Primul punct și primul gol în Liga 2 pentru Unirea Constanța, după marile schimbări. Cu jucătorii și echipamentul FCSB-ului, speră la salvarea de la retrogradare. Leo Strizu, totul despre proiect, după egalul de la Călărași

Răzvan STÎNGĂ 11 Sep. 2021, 14:52 Liga 2
Primul punct și primul gol în Liga 2 pentru Unirea Constanța, după marile schimbări. Cu jucătorii și echipamentul FCSB-ului, speră la salvarea de la retrogradare. Leo Strizu, totul despre proiect, după egalul de la Călărași

Unirea Constanța s-a transformat în cele două săptămâni de pauză din Liga a 2-a și a devenit altă echipă. A fost numit un nou antrenor, Leonard Strizu (54 de ani), iar în lot a sosit un număr important de jucători, de la echipa a doua a FCSB-ului.

Unirea Constanța a reușit, în etapa a 6-a, să scoată un egal cu Dunărea Călărași.

Unirea Constanța a scos primul punct în Liga 2 

A fost primul egal și primul punct obținut de constănțeni în acest campionat, după 1-1 la Călărași. A fost un rezultat important, în contextul în care principalul obiectiv e salvarea de la retrogradare și a venit într-o partidă contra unei formații care, momentan cel puțin, pare că nici ea nu își poate permite prea multe în acest campionat.

Unirea Constanța chiar a condus cu 1-0, grație reușite lui Laurențiu Ardelean, din minutul 45+1, din penalty, dar Dunărea Călărași a stabilit scorul final după pauză, când a punctat prin Alexandru Stoica, în minutul 56.

Leonard Strizu: ”Să faci repede o echipă, e destul de greu” 

La finalul duelului de la Călărași, Leonard Strizu a oferit mai multe informații în ceea ce privește organizarea echipei de acum înainte și mai puțin despre rezultatul cu Dunărea Călărași, în sine unul bun.

”Nu pot să spun că sunt nemulțumit, pentru că e prima etapă în care încercăm să ne punem pe picioare, pentru că s-a făcut totul într-o viteză maximă. Adică, în afară de cei doi jucători-trei care au rămas din lotul vechi, în rest sunt numai juniori care au și fost la loturile naționale. Să faci repede o echipă, e destul de greu.

Eu sper la ce e mai bun, pentru că, în jocul acesta, jucătorii au fost puțin timorați. Și-au dat seama ce înseamnă Divizia B, iar eu spun că vom face tot posibilul să rămânem în divizia a doua”, a declarat Leonard Strizu pentru Metropola TV.

Leonard Strizu rămâne antrenorul Unirii Constanța până la finalul sezonului, cel puțin 

În altă ordine de idei, tot cu privire la organizarea echipei, Leonard Strizu a declarat că el va rămâne antrenorul Unirii Constanța până la finalul campionatului, venind cu un obiectiv clar, să mențină echipa în Liga 2. Însă, vrea să și crească tinerii veniți de la FCSB 2.

Deși nu a spus cu subiect și predicat acest lucru, Unirea Constanța este, practic, un fel de ”satelit” al FCSB-ului, pe lângă echipa secundă, care activează acum în Liga 3. În plus, în meciul cu Dunărea Călărași a jucat în echipamente asemănătoare cu cele ale FCSB-ului (vezi foto principal), lipsind doar sponsorii și sigla echipei din Liga 1.

Leonard Strizu l-a dat de gol pe Vasile Geambazi? ”Am acceptat provocarea de la domnul Geambazi”

Ceea ce a dat de gândit din declarațiile lui Leonard Strizu este implicarea lui Vasile Geambazi la Unirea Constanța. Deși acesta din urmă a declarat zilele trecute că nu se va implica la formația de la malul mării, informațiile și declarațiile oferite de Strizu duc cu gândul la cu totul altceva, anume că Geambazi ar gestiona totul la Unirea Constanța.

”În condițiile normale, am acceptat provocarea de la domnul Geambazi, iar eu când accept ceva, mă țin de cuvânt. Împreună cu toți cei din județ, din oraș, nu promit, pentru că e ușor de promis dar e greu de realizat, dar vom face tot posibilul ca această echipă să-și revină și să bucurăm toți susținătorii.

Un an de zile, mă chinui sau vă chinui. Încercăm ca din fiecare etapă să luăm cel puțin un punct. Îmi doresc și eu și Vasi(n.r. – Vasile Geambazi) să mai facem câteva îmbunătățiri. Scopul nostru e să creștem acești tineri și să îi facem jucători pentru Divizia A. Avem două scopuri, menținerea în Divizia B și să scoatem fotbaliști buni pentru Divizia A.

Țin să îi mulțumesc în primul rând lui Vasi (n.r. – Vasile Geambazi), colaborarea mea cu FCSB a intervenit acum o lună prin prietenul meu Mihai Stoica și cu acordul lui Gigi Becali. Eu am activat la echipa a doua, când am dus echipa din Divizia C în Divizia B și am avut doi ani de zile cu FCSB 2 în Liga 2.

Știm cu ce se mănâncă situația de față, la FCSB 2 i-am scos pe Vătăjelu, Toșca, Filip. Mai sunt vreo patru, iar scopul e același, să rămânem în Divizia B, pentru că lucrurile s-au mișcat foarte greu la Mangalia cu această echipă, dar noi ne străduim să nu retrogradăm și să creștem jucători”, a mai declarat Leonard Strizu.

Unirea Constanța a început partida cu Dunărea Călărași în următoarea formulă: Mih. Udrea (cpt.) – Laur. Ardelean, Trucă, Gogor, Carabela, Cireșoiu, Al. Nicola, Vl. Șerbănescu, Chirițoiu, Ciuciulete, Coza.
Rezerve: M. Popescu – Stavrositu, Căruță, Ad. Niță, Jerdea, Șuteu, Lăcătuș, Mih. Tudor, Tălmaciu.

Unirea Constanța, primul punct și primul gol în Liga 2 

Pe lângă faptul că a obținut primul punct în Liga 2, în urma egalului cu Dunărea Călărași, Unirea Constanța a marcat și primul gol. Până acum, toate eșecurile au fost înregistrate la zero.

În etapa a 7-a, Unirea Constanța va juca acasă, la Techirghiol, contra Politehnicii Iași, la 18 septembrie, de la ora 11:00.

Foto: Dunărea Călărași

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-tinteste-al-treilea-succes-consecutiv-in-campionat-stefan-cana-meciul-cu-buzaul-este-decisiv-pentru-noi-o-victorie-ne-poate-duce-sus-19200102

https://liga2.prosport.ro/seria-1/inca-o-corespondenta-cu-maxima-consideratie-intre-primarul-volosevici-si-presedintele-lazar-nimic-concret-si-de-ajutor-pentru-petrolul-19200021

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mirel-condei-restructurat-de-la-dunarea-calarasi-noul-antrenor-principal-este-marius-milea-si-a-fost-prezentat-de-presedintele-consiliului-judetean-a-venit-alaturi-de-noi-19199999

https://liga2.prosport.ro/seria-1/profesorul-pustai-s-a-intors-la-scoala-satisfactiile-pe-care-le-am-avut-in-invatamant-nu-pot-fi-comparabile-cu-ceea-ce-exista-in-lumea-fotbalului-fc-buzau-a-facut-fericiti-50-de-el-19199972

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 11 Sep. 2021, 14:52 Liga 2
Pe aceeași temă