VIDEO | Călărășenii au dat-o la pace cu „Regele”! Viitorul a remizat cu Dunărea, Hagi a primit „Cheia orașului”

Marius ANGHEL 06 Aug. 2015, 11:49 Pregătiri, amicale
  • Dunărea Călărași a remizat, miercuri, pe teren propriu, cu Viitorul Constanța, scor 0-0, în cel mai tare meci de pregătire de până acum, în această vară, al echipei antrenate de Ionel Ganea. Totuși, cel mai important moment al zilei de ieri nu a fost meciul de pregătire, ci primirea regește de care a avut parte Gheorghe Hagi la Călărași. Cel mai mare fotbalist al fotbalului românesc a primit „Cheia orașului” dunărean, distincție înmânată de primarul Daniel Drăgulin.

 

Chiar dacă la intrarea în stadion s-a plătit prețul unui bilet de 5 Ron, spectatorii călărășeni au venit în număr mare să-și vadă favoriții, iar unii dintre ei, mai norocoși la finalul meciului, i-au smuls lui Gică Hagi câte un autograf. Pe teren, Viitorul „Regelui” nu a reușit să dea gol la Călărași în partida cu trupa antrenată de Ionel Ganea. Rezultatul pare totuși că a mulțumit ambele echipe. Atât Dunărea, cât și gruparea constănțeană au etalat un fotbal frumos, cu ocazii de poartă, dar fără rezultat pe tabela de marcaj.

Pentru echipa din Liga a 2-a urmează amicalul cu FC Clinceni, sâmbătă, 8 august, la Călărași, iar peste două săptămâni o altă echipă de Liga 1 vine pe malul Borcei, Dinamo București.

Hagi a primit „Cheia orașului”

Cel mai important moment al zilei de ieri a fost primirea regește de care a avut parte Gheorghe Hagi la Călărași. Primarul Daniel Drăgulin i-a înmânat „Regelui” „Cheia orașului” și o diplomă de excelență în numele călărășenilor. „Am avut astăzi plăcerea, dar și onoarea de a-l avea invitat, la sediul Primăriei Călărași, pe marele fost fotbalist Gheorghe Hagi, prezent în orașul nostru cu echipa pe care o conduce, Viitorul Constanța, pentru disputarea unui meci amical cu Dunărea Călărași. Cu această ocazie, pentru întreaga sa activitate sportivă, am avut onoarea de a-i înmâna lui Gheorghe Hagi, astăzi, Cheia orașului Călărași, dar și o diplomă de excelență”, a declarat Daniel Drăgulin. Edilul a avut parte, în acest fel, de „cel mai frumos cadou”, asta pentru că pe 5 august a împlinit 54 de ani.

Politicieni și oameni de fotbal, în tribune

Tribuna oficială a stadionului din Călărași a fost arhiplină la partida dintre Dunărea și Viitorul. Foști, dar și actuali lideri politici din Călărași nu au ratat ocazia de a respira același aer cu „Regele” Hagi. Președintele Consiliului Județean Călărași, Răducu Filipescu, dar și vicepreședintele aceleiași instituții, Marian Dinulescu, au fost prezenți la oficială alături de omul care a reușit prin buna sa organizare să ducă din nou Dunărea în Liga a 2-a după 20 de ani, Viorel Ivanciu.

Primarul Petre Țone a venit special de la Oltenița să-l vadă pe Hagi, iar viceprimarii municipiului Călărași, Marius Dulce, și Virgil Dumbravă au mai fost și ei prezenți la oficială. O vizită neașteptată a fost și prezența fostului Senator, Doru Ioan Tărăcilă, omul care a sprijinit clubul călărășean mulți ani de după Revoluție.

Tot în tribuna oficială a stadionului au mai fost observați secundul echipei naționale a României, Ștefan Iovan, dar și noua achiziție a Dunării Călărași, portarul Emilian Dolha.

Dunărea Călărași – FC Viitorul   0-0

Dunărea: Popa – Tenea (Săveanu), Panait, Bumbac (Botea), Mureșan (Mihuț) – Kanda (S. Matei), G. Preoteasa (S. Popescu), Chebac (V. Petre), Luca (G. Săveanu), S. Alami (D. Vădrariu) – V. Alexandru (M. Ștefan)

Viitorul: Râmniceanu (Albuț 46) – Ciupe (Căpușă 62, Rusu 82), Mișelăricu (Perju 46, Șandru 82), Puțanu (Ghiță 66), Mitache (Kilyen 66) – Gheorghe (Iani 31), Achim (Trancă 66), Casap (Ciobanu 62, Grecu 82) – Tudoran (Dumitrescu 46), Coman (Manole 82), I. Hagi (Cioablă 62)

Articol scris de Cătălin NIȚU (Călărași)
Video: Academia Hagi

Marius ANGHEL 06 Aug. 2015, 11:49 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă