Voința Livezile așteaptă returul! Sudamericanii promit show!

08 Mar. 2012, 11:30 Pregătiri, amicale

Jucătorii Voinței Livezile au tras tare în pregătiri și abia așteaptă returul de campionat. Antrenorul Ioan Baciu este mulțumit de cum s-au antrenat dar și de evoluțiile din meciurile amicale, meciuri în care au reușit două victorii (1-0 cu Lechința, gol Almiron și 4-2 cu U Cluj II, goluri S. Rus, Ștețco-2 și Bugnar).

„Jucătorii au dat dovadă de foarte multă seriozitate în pregătire și de multă concentrare în meciurile amicale. Mai avem câteva amicale până la începerea campionatului, la U Cluj II și cu juniorii de la FCM Târgu Mureș. Așteptăm să înceapă campionatul, sperăm să se încălzească pentru că ne-am săturat să jucăm pe terenuri grele”, a declarat Ioan Baciu, antrenorul Voinței Livezile.

Voința Livezile ar putea da lovitura în acest retur de campionat cu cei doi sudamericani aduși. Deși sunt pentru prima dată în România și n-au mai văzut zăpadă, cei doi s-au acomodat destul de bine aici, au suportat bine frigul din această iarnă. Argentinianul Almiron a marcat două goluri în pregătire iar uruguayanul Rodriguez așteaptă să înceapă meciurile oficiale pentru arăta ce știe.

„Chiar și așa, pe terenuri grele, pe zăpadă, cei doi au arătat că au calități, că își doresc să ajungă mai sus”, spune Baciu.

Voința Livezile nu va avea probleme majore de efectiv până la începerea campionatului. În prezent, argentinianul Almiron este ușor accidentat, Marius Gotea a suferit o entorsă iar Tinel Sighiartău o răceală. Toți trei vor fi însă, cel mai probabil, apți până la începerea campionatului, în 17 martie.

Rareș Stan, înapoi la Livezile

Rareș Stan ar putea evolua din retur tot la Voința Livezile. Acesta s-a pregătit o perioadă cu prima echipă a Gloriei Bistrița, dar nu a fost ținut în lot de Nicolae Manea, care l-a trimis la echipa a doua. Jucătorul spune că, în aceste condiții, vrea să se întoarcă la Voința Livezile. Are nevoie însă de acordul Federației Române de Fotbal, unde a depus o petiție pentru a renunța la înțelegerea cu Gloria Bistrița. O decizie a comisiilor FRF se va lua în aceste zile, dar aproape sigur va fi favorabilă jucătorului, deoarece se pare că Gloria și-a manifestat acordul de a se respecta dorința jucătorului. „Aștept decizia comsiilor, pe care o voi primi astăzi sau mâine (n.r -marți sau miercuri). Dacă nu am rămas în lotul primei echipe (n.r – Gloria), vreau să joc la Voința Livezile”, a declarat Rareș Stan.

„Să ne clasăm cât mai sus în clasament”

La finalul turului, Voința Livezile se află pe locul 12 în serie, cu 15 puncte. Obiectivul echipei este evitarea retrogradării. „Noi avem ca obiectiv evitarea retrogradării, sperăm să facem un retur cât mai bun și să ne clasăm cât mai sus în clasament”, a declarat Ioan Baciu.

Obiectivul nu pare unul destul de greu pentru echipa din Livezile, în condițiile în care, în pauza competițională, Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal a modificat regulamentul și vor retrograda doar trei echipe din Liga a III-a. Conform unui comunicat al FRF, promovează în Liga a II-a echipele clasate pe primul loc în cele șase serii și retrogradează echipele clasate pe locurile 14, 15 și 16 în fiecare serie, plus alte trei echipe de pe locul 13, mai slab clasate (în total, 21 de echipe).

Sursa: Sportul Bistrițean

08 Mar. 2012, 11:30 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă