dacă se întâmplă asta.  

Cu toată nebunia din jurul echipei să știți că trăiesc o perioadă foarte intensă și plăcut din punct de vedere profesional. Am niște băieți minunați. Îmi place să mă văd cu ei, să mergem la antrenamente. E o plăcere să merg la antrenament. Întotdeauna ajung primul mă duc cu determinare. La fel de adevărat este că acest lucru te face foarte responsabil. Și probabil că va veni și reculul dacă lucrurile nu se așează așa cum am vrut”, a mai punctat Costel Enache.

După 24 de etape, Petrolul ocupă locul 5 în clasamentul Ligii 2, la egalitate cu Campionii FC Argeș, care are tot 38 de puncte, dar piteștenii se situează pe poziția a 4-a datorită golaverajului mai bun. Ținta echipei ploieștene este măcar locul 2, direct promovabil, pe care acum se află CS Mioveni, cu 39 de puncte.

Ploieștenii au avut un început bun de an. În singurele trei etape disputate în 2020 au obținut două victorii (2-0 cu Dunărea Călărași, 2-1 cu FK Csikszereda) și un egal (0-0 cu Farul Constanța). În sferturile de finală ale Cupei României, Petrolul a cedat cu 1-0, pe teren propriu, în fața prim-divizionarei Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.

Foto: FC Petrolul Ploiești 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-burleanu-vrea-cu-orice-pret-reluarea-ligii-1-planurile-pentru-liga-2-si-liga-3-cum-vrea-sa-determine-echipele-promovate-19131214

https://liga2.prosport.ro/seria-1/costel-lazar-total-nemultumit-dupa-videoconferinta-dintre-frf-si-cluburile-din-liga-2-toata-lumea-ar-trebui-sa-inteleaga-ca-nu-ne-mai-putem-pacali-intre-noi-varianta-play-off-ului-19131197

 

Răzvan STÎNGĂ 01 May. 2020, 12:15 Liga 2
Pe aceeași temă