Primele două clasate din Liga 2 înaintea debutului etapei a 7-a, duel la Slobozia. Poli Iași înfruntă liderul, dar și pe fostul antrenor Costel Enache. Claudiu Niculescu: ”Mergem să câștigăm”

Narcis POHOAȚĂ 17 Sep. 2022, 15:19 Liga 2
Primele două clasate din Liga 2 înaintea debutului etapei a 7-a, duel la Slobozia. Poli Iași înfruntă liderul, dar și pe fostul antrenor Costel Enache. Claudiu Niculescu: ”Mergem să câștigăm”

Unirea Slobozia și Politehnica Iași, primele două clasate înaintea startului etapei a 7-a a Ligii 2, se întâlnesc duminică, de la ora 11:00, pe stadionul 1 Mai din Slobozia, într-un meci cu conotații speciale. Asta pentru că Poli îl înfruntă pe fostul său antrenor – Costel Enache, cel care a condus formația din Copou pe întreaga durată a sezonului trecut.

Ambele echipe au avut un început bun de sezon și au acumulat câte 13 puncte în primele șase etape, Slobozia fiind în fața Iașiului datorită golaverajului superior 11-5 față de 8-4.

Interesant este faptul că Slobozia are al doilea cel mai bun atac din serie, cu 11 goluri, la fel ca Unirea Dej, după Miercurea Ciuc (12), în timp ce Iașiul are cea mai bună defensivă, cu patru goluri primite, la fel ca alte patru echipe (SC Oțelul, Șelimbăr, Progresul Spartac și FC Brașov).

Claudiu Niculescu, înainte de jocul cu Unirea Slobozia: ”Mergem să câștigăm”

Iașiul încheie la Slobozia a serie de foc în care a întâlnit patru contracandidate la play-off. Moldovenii au învins acasă Chiajna (2-1) și Buzăul (1-0), dar au cedat fără drept de apel în Ghencea, 1-2 cu Steaua, și speră să plece neînvinși de pe terenul Unirii din Ialomița.

De altfel, antrenorul Claudiu Niculescu a declarat că a pregătit partida la victorie, dar ieșenii s-ar mulțumi și cu un punct pe terenul liderului.

”Ne așteaptă un meci foarte greu la Slobozia, trebuie să ținem trena. Deși va fi foarte greu, avem puterea să câștigăm acest meci. Întâlnim un antrenor cu experiență, care cunoaște foarte bine Iașiul, cu siguranță își va dori să câștige împotriva Iașiului, dar așa ne dorim și noi. Sper să reușim. Îl cunoasc foarte bine pe Costel Enache și știu că ne-a studiat foarte bine. Cum de atfel am făcut-o și noi. Întâlnim echipa de pe primul loc, la fel ca și noi, vom pregăti meciul pentru a câștiga”, a declarat Claudiu Niculescu.

Poate debuta Hlistei. Karachanakov și Vașvari au rămas acasă

Ieșenii au efectuat sâmbătă dimineață un antrenament în Copou, după care au plecat spre Slobozia.

Foarte probabil, la Poli va debuta în acest meci și noua achiziție Cătălin Hlistei, în condițiile în care bulgarul Anton Karachanakov a rămas acasă, din motive medicale. Iașiul nu se poate baza nici pe căpitanul Gabriel Vașvari, suspendat, dar și accidentat.

Slobozia și Iași, pe locurile 3 și 4 după primele jocuri disputate în etapa a 7-a a Ligii 2

Trebuie spus că înainte de desfășurarea etapei a 7-a alte două echipe aveau acumulate tot 13 puncte, la fel ca Unirea Slobozia și Poli Iași. Este vorba despre Unirea Dej și Steaua, acestea având golaveraj mai slab și, din acest motiv, situându-se pe locul 3, respectiv 4 în clasament.

Sâmbătă s-au desfășurat primele cinci jocuri ale etapei a 7-a, iar în urma rezultatelor înregistrate Unirea Slobozia și Poli Iași au căzut pe locurile 3, respectiv 4. Acum, pe primele două locuri sunt CS Comunal Șelimbăr și Unirea Dej, ambele cu câte 14 puncte.

Foto: Eduard Vînătoru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-7-dej-chiajna-targu-jiu-baia-mare-si-bucuresti-gazdele-meciurilor-care-incep-de-la-ora-1100-jocul-stelei-nu-se-mai-disputa-astazi-19245744

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/iesenii-isi-fac-buletin-de-timisoara-dupa-trei-deplasari-in-campionat-in-orasul-de-pe-bega-poli-iasi-a-cazut-in-play-off-ul-cupei-romaniei-sa-joace-tot-in-timis-la-dumbravita-tragerea-ast-19245682

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/frf-stabileste-prin-tragere-la-sorti-meciurile-din-play-off-ul-cupei-romaniei-19245645

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-achizitie-din-prima-liga-pentru-poli-iasi-plecat-de-la-u-cluj-catalin-hlistei-a-ajuns-sub-comanda-lui-claudiu-niculescu-19245500

Narcis POHOAȚĂ 17 Sep. 2022, 15:19 Liga 2
Pe aceeași temă