UTA a arătat poftă de gol în penultimul meci amical. Roman a reușit o „dublă”. Adrian Mihalcea spune ce îl mulțumește și unde mai are de lucrat

Marius ANGHEL 27 Jul. 2017, 12:43 Pregătiri, amicale

UTA a câștigat, marți seară, al treilea amical pe care l-a desfășurat în această perioadă de pregătire înainte de noul sezon al Ligii 2. „Bătrâna Doamnă” a trecut cu 4-0 de nou-promovata arădeană în Liga 3 Șoimii Lipova, într-un meci în care a debutat și noua achiziție Alin Cârstocea.

După 6-3 cu Șoimii Șimand și 3-0 cu Szeged 2011, UTA a arătat în testul de la Sânnicolau Mic cu Șoimii Lipova că este în creștere de formă și așteaptă cu nerăbdare startul campionatului.

Stahl (4′) și Grigorie (9′) au fost primii utiști care și-au încercat ținta în debutul partidei cu Șoimii. Jocul s-a tensionat apoi în minutul 21, atunci când Adili a fost nevoit să părăsească terenul de joc după ce a faultat de galben în afara careului, iar reacția sa nervoasă i-a adus și al doilea galben și implicit eliminarea. Însă partida a continuat tot 11 contra 11, după ce în locul macedoneanului a fost introdus Polgar. Iar din faza fixă, Sergiu Popa (22′) a trimis peste poartă.

Prima reușită a venit după mai bine de o jumătate de oră de joc. Pașcu a făcut henț în careu la o centrare din corner, iar Ștefan Grigorie (34′) a executat sec, în dreapta lui Bujor, lovitura de pedeapsă. Iar ultima ocazie a reprizei a fost irosită de Stahl (37′), cu un șut puțin pe lângă colțul scurt.

În partea a doua a meciului, Albert Stahl (56′) a majorat diferența cu un șut frumos din marginea careului lângă bară din dreapta lui Bujor, iar imediat Prună l-a deschis pe Stahl pe dreapta, acesta a pasat în centrul careul de 6 metri, de unde Dan Roman (57′) a îndeplinit formalitatea. Același Dan Roman a prins o torpilă de la 16 metri direct în vinclul colțului lung și a ridicat scorul la 4-0, diferență care avea să se păstreze până la final, chiar dacă Filimon (81′) a fost aproape să înscrie golul de onoare dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri ușor lateral dreapta, însă Barna a salvat cu ajutorul transversalei.

UTA: Grahovac (Al. Barna 60′) – Adili, Scutaru (Al. Manea 46′), Ciucă (Costin 70′), Asani (Cârstocea 73′) – I. Tănase (Dinculescu 46′) – Strătilă (Izet 60′), Grigorie (Jorza 55′), Prună (Toma 70′), Stahl (Iuga 70′) – Curtuiuș (D. Roman 46′)

Șoimii Lipova: Bujor – Kocsis (Mandache 46′), Calvin (Pantea 46′), Pașcu (Bercu 46′), Tomuț – Piț (Deta 46′), Bier (Jichici 46′), S. Popa (Simion 46′), D. Copil (Vasile 46′) – Vasinc, Trabalka (Filimon 46′)

VEZI o GALERIE FOTO a meciului amical

„Este îmbucurător faptul că nu luăm gol, iar acesta e, de fapt, lucrul ce mă mulțumește cel mai mult”

A fost penultimul meci de pregătire pentru UTA înainte de debutul oficial în noul sezon, iar antrenorul Adrian Mihalcea a tras câteva concluzii după acest test câștigat cu 4-0, cel mai clar succes din cele trei jocuri desfășurate până acum. „Sincer, mi-aș dori să avem numai victorii. Clar, neclar, important este să câștigăm tot timpul. Este îmbucurător faptul că nu luăm gol, iar acesta e, de fapt, lucrul ce mă mulțumește cel mai mult. Pe plan ofensiv, chiar dacă la pauză am avut doar 1-0, eu zic că am avut și alte ocazii din care am fi putut înscrie. În mare, mă mulțumește jocul, dar mai avem de antrenat și de schimbat în unele poziții. Cert este că, de la meci la meci, băieții înțeleg ce ne dorim să jucăm anul acesta, iar acest aspect este și el foarte important. Și astăzi am schimbat puțin sistemul împotriva unei echipe bune, solide de Liga a 3-a, aflate – totuși – la început de pregătire. Dar, mai important este ceea ce am făcut noi pe teren, mai ales că până la final am mizat pe toți jucătorii din lot, inclusiv pe ultima achiziție Alin Cârstocea. El este puțin în urmă cu pregătirea, dar, ușor-ușor, încercăm să-l aducem la un nivel destul de bun, încât să ne ajute din prima etapă”, a spus, citat de Sport Arad, Mihalcea.

Antrenorul utist a vorbit și despre absența lui Bogdan Burlă. „Are febră, 40 de grade și e pe antibiotice. Va mai lipsi sigur două zile, e greu de crezut că-l putem recupera până la meciul de sâmbătă. Important este să fie sănătos din prima zi a săptămânii viitoare, în așa fel încât să putem pregăti cum trebuie meciul de la Târgoviște”, a menționat Mihalcea.

Ultimul test al arădenilor are loc sâmbătă dimineață, de la ora 10:00, ora României, la Mako (Ungaria), în compania echipei locale.

Foto: UTA Media Design

Marius ANGHEL 27 Jul. 2017, 12:43 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă