Prima declarație a lui Lincar ca antrenor la Luceafărul. Ce le-a transmis jucătorilor și ce așteptări are de la ei

Marius ANGHEL 30 Aug. 2016, 13:19 Liga 2

Luceafărul Oradea a intrat, începând de luni, în era Erik Lincar (37 ani) după ce antrenorul Florin Fărcaș și-a dat demisia în urma celui de-al patrulea meci al actualului sezon al Ligii 2. Noul tehnician al clubului bihorean a fost prezentat jucătorilor de finanțatorul Ioan Blidaru.

„Îl cunoașteți cu toții și ca jucător, la Steaua sau echipa națională, dar și ca antrenor. A avut rezultate și sunt convins că va avea și la Luceafărul, dar acest lucru nu se poate decât cu sprijinul vostru. Așa că trebuie să vă dați tot concursul. Refuz să cred că valoarea echipei noastre este de locul pe care îl ocupă acum în clasament. Sunt convins că lucrurile vor intra pe făgașul normal și vor apărea și rezultatele. Zeno este un fost jucător al nostru, un băiat serios și sunt convins că va aduce un plus la echipă prin experiența acumulată”, le-a spus, potrivit bihon.ro, Ioan Blidaru jucătorilor la ședința de luni seară în care l-a prezentat pe Erik Lincar.

Lincar a semnat pe un an cu Luceafărul și va fi ajutat de secundul Cristian Lupuț, antrenor cu portari Ioan Papp Deac, dar și de directorul sportiv Zeno Bundea. „Trăiesc cu speranța că puteți face mult mai mult. Fiecare trebuie să ne sacrificăm pentru această echipă. Am așteptări mari de la voi. Fiecare va avea o șansă, dar această șansă trebuie câștigată prin atitudinea avută la antrenamente. La mine nu contează numele sau vârsta, toți suntem egali. Îmi doresc să începem să avem rezultate și să adunăm puncte. Este un loc care nu le face cinste. Trebuie să devenim o echipă mai bătăioasă, o echipă care face totul pe teren pentru a obține punctele puse în joc. Știu că sunt jucători de valoare, cu unii am mai lucrat, dar trebuie să demonstreze acest lucru prin jocul prestat. Este un sentiment special să antrenez o echipă din orașul meu natal. Când am jucat în trecut aici împotriva Luceafărului, m-am gândit că poate voi avea șansa să antrenez și eu aici”, a spus, citat de bihon.ro, Lincar la primul său discurs în fața jucătorilor.

„Mă bucur că mi s-a dat șansa să lucrez pe un post la care am avut o scurtă experiență și la Craiova. Consider că aici voi avea liniștea și susținerea necesară pentru a reuși. Important este să avem rezultate și echipa să înceapă să urce în clasament”, a declarat și Zeno Bundea, noul director sportv al Luceafărului.

După trei înfrângeri în ultimele trei meciuri și cu doar trei puncte acumulate în acest sezon, dintr-un maxim de 12, Luceafărul Oradea se clasează în acest moment pe locul 16 în Liga 2. În etapa a 5-a, bihorenii joacă sâmbătă, de la ora 11:00, în deplasare la Olimpia Satu Mare.

Foto: bihon.ro

Marius ANGHEL 30 Aug. 2016, 13:19 Liga 2
Pe aceeași temă