Presiune, presiune, presiune! CJ amenință, din nou, Gloria Buzău că reduce finanțarea și pune o condiție esențială formației lui Andrei Prepeliță

Andrei PASCU 05 Dec. 2023, 18:29 Liga 2
Presiune, presiune, presiune! CJ amenință, din nou, Gloria Buzău că reduce finanțarea și pune o condiție esențială formației lui Andrei Prepeliță

Presiune pe Gloria Buzău pusă chiar de cei care finanțează! Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a avut o nouă reacție la adresa echipei care încheie anul pe loc de play-off în Liga 2, după cea de la finalul lunii octombrie, dar una mai moderată.

Gloria Buzău riscă să rămână fără finanțarea de care dispune acum din partea autorității județene, dar momentan decizia e condiționată de calificarea în play-off și lupta pentru promovarea în SuperLiga României.

Presiune pe Gloria Buzău. Play-off-ul sau Consiliul Județean Buzău reduce finanțarea

Gloria Buzău termină anul pe locul 5 în Liga 2, la șapte puncte de liderul CSC Șelimbăr și are avans de trei puncte peste locul 7, primul care la finalul sezonului regular nu duce în play-off, ocupat de Steaua. Se știe că sunt nemulțumiri la nivelul conducerii și la nivelul celor care aduc bani în club, atât primăria, cât și autoritățile județene și sponsorul privat.

Din nou, Petre Emanoil Neagu a avut un discurs apăsat când a venit vorba de situația clubului din Liga 2, precizând că ia serios în calcul ca Gloria Buzău să nu mai primească sprijinul financiar de care dispune în acest moment, iar, dacă echipa nu va termina sezonul regular în top șase, atunci suma pe care o primește în fiecare an să fie mai mică.

Președintele Consiliului Județean Buzău a deschis, din nou, subiectul antrenorului principal și a avut o reacție moderată față de cea de acum mai bine de o lună, anume că înlocuirea lui Andrei Prepeliță trebuie să fie o decizie a Consiliului de Administraţie al Gloriei Buzău.

Petre Emanoil Neagu, mai reținut când a venit vorba de înlăturarea lui Andrei Prepeliță de la Gloria Buzău

Supărarea e mare în rândul conducerii și din cauza eșecului din ultima rundă din acest an, a 15-a, când Gloria Buzău a cedat, pe teren propriu, în fața formației FK Miercurea Ciuc, scor 0-2.

Dacă nu vor merge în play-off, în mod cert vom acţiona în sensul înjumătăţirii sumei alocate şi a redirecţionării acesteia către performanţă. În contractul de finanţare, există o clauză de performanţă care trebuie îndeplinită pentru a susţine finanţarea aşa cum a fost promisă în stadiul iniţial.

Chestiunea privitoare la demiterea sau continuarea activităţii domnului Prepeliţă ţine de Consiliul de Administraţie, nu este o hotărâre a unei persoane fizice sau a reprezentantului vreuneia dintre părţi”, a spus Petre Emanoil Neagu, citat de Buzăul Sportiv.

Gloria Buzău termină anul cu 25 de puncte în Liga 2

Gloria Buzău a adunat 25 de puncte în acest sezon și se află pe locul 5 în clasamentul Ligii 2, fiind la un punct sub locul 4, CS Mioveni, dar cu trei puncte peste locul 6, Viitorul Pandurii. În etapa a 16-a, prima din 2024, trupa din Crâng are meci în deplasare, cu Progresul Spartac, locul 20, ultimul.

Gloria Buzău mai are programat un meci în 2023, în Cupa României, cu CS Tunari (în deplasare), în etapa a 3-a a fazei grupelor.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/finantatorul-ceahlaului-trage-concluziile-la-final-de-an-19295466

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cupa/progresul-pecica-si-corvinul-joaca-joi-la-oradea-in-cupa-romaniei-19295468

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-blaga-nu-a-primit-gol-in-meciurile-in-care-a-aparat-poarta-corvinului-19295451

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/primele-trei-meciuri-din-ultima-etapa-din-faza-grupelor-cupei-romaniei-19295461

Andrei PASCU 05 Dec. 2023, 18:29 Liga 2
Pe aceeași temă