Primarul Mihai Chirica, atac dur la adresa consilierilor care nu sunt de acord cu propunerile pentru conducerea lui Poli Iași: ”Ei nu vor nici măcar echipă în Liga 4.” Reprezentanții PSD n-au rămas fără reacție: ”A contribuit semnificativ la retrogradarea echipei”

Narcis POHOAȚĂ 15 Jun. 2021, 20:35 Liga 2
Primarul Mihai Chirica, atac dur la adresa consilierilor care nu sunt de acord cu propunerile pentru conducerea lui Poli Iași: ”Ei nu vor nici măcar echipă în Liga 4.” Reprezentanții PSD n-au rămas fără reacție: ”A contribuit semnificativ la retrogradarea echipei”

Primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, a reacționat marți, 15 iulie 2021, în cadrul unei conferințe de presă, după ce consilierii locali PSD și USR au contestat propunerile noilor membri din Adunarea Generală a Asociaților clubului Politehnica Iași.

Mihai Chirica: ”Dacă vrea PSD-ul să-și facă Fotbal Club PSD Iași, și dacă dă Domnul și au și rezultate, au tot sprijinul meu pentru a ne reprezenta în Cupa Campionilor Europeni”

Întrebat cum comentează reacția consilierilor Bogdan Crucianu (PSD) și Răzvan Timofciuc (USR), primarul le-a sugerat contestatarilor să-și facă propria echipă de fotbal.

”PSD și o parte din USR și-ar fi dorit să ducă clubul în Liga a 4-a. A doua chestiune, probabil nu și-ar fi dorit să continue nici măcar în Liga a 4-a acest club. Dacă vreun partid politic dorește să-și facă echipă de fotbal, are deschis câmpul. Dacă vrea PSD-ul să-și facă Fotbal Club PSD Iași, să-l pună președinte de club pe domnul Gavrilă, director sportiv pe domnul consilier Balanișcu, antrenor pe Maricel Popa și vor să-și facă echipă de fotbal, și dacă dă Domnul și au și rezultate, au tot sprijinul meu pentru a ne reprezenta în Cupa Campionilor Europeni. Îmi iau abonament și le punem la dispoziție stadionul și voi face tot ce este posibil cu cealaltă parte a Consiliului Local ca să poată beneficia de teren de antrenament, de vestiare, de tot ce le trebuie. Nu avem nimic împotrivă. Au avut un mare conducător în fotbalul ieșean pe care l-au și ținut într-o carapace impenetrabilă, motiv pentru care a și rămas desprins de orice inițiativă privată”, a declarat Mihai Chirica.

”Vreau ca acest club să fie la fel ca la Cluj sau Craiova, unde echipa nu depinde de primarul Boc sau Olguța Vasilescu”

Acesta a continuat spunând că Poli trebuie susținută în Liga 2 și ajutată să promoveze.

”Ce îmi doresc eu este ca acest club să nu depindă de primar și de factorul politic. Vreau ca acest club să fie la fel ca la Cluj, CFR, sau Craiova, unde echipa nu depinde de primarul Boc sau Olguța Vasilescu. Cum au și alte echipe din București, Dinamo, Steaua, Rapid, etc, Chindia Târgoviște și alte și alte echipe și care nu depind de primar. Primarul vine, pleacă, Consiliul Local vine, pleacă, dar acolo trebuie să rămână o echipă coordonată de cei care tratează Liga 1 așa cum spune legea din România, ca o ligă profesionistă. Până nu o să am eu o legitimație de a juca în Liga 1, nu o să fiu profesionist. Prin urmare, nu are ce căuta la mine. Trebuie să se ducă la persoane care o tratează ca pe o profesie, poate și ca o afacere și care fac performanță. Până ce lucrurile astea nu se întâmplă înseamnă că Iașiul nu are o stare de normalitate. Pentru că din Liga 2 vom ajunge în Liga 1, iar acolo ajungem din nou în ligă profesionistă, iar în legislația actuală nu putem finanța o ligă profesionistă. Și ajungem din nou de unde am plecat. Trebuie să ne gândim să ținem echipa pe picioare în Liga 2, că în Liga a 4-a nu te mai bagă în seamă nici vântul, să o promovăm și în paralel să așteptăm un investitor care dorește să facă sport profesionist la Iași”, a mai spus Mihai Chirica.

Maricel Popa, președintele PSD Iași: ”Nu înțeleg cum Mihai Chirica mai are curajul să vorbească despre fotbal. A contribuit semnificativ la retrogradarea echipei”

PSD Iași critică recentele derapaje publice ale primarului Mihai Chirica în legătură cu echipa de fotbal Politehnica Iași, în contextul în care situația clubului este incertă, inclusiv participarea în Liga 2 fiind pusă la acest moment sub semnul întrebării.

Președintele PSD Iași a menționat că rolul primarului este să rezolve problemele adminstrative ale orașului, nu să emită judecăți puerile cu privire la echipa de fotbal.

”Nu înțeleg cum Mihai Chirica mai are curajul să vorbească despre fotbal. După ce a contribuit semnificativ la retrogradarea echipei prin numeroasele decizii greșite luate pe parcursului sezonului care tocmai s-a încheiat, acum, lansează acuzații nefondate și puerile la adresa PSD. Ori a primit temă de la Orban să atace iar PSD-ul, ori uită modul defectuos în care a gestionat situația de la Politehnica. La fotbal ar trebui lăsați să vorbească specialiștii. Rolul său este cu totul altul. Primarul Mihai Chirica se face că uită de traficul infernal la orele de vârf, se face că uită blocurile care se construiesc în neștire în oraș și pentru care este acum tras la răspundere de organele de anchetă penale. Îi recomand să lase grija PSD-ului și să rezolve problemele oamenilor și ale orașului. În ceea ce privește fotbalul, PSD a avut o atitudine corectă și constructivă. Chiar îi felicit pe colegii mei din Consiliul Local pentru modul în care au abordat lucrurile”, a declarat senatorul Maricel Popa, președintele PSD Iași.

Bogdan Balanișcu: ”Mihai Chirica reacționează ca un copil care a stricat jucăria și acum vrea ca părinții să îi cumpere alta”

La rândul său, liderul de grup al consilierilor municipali social-democrați Bogdan Balanișcu a precizat faptul că primarul Mihai Chirica se comportă precum un copil care a stricat jucăria și acum vrea ca părinții să îi mai cumpere încă una.

”Mă surprind declarațiile primarului Mihai Chirica de astăzi cu privire la echipa de fotbal. Reacționează ca un copil care a stricat jucăria și acum vrea ca părinții să îi cumpere alta. Or acest lucru, când vorbim de bani publici nu se poate. La fotbal ne-a demonstrat că nu se pricepe. PSD nu vrea să conducă echipa de fotbal. PSD a impus niște condiții de bun simț de la care să pornească reconstrucția echipei. Dacă nu vom reveni în următorii doi ani în Liga 1, nici nu vom mai promova apoi prea curând. Ceea ce s-a întâmplat sezonul competițional trecut nu trebuie să se mai repete. Îmi aduc aminte de intervențiile edilului la echipă și invitațiile adresate jucătorilor, antrenorilor și fostului Consiliu Director la Palatul Roznovanu. Mihai Chirica s-a comportat ca un patron de club, nu ca administrator al orașului. Dacă această echipă este în viață acum și s-a făcut puțină curățenie, da, acesta este meritul PSD-ului”, a declarat Bogdan Balanișcu.

  • Politehnica Iași și-a desemnat astăzi, în ședința Adunării Generale a Asociaților clubului, noua conducere. Din AGA vor face parte Cezar Honceriu, Florin Briaur, Vlad Ciobanu, Dan Cojocaru și Cristian Amironesei, iar Comitetul Director va fi alcătuit din președintele Cezar Honceriu, Vasile Simionaș, Ilie Gheorghică, Vlad Ciobanu și Cristian Amironesei.

Reacția lui Mihai Chirica:

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-s-a-stabilit-noua-conducere-a-clubului-poli-iasi-cine-face-parte-din-adunarea-generala-noua-componenta-a-comitetului-director-si-cine-va-fi-manager-general-19189173

https://liga2.prosport.ro/seria-1/scandal-fara-sfarsit-la-poli-iasi-reactii-vehemente-dupa-numele-propuse-pentru-conducerea-clubului-19189062

https://liga2.prosport.ro/seria-1/emil-boc-atent-la-tot-ce-misca-la-u-cluj-fostul-premier-are-incredere-in-noua-conducere-incet-dar-sigur-vom-duce-aceasta-echipa-acolo-unde-este-locul-ei-ce-spu-19188863

Narcis POHOAȚĂ 15 Jun. 2021, 20:35 Liga 2
Pe aceeași temă