Președintele LPF2 va conduce și Farul: „Putem reda măcar o parte din strălucirea de altădată”

Marius ANGHEL 09 Jul. 2014, 14:53 Liga 2
Președintele LPF2 va conduce și Farul:**

Cu puțin timp înainte de reunirea echipei, care va avea loc luni, 14 iulie, FC Farul a dat lovitura în plan administrativ, unde s-a consolidat substanțial prin înscăunarea ca președinte a gălățeanului Auraș Brașoveanu (46 de ani), unul dintre conducătorii cunoscuți din fotbalul românesc.
 
Fost președinte al Dunării Galați, Brașoveanu conduce Liga Profesionistă de Fotbal 2 (al cărei inițiator a fost) și reprezintă cluburile din Liga a II-a în Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal. „Este unul dintre cei mai buni președinți din România. Nu degeaba se află în fruntea LPF 2″, a spus Giani Nedelcu, patronul Farului.

O altă noutate la nivelul conducerii clubului constănțean este numirea lui Paul Tiryaki (avocat din Năvodari) în funcția de manager general. În scurt timp, Farul va avea și un nou staff tehnic, Ștefan Nanu urmând să își sisteze activitatea ca antrenor. „Plecând de la premiza că la Farul nu prea au fost rezultate în sezonul trecut, nu vom mai colabora cu Ștefan Nanu. Nu a fost neapărat vina dânsului, ci a existat o conjunctură nefavorabilă. Vrem să pornim la drum cu un suflu nou și pe banca tehnică. Până la reunirea lotului, vom stabili noul staff”, a spus Auraș Brașoveanu.

Una dintre variantele pentru postul de antrenor principal este și Ioan Sdrobiș, care a mai antrenat echipa.

Obiectivul e clasarea în primele șase echipe

„Este o onoare și o provocare pentru mine că pot lucra pentru o echipă ca Farul, care este un brand național. Când spui Constanța, nu spui handbal și rugby, ci te gândești, în primul rând, la fotbal. În ultimii ani, Farul, ca și întreaga Ligă a II-a de altfel, a traversat o perioadă mai puțin fastă, chiar tulbure, dar sunt convins că, alături de Giani Nedelcu și de autoritățile locale, îi putem reda Farului măcar o parte din strălucirea de altădată. Primul obiectiv e ca din echipă să facă parte jucători crescuți sau formați la Constanța. Prin aceasta, vrem să-i arătăm orașului că echipa este a tuturor constănțenilor. Aș vrea ca oamenii să revină, în scurt timp, în tribună. Voi avea o discuție atât cu galeria, cât și cu administrația locală, care are cadrul legal pentru a veni alături de echipă”, a precizat Auraș Brașoveanu.

Pentru sezonul viitor al Ligii a II-a, echipa constănțeană și-a propus clasarea în primele șase echipe. „Va fi un campionat aprig disputat. Din fiecare serie vor retrograda câte cinci echipe. Nu sunt permiți pași greșiți. Ne-am fixat un obiectiv îndrăzneț, dar consider că acesta este realizabil”, a mai spus noul președinte al Farului, care își va păstra și funcția de șef al LPF 2, fiind compatibil în acest moment cu ambele roluri.

Jucător, antrenor și conducător la Dunărea Galați

Președintele Farului vine din fotbal, unde a fost jucător și antrenor, iar acum e conducător. Ca fotbalist, a evoluat între 1987 și 2003 (fundaș central sau mijlocaș defensiv), numai în eșalonul secund, unde a susținut peste 250 de meciuri, la Dunărea Galați, Gloria Buzău și Delta Tulcea. A și antrenat echipa gălățeană, la care, în același timp a fost și președinte, timp de zece ani.

De când a fost înscăunat la Farul, Auraș Brașoveanu a și venit la Constanța, luând un prim contact, pe parcursul mai multor zile, cu situația de la club. Ieri, a fost plecat la Galați, iar astăzi se întoarce, urmând ca vineri să participe, la București, la ședința Comitetului Executiv al FRF.

Sursa: Ziua de Constanța

Marius ANGHEL 09 Jul. 2014, 14:53 Liga 2
Pe aceeași temă