UTA se apucă de treabă

02 Jul. 2009, 17:35 Pregătiri, amicale
UTA** se apucă de treabă

Așa cum a anunțat președintele clubului UTA, Giovanni Catanzariti, echipa arădeană își va relua pregătirile la începutul săptămânii viitoare, urmând ca pe parcursul lunii iulie să se clarifice problemele majore, legate de bugetul pentru sezonul viitor. Variante, promisiuni și speranțe există. De discutat, se discută în continuare, atât Giovanni Catanzariti, cât și Ionuț Popa fiind în contact cu diverși oameni de afaceri pe care încearcă să-i atragă spre clubul UTA, ori ca sponsori, ori ca finanțatori. Important este că nici Catanzariti, nici Popa n-au dezarmat după ce discuțiile cu omul de afaceri Sandu Ion au intrat în impas, ambii încercând să rezolve problemele financiare ale Bătrânei Doamne. Pe de altă parte, nici varianta Sandu Ion nu reprezintă un caz închis.
 

 

Luni, reunirea lotului; 12-18 iulie cantonament, probabil la Moneasa
 

 

Ionuț Popa, care s-a angajat că se va ocupa de pregătirea echipei arădene până când va primi o ofertă convenabilă, a făcut deja planurile legate de perioada de vară. Luni dimineață va avea loc reunirea lotului, după care vor urma antrenamentele de readaptare la efort. Apoi, pentru perioada 12-18 iulie, a fost programat cantonamentul. Din 19 iulie, UTA ar urma să-și reia pregătirile la Arad, pentru a intra în faza a doua a antrenamentelor, până în 8 august trupa arădeană urmând să dispute nouă meciuri de verificare. Acestea sunt planurile inițiale și rămâne de văzut dacă programul pus deja pe hârtie de staff-ul tehnic va suferi modificări ori va fi ajustat în funcție de evenimente.
 

 

S-a conturat un lot de jucători
 

 

Legat de reunirea lotului, clarificările vor veni pe parcursul săptămânii viitoare. Ionuț Popa a alcătuit deja o listă cu jucătorii pe care îi dorește din lotul care a încheiat sezonul trecut. De convocarea jucătorilor se ocupă antrenorul secund Roland Nagy. De asemenea, utiștii intenționează să cheme la Arad, atât pentru discuții, cât și pentru pregătirea de vară o serie de fotbaliști liberi de contracte de la formații din Liga a II-a, însă rămâne de văzut ce putere de convingere vor avea oficialii arădeni. Evident, este posibil ca unii dintre jucătorii din vechiul lot, vizați pentru prelungirea contractelor, să nu accepte o revenire decât în condiții ceva mai clare, dar și asta rămâne de văzut. Oricum, în prima fază, în discuție intră și Țucudean, Toc, Bujor, Copil, Bălgrădean, Chindriș sau Purece, fotbaliști legați de cluburile Gloria Arad sau Atletico Arad, urmând ca pe parcurs să se stabilească și statutul lor.
 

 

Bujor, Bălgrădean, Bodea – portari
 

 

Deși lista cu jucătorii pe care utiștii îi doresc este provizorie și poate să suporte modificări în următoarea perioadă, vă prezentăm lotul cu care antrenorii Ionuț Popa, Roland Nagy și Dan Țapoș doresc să pornească la drum.
La capitolul portari, lucrurile sunt cele așteptate: Bujor este dorit în continuare, juniorul Bodea rămâne în calcule, dar apare ca noutate goalkeeperul Gloriei Arad, Bălgrădean. Atât Bujor, cât și Bălgrădean aparțin deocamdată Gloriei Arad, deci omului de afaceri Sandu Ion. Există și la Gloria diverse probleme financiare, salariile fiind neplătite de peste două luni, astfel că statutul lor nu este clar deocamdată.
 

 

Manea, Ștreangă și Tegzeș – posibilele noutăți din defensivă
 

 

La capitolul fundași, UTA încearcă să lucreze cu: Toc, Pocuca, Pascariu, Manea, Ștreangă, Draia, Gornic și Tegzeș.
Toc aparține din nou Gloriei Arad, în timp ce Pocuca va reveni duminică la Arad, pentru a continua tratativele pentru un nou contract. Manea este un fundaș lateral produs de Atletico. În retur a jucat pentru Gloria Arad, după ce în turul sezonului trecut a evoluat ca junior la CS Universitatea „Goldiș” Arad. Ștreangă a fost cumpărat în iarna acestui an de Gloria Arad de la Auto Timișoara, club de care aparținea. Este vorba despre un fundaș central timișorean, din generația lui Szekely. Draia este juniorul clubului UTA, Gornic a apucat să debuteze în alb-roșu la finalul sezonului trecut, iar Tegzeș a evoluat în campionatul trecut pentru Liberty Salonta.
 

 

Sălăjan, Roman, Gâlcă, Chindriș, Purece, Vezzoli și Nicolov – numele noi din zona mediană
 

 

La capitolul mijlocași, în atenția staff-ului tehnic al UTA-ei intră Polgar, Mutulescu, Sălăjan, Roman, Copil, Gâlcă, Chindriș, Purece, Nădăban, Fritea, Drida, Vezzoli și Nicolov. Polgar abia a revenit în circuit, iar Mutulescu este primul care a semnat deja pentru UTA, contractul său fiind parafat pentru trei ani. Sălăjan a evoluat în sezonul trecut la Gloria Arad ca mijlocaș ofensiv, iar Roman este un jucător de bandă stângă de la Minerul Lupeni. Dumitru Copil rămâne de asemenea în atenția lui Ionuț Popa, el depinzând însă 100% de omul de afaceri Sandu Ion, care l-a readus din Scoția. Florin Gâlcă a evoluat în sezonul 2008-2009 la Național Sebiș și FC Ineu, fiind însă un produs al Centrului de Juniori al FCM UTA. Chindriș și Purece sunt ai Gloriei Arad, ei întorcându-se de la Nottingham Forrest, unde s-au pregătit timp de trei luni. Nădăban, Drida și Fritea n-au nevoie de prezentare, în timp ce Vezzoli este un mijlocaș italian propus de impresarul lui Pocuca, el urmând să fie testat la Arad. Nicolov este mijlocașul de bandă stângă al Gloriei Arad, el fiind adus în iarnă de Gigi Borugă de la Minerul Motru. 
 

 

Bențe, Muntean, Bisorca, Muller – soluții în atac?
 

 

Pentru linia de atac vor fi convocați Țucudean, Leucuța, Edson, Bențe, Muntean, Bisorca și Muller. Bențe este un jucător ofensiv care e jucat pentru Liberty Oradea, în timp ce Muntean a fost al doilea marcator al FC Ineu, după Flavius Pavel, în sezonul recent încheiat. Bisorca este un tânăr care s-a format în Germania, el fiind remarcat de antrenorii UTA-ei la meciurile-trial organizate după finalul sezonului trecut, în timp ce Muller a fost, sezonul trecut, în lotul echipei Progresul București.

 

 

Articol scris de Sebastian Șiclovan
 

02 Jul. 2009, 17:35 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă