„U” Cluj, spulberată de Sticla Arieșul Turda. Adrian Falub a testat un spaniol fost la Alaves și jucători eligibili pentru regula U20

Marius ANGHEL 22 Jan. 2020, 13:59 Pregătiri, amicale

„U” Cluj a avut programat astăzi dimineață, miercuri, un meci amical cu Sticla Arieșul Turda, însă Adrian Falub s-a răzgândit ieri și a decis să folosească în acest test „jucătorii care au evoluat mai puțin sau deloc în Ungaria, contra celor de la Debreceni VSC”, în fața cărora s-a pierdut cu 1-5. Astfel, antrenorul „alb-negrilor” a aliniat un prim „11” format în mare parte din juniorii care evoluează la echipa clubul din Liga Elitelor U19, iar rezultatul înregistrat a fost din nou unul dezastruos. Clujenii, care au avut în probe și un fotbalist spaniol, au pierdut cu 7-2 în fața ocupantei locului 7 în Seria a 5-a a Ligii 3.

Partida dintre jucătorii de la „U” Cluj eligibili pentru regula Under 20 și Sticla Arieșul Turda, desfășurată pe terenul sintetic din Parcul Sportiv „Iuliu Hațieganu”, a început perfect pentru gazde. Sub privirile lui Adrian Falub, Meșter a deschis scorul încă din minutul 5, cu un șut la vinclu. Avantajul minim a dispărut destul de repede, fiindcă veteranul Florin Dan (40 de ani) a egalat în minutul 24, iar până la pauză a înscris și Florin Cordoș (28), pentru un 2-1 pentru echipa de Liga 3.

În partea secundă a jocului s-au marcat nu mai puțin de șase goluri. A fost o repriză de coșmar pentru jucătorii Universității Cluj. Alexandru Savu (50, 70), Alexandru Băețan (53), Valentin Lemnaru (68) și Bogdan Varodi (76) au înscris pentru Sticla Arieșul, pentru ca în final, Trifan să mai reducă puțin din rușinea suferită de băieții lui Falub. În această repriză, Tothăzan, de la Sticla, a fost eliminat pentru un fault dur.

Un spaniol fost la Alaves, testat de Adrian Falub

Cu ocazia acestui amical, Adrian Falub l-a testat și pe spaniolul Sergio Llamas, aflat în probe la „U” Cluj de la începutul săptămânii.

Sergio Llamas este un mijlocaș de 26 de ani ce poate face atât faza defensivă, cât și pe cea ofensivă. A fost format la Real Sociedad, iar apoi a ajuns la Alaves, pentru care a jucat în liga a treia sau a doua din Spania. După ce Alaves a promovat în Primera Division, Llamas a ajuns la Real Union, coborând din nou în liga a treia. Ulterior a ajuns în Finlanda, unde a jucat pentru RoPs. Ultimul meci oficial desfășurat la această echipă îl are pe 1 septembrie 2019.

„U” Cluj, prima repriză: Bledea – Al. Mureșan, Vomir, Pop – Ilieș, Llamas, Roșca, Țica – Meșter – Forna, Cucoș

Sticla Arieșul Turda, prima repriză: Rareș Pop – P. Chiș, Indreica, Cordoș, Marcu – Bria, Vescan, Ititesc, Fl. Dan – Cobârzan, Ad. David (Porim)
Sticla Arieșul Turda, repriza a doua: Ursu – Cimpoeșu, Sălăgean, Cocoară, Pârv – Salcău, Tothăzan, Savu, Varodi – Porim (Val. Lemnaru), Băețan

Următorul amical pe care „U” Cluj îl are programat este cu Avântul Reghin, locul 9 în Seria a 5-a a Ligii 3, sâmbătă, 25 ianuarie, de la ora 10:45, tot pe terenul sintetic din Parcul Sportiv „Iuliu Hațieganu”.

Marius ANGHEL 22 Jan. 2020, 13:59 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă