Presiune pe invincibilii „stegari”! Paul Enache crede că FC Brașov putea avea mai multe puncte. Cu Chindia se vor lua „toate măsurile pentru a câștiga”

Marius ANGHEL 28 Sep. 2016, 10:45 Liga 2
Presiune pe invincibilii

Nouă etape s-au scurs fără ca FC Brașov să piardă vreun meci în acest sezon în care gruparea pregătită de Cornel Țălnar a bifat șase victorii și trei egaluri. Cu toate acestea, Juventus este noul lider, formația bucureșteană având cu un punct mai mult decât FC Brașov și Chindia. Șefii clubului brașovean se declară mulțumiți de această serie de invincibilitate, însă regretă punctele pierdute din cele trei remize.

„Echipa a demonstrat că are potențial, astfel că această serie de meciuri fără înfrângere nu este întâmplătoare. Cred că puteam acumula mai multe puncte, pentru că am irosit foarte ușor puncte cu echipe de la mijlocul clasamentului”, spune managerul lui FC Brașov, Paul Enache.

Vin patru meciuri de foc

Oficialul lui FC Brașov are așteptări mari de la următoarele patru meciuri din campionat, în care elevii lui Cornel Țălnar le vor întâlni pe Chindia, Vâlcea, Foresta și Mioveni. „Urmează patru etape de foc în care echipa trebuie să adune cât mai multe puncte. Cel mai important joc este cel cu Chindia, pentru că este primul. Trebuie să ne luăm toate măsurile pentru a câștiga acest joc extrem de important. I-am văzut pe cei de la Chindia în două meciuri, au o echipă bună, cu jucători foarte buni, dar, cu o mobilizare exemplară eu sunt convins că vom câștiga”, a spus Paul Enache.

Robert Băjan, un câștig pentru echipă

În meciul de la Buftea cu ACS Berceni, la FC Brașov a debutat fundașul dreapta Robert Băjan. După ce a stat câteva luni pe tușă din cauza litigiului cu Farul, Băjan a fost declarat joia trecută liber de contract, iar duminică a fost titular în meciul cu Berceniul. „Băjan este un câștig pentru echipă. Ținând cont că a jucat pentru prima oară după luni bune a evoluat bine. Sunt convins că poate mult mai mult și atunci când va fi pus la punct cu pregătirea fizică nivelul lui va fi și mai bun”, a încheiat managerul lui FC Brașov.

S-au plătit salariile pe luna septembrie

Altfel, jucătorii și antrenorii lui FC Brașov au avut parte de o surpriză plăcută luni, atunci când au verificat cardurile și au văzut că au fost virați banii de salariu pe luna septembrie. Înaintea meciului de la Buftea cu ACS Berceni, jucătorii și antrenorii au încasat și bonusurile pentru victoria cu CS Balotești, însă, surprinzător, câțiva oameni din staff au fost săriți de la plată, iar alții s-au văzut cu prima diminuată cu circa 50 de lei!

Meci important la Tribunal

Toată suflarea „stegară” așteaptă cu sufletul la gură o decizie favorabilă a Tribunalului Brașov. Săptămâna trecută, Tribunalul Brașov a rămas în pronunțare pentru astăzi dacă va repune în termen posibilitatea de a se realiza un nou plan de reorganizare sau dacă gruparea brașoveană va intra în faliment. Astăzi s-ar putea da o decizie finală în acest proces, sau instanța va decide că are nevoie de timp suplimentar și va amâna pronunțarea pentru încă o săptămână. „Așteptăm cu încredere decizia instanței”, a spus Enache.

Altfel, Curtea de Apel Brașov a amânat pronunțarea pentru data de 4 octombrie în procesul prin care Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) Brașov contestă înlocuirea lichidatorului FC Brașov.

Articol scris de Adi MARICA
Foto: Bogdan BĂ‚LAȘ (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 28 Sep. 2016, 10:45 Liga 2
Pe aceeași temă