CFC Argeș, prima înfrângere după trei victorii la rând. Eugen Neagoe, mesaj ferm către jucători în urma eșecului cu CSM Reșița: ”Câțiva dintre ei nu vor mai fi în lot, dar e din vina lor”

Andrei PASCU 22 Apr. 2024, 16:58 Liga 2

Campionii FC Argeș a înregistrat prima înfrângere după trei victorii la rând, în etapa a 4-a a play-out-ului din Liga 2, pe teren propriu, sâmbătă, 27 aprilie, când a întâlnit o formație clasată deasupra ei în Grupa A, CSM Reșița.

A cedat formația lui Eugen Neagoe cu 0-1 contra echipei din Valea Domanului. La final, antrenorul piteștenilor a afirmat că a fost mulțumit de atitudinea fotbaliștilor, de modul în care s-au prezentat, dar eroarea din final, care a dus la marcarea golului adversarilor, a fost decisiv. În plus, Neagoe a remarcat și mai multe oportunități foarte mari irosite de elevii săi.

Primul eșec după trei victorii pentru Campionii FC Argeș, 0-1 contra CSM Reșița

La pauză, Campionii FC Argeș se afla la egalitate pe tabelă contra CSM Reșița. A ratat mai multe ocazii în cele două reprize, dar golul victoriei pentru formația lui Flavius Stoican a venit în minutul 1 al prelungilor, când Ciprian Rus a transformat de la punctul cu var, după o intervenție avută în propriul careu de Costinel Tofan.

În continuare, Eugen Neagoe vrea să vadă jocuri și prestații dezinvolte ale echipei sale, mai ales că nu se mai pune problema retrogradării din Liga 2 nici matematic. La fel ca în ultima perioadă, antrenorul piteștenilor continuă să mizeze pe tineri, terminând confruntarea de sâmbătă cu câțiva jucători sub medie de vârstă utilizați.

Un joc echilibrat, dar am avut și așa ocaziile clare. Am avut vreo patru ocazii clare, dar când nu marchezi poți să pierzi, cum a fost acum, cu acel penalti. Sigur, e și eroarea noastră, nu trebuia să ajungem acolo, am pierdut posesia cu ușurință. A fost penalti comis ușor, de un jucător cu experiență, Tofan, cu Liga 1 în spate, nu poți să faci un așa penalti pe final.

Dar, fotbalul te pedepsește. Am avut două ocazii mari în prima repriză, două ocazii imense în repriza a doua, cu poarta goală, am scăpat singuri cu portarul.

Dar, ca implicare, ca efort, jucătorii au fost în regulă, nu am ce să le reproșez din punctul acesta de vedere. Când nu poți da ultima pasă, așa se întâmplă, dar sunt nemulțumit și de anumiți jucători.

Toată lumea spune că jucăm cu tineri, dar nu se poate așa, să introducem toți copiii. S-a văzut ce se poate întâmpla, pot avea fluctuații, pot pierde dueluri, sunt tineri, adversarul e mai experimentat.

Atât putem în acest moment, nu întâmplător am rămas în afara play-off-ului. Lucrurile au început din start cu stângul, iar așa s-a dus direcția apoi”, a spus Eugen Neagoe la conferința de presă de la finalul partidei.

Eugen Neagoe face analiza finală la CFC Argeș. Cine vine, cine pleacă?

După întâlnirea cu CSM Reșița, Eugen Neagoe a vorbit și despre planurile pentru sezonul următor, dar și ce va dori de la echipă în rundele următoare din play-out. Neagoe se gândește la stagiunea care vine alături de Campionii FC Argeș, pe care vrea să o promoveze în SuperLiga României.

A afirmat că va renunța la câțiva jucători, că vor veni alții în locul lor, dar deocamdată nu a finalizat lista cu numele celor care vor trebui să își caute noi formații. Ultimele partide din play-out vor fi definitorii în privința bilanțului.

Mai sunt trei jocuri, le-am spus băieților că trebuie să se pregătească. Sita cerne și unii dintre ei probabil nu se vor mai regăsi în lotul nostru, dar asta e din vina lor! Evaluarea se face mereu, băieții au avut trei victorii la rând, nu puteam acum să schimb echipa, dar problemele medicale au influențat schimbările.

Eu nu sunt genul de antrenor care face experimente, dar vreau să ajutăm tinerii, jumătate din lot e format din tineri. Însă, nu putem să jucăm cu toți în același timp (…).

Avem nevoie de întăriri în toate compartimentele. În acest moment nu putem să luăm hotărâri, pentru că jucătorii pe care vrem să îi aducem sunt sub contract și mai și avem trei etape. Nu am hotărât cine va pleca”, a mai punctat Neagoe.

  • CFC Argeș, contra CSM Reșița: Straton – Esteban Orosco, Balaur, M. Tudose – Tofan (cpt.), Dinoci (I. Nortey 76′), Rădescu, Andr. Șerban (Rob. Boboc 46′) – P. Petrescu, Bg. Rusu (M. Angelov 76′), Buhăcianu (P. Dulcea 65′). Rezerve neutilizate: G. Micle – Mitoi, R. Ciuciulete, A. Mircea, Y. Pîrvu.

CFC Argeș, pe podium în Grupa A a play-out-ului Ligii 2

Clubul din Pitești, parte din Grupa A a play-out-ului, este acum, înainte de etapa a 5-a, pe locul 3, cu 30 de puncte. CFC Argeș are de recuperat patru puncte în raport cu locul 2, ACSM Ceahlăul, și este la egalitate de puncte cu locul 4, Metaloglobus.

Runda următoare, Campionii FC Argeș va întâlni Unirea Dej, în deplasare.

Declarații Eugen Neagoe după CFC Argeș – CSM Reșița 0-1:

https://www.youtube.com/watch?v=FuFOh7A9kgw

Foto și video: Campionii FC Argeș
Foto: Miruna Mihancea / CSM Reșița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/infrangere-inregistrata-de-fk-miercurea-ciuc-in-deplasarea-de-la-buzau-19313195

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-tunari-a-retrogradat-la-prima-participare-in-liga-2-19313192

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-a-urcat-pe-loc-direct-promovabil-dupa-victoria-cu-ciucul-19313138

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-si-a-luat-revansa-in-fata-argesului-concluziile-lui-flavius-stoican-19313086

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-a-remizat-din-nou-cu-steaua-la-targoviste-19313080

Andrei PASCU 22 Apr. 2024, 16:58 Liga 2
Pe aceeași temă