Primăria Slobozia are în plan construirea unui nou stadion. Primele detalii despre proiect și cât ar urma să coste arena

Andrei PASCU 06 Nov. 2022, 17:04 Liga 2
Primăria Slobozia are în plan construirea unui nou stadion. Primele detalii despre proiect și cât ar urma să coste arena

Municipalitatea din Slobozia face demersuri pentru construirea unui nou stadion de fotbal, zilele trecute fiind aprobată nota conceptuală în privința construirii noii arene, care va costa, la nivel estimativ, în jurul a 12 milioane de euro.

Zona construcției a fost aleasă de municipalitate exact pe locul unde, înaintea Revoluției din 1989, era în plan demararea unui proiect sportiv de infrastructură (foto principal), cunoscut localnicilor drept ”Privighetoarea”.

Primăria Slobozia are în plan construirea unui nou stadion de fotbal. Proiectul, în jur de 12 milioane de euro

Consiliul local a decis că e nevoie de construirea unui nou stadion de fotbal în situația în care, se pare, interesul pentru sport a crescut în Slobozia, dar se caută fonduri. Primăria nu dispune de banii necesari unei astfel de investiții, motiv pentru care intenționează să se adreseze Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, pentru a primi fonduri din bugetul statului.

În sine, proiectul e unul complex întrucât, pe lângă stadionul de fotbal, se dorește și construirea unei săli polivalente.

Amplasamentul care face obiectul investiției a fost abandonat și prezintă o imagine dezolantă și degradantă. În prezent terenul este împrejmuit cu diguri realizate din pământ, nu este amenajat și nu poate fi folosit pentru fotbal”, se arată în explicațiile Primăriei Slobozia, conform Info Ialomița.

Deocamdată nu se știe care vor fi caracteristicile proiectului pentru viitorul posibil stadion, care va fi numărul de locuri sau design-ul pe care îl va avea arena. În mod clar, dacă proiectul va fi demarat și construcția va avea loc, Unirea Slobozia se poate muta de pe Stadionul 1 Mai, acolo unde își desfășoară meciurile de pe teren propriu în Liga 2.

Arena pe care formația pregătită de Constantin Enache dispută duelurile de acasă în acest moment dispune de 6.000 de locuri (foto articol).

Primăria Slobozia a aprobat finanțarea reparării tribunei Stadionului 1 Mai

Până să primească fonduri din altă parte decât bugetul propriu pentru construirea noului stadion, Primăria Slobozia a găsit banii necesari pentru reparațiile tribunei Stadionului 1 Mai, care a ars în luna septembrie după ce a fost lovită de fulger.

Pentru renovare, Unirea Slobozia a primit din partea autorităților locale 400.000 de lei. În primă fază au început lucrările pentru consolidarea structurii metalice, dar au fost comandate și fotoliile tribunei oficiale, astfel că oamenii din conducere au speranța că totul va fi gata la finele acestei luni.

Dacă lucrările vor merge conform planului, atunci Unirea Slobozia va disputa partidele cu Unirea Dej, din campionat, de la finalul lunii noiembrie, și cu Dinamo, din Cupa României, de la începutul lunii decembrie, cu tribuna oficială gata.

Vremea ține cu noi și echipele de muncitori au lucrat intens în ultimele zile. De săptămâna viitoare va începe și repararea pardoselii și montarea pereților exteriori din termopan aluminiu”, a spus Ilie Lemnaru, președintele clubului Unirea Slobozia, la începutul lunii noiembrie, în ceea ce privește stadiul lucrărilor tribunei arse.

Foto principal: Info Ialomița

Andrei PASCU 06 Nov. 2022, 17:04 Liga 2
Pe aceeași temă