Prima achiziție în 2021 a Unirii Alba Iulia este unul dintre jucătorii plecați de la Unirea Slobozia. Atacantul care îl impresiona pe Hagi cu tehnicitatea sa și-a îndeplinit un vis

Dan HENEGAR 02 Feb. 2021, 13:41 Liga 2
Prima achiziție în 2021 a Unirii Alba Iulia este unul dintre jucătorii plecați de la Unirea Slobozia. Atacantul care îl impresiona pe Hagi cu tehnicitatea sa și-a îndeplinit un vis

Legitimat în prima parte a sezonului la Unirea Slobozia, în Liga 2, Radu Pocol (18 ani) poate fi considerat primul transfer realizat de Unirea Alba Iulia în această pauză competițională. Atacantul originar din Abrud se pregătește sub comanda lui Adrian Bicheși, scrie Ziarul Unirea.

Radu Pocol semnează cu Unirea Alba Iulia: ”Reprezintă îndeplinirea unui vis care-l aveam încă de copil”

Fotbalistul de profil ofensiv s-a despărțit în această iarnă de Unirea Slobozia, pentru care a evoluat în cinci meciuri (115 minute) în acest sezon de eșalon secund. Pocol a fost curtat și de SCM Zalău, liderul Seriei a 10-a din Liga 3, dar a preferat să joace în ”alb-negru”, mutarea urmând să fie lămurită zilele viitoare, la comisile abilitate din cadrul FRF.

”Să ajung la Unirea Alba Iulia reprezintă îndeplinirea unui vis care-l aveam încă de copil. Mă bucur mult că am ajuns acasă, m-am acomodat foarte repede aici. Eu am semnat documentele în vederea rezilierii contractului cu Unirea Slobozia. Îmi doresc ca în primăvară să câștigăm cât mai multe meciuri, asta contează mai mult decât reușitele personale”, a spus, pentru Ziarul Unirea, jucătorul din Munții Apuseni, considerat unul dintre cele mai promitătoare produse fotbalistice din județul Alba în ultimul deceniu.

Lasat de Viitorul Abrud, crescut de Academia Gheorghe Hagi, debut în Liga 2 cu Unirea Slobozia

Lansat de Viitorul Abrud, Pocol a ajuns în urmă cu șase ani la Academia Gheorghe Hagi, unde a evoluat, la diverse grupe de vârstă, până vara trecută, când a fost împrumutat la Unirea Slobozia. A câștigat un Campionat Național Under 17, în mai 2019, avându-i coechipieri, printre alții, pe albaiulianul Bogdan Lazăr, Louis Munteanu, Alexi Pitu, Ștefan Bodrișteanu sau Roberto Mălăele, iar în toamnă a bifat 5 meciuri în Liga a 2-a pentru ialomițeni, de care s-a despărțit în intersezon.

Talentatul jucător a plecat în 2014 la Academia ”Regelui”, în dorința de a face pasul firesc spre înalta performanță. În acel an a câștigat Cupa ”Hagi Danone” (a fost și vicecampion national la juniori D) și a primit premiul cuvenit celui mai tehnic jucător al competiției juvenile. Ulterior a fost prezent la Cupa Mondială a Națiunilor (locul șase în Brazilia), iar în 2017 a fost convocat la echipa României Under 15 (marcând un gol în amicalul cu Moldova).

Unirea s-a despărțit și de Circov

Pe lângă plecarea lui Guț la CS Ocna Mureș, formația din Cetatea Marii Uniri a încheiat conturile și cu mijlocașul Circov (ce a venit vara trecută de la Industria Galda), care și-a reziliat contractul pe cale amiabilă, motivul fiind dat de faptul că fotbalistul nu putea participa la pregătire din cauza serviciului.

Pe de altă parte, Mihai Dăscălescu a afirmat că Unirea Alba Iulia este în tratative pentru aducerea a încă trei jucători, iar deocamdată Bîrdea nu mai merge în probe la divizionara secundă Concordia Chiajna.

Primul joc de verificare va fi sâmbătă, 6 februarie, de la ora 11:00, la Oarda de Jos, cu CS Hunedoara, colega de serie, iar o săptămână mai târziu returul lângă furnale, țintarul amicalelor mai cuprinzând o dispută cu Gaz Metan Mediaș 2, în 19 februarie.

În perspectivă, gruparea din Liga a 3-a speră ca și în acest an să fie sprijinită financiar de Primăria municipiului Alba Iulia, după ce în toamnă, după foarte multă vreme, a primit suma de 400.000 de lei de la bugetul local.

Dan HENEGAR 02 Feb. 2021, 13:41 Liga 2
Pe aceeași temă