Și-au revenit după pauză: CSC Sânmartin – UTA 1-3

Marius ANGHEL 13 Feb. 2014, 14:20 Pregătiri, amicale

Deși nu au mai trecut granița în cantonament, utiștii au onorat amicalul de la Sânmartin și nu au regretat. Terenul din comuna bihoreană a fost bun, echipa de Liga a IV-a a dat o replică foarte bună, așa că Adrian Falub poate spune că elevii său au efectuat un antrenament foarte bun. Rezultatul a fost și el pozitiv, cu mențiunea că în prima parte gazdele ar fi meritat să înscrie cel puțin un gol-două la câte ocazii și-au creat. Două cornere au rupt echilibrul în favoarea „alb-roșiilor”, care – însă – nu au scăpat fără gol primit.

Divizionara a patra a avut inițiativa la Sânmartin și a ratat și trei ocazii mari de a deschide tabela. În minutul 13, Cura a reluat cu capul centrarea lui Grosu, dar Boșneag a respins salvator de sub transversală. Din cornerul rezultat, Gh. Popescu a semi-luftat din 3 metri și a trimis pe lângă. 15 minute mai târziu același Cura a trimis un voleu din întoarcere, de la 25 de metri, balonul trecând milimetric pe lângă vinclu. Și pe final de repriză tot gazdele au avut ocazii de gol în dreptul aceluiași Ovidiu Ghilea. Mai întâi, acesta a încercat un  lob, dar Boșneag a reținut în extremis, iar apoi a reluat la o palmă deasupra transversalei, din numai 7 metri, o centrare perfectă a lui G. Popescu.

UTA a început în forță partea a doua cu două goluri după faze fixe identice. Monac și Neagu au centrat din corner, iar Sălăjan și Apostu au marcat cu capul. În minutul 61, Luceafărul a redus din diferență după un șut din 12 metri al lui Ghilea. Arădenii s-au distanțat pe tabelă în minutul 83. Zaluschi a fost cel care a marcat după un contraatac purtat bine „textiliști”, stabilind rezultatul final: 1-3. Popescu și Ardelean nu au putut fi folosiți din pricina uneori dureri musculare, însă Mardare și Lazea, înlocuitorii lor, s-au descurcat în general bine.

Sânmartin: Verdeș – G. Bogdan, Lavrancsik, Chira, Morar – Pantea, Cura, Grosu, Artene – O. Ghilea, G. Popescu. Au mai jucat: Deac, Copil, C. Jurcă, Ungur, Mălai, Trip, Dumiter, Iuhasz, R. Bogdan și Sălăgean.

UTA: Boșneag – Oltean (46 Feussi), Sidney, Mardare, Diarra – Monac (80 Farcaș), Lazea, Zaluschi, Neagu – Apostu (60 Surugiu), Sălăjan.

Cantonamentul de la Gyula în aer! Utiștii au plecat de la club fără bani

Reveniți din deplasarea de la Sânmartin, fotbaliștii „Bătrânei Doamne” l-au așteptat în zadar pe Adrian Marțian, care le promisese că după servirea cinei le va da toți banii pe luna octombrie. În stilu-i caracteristic, dejeanul nici nu ajunsese la club la până la ora 20,45, iar utiștii au decis să plece la casele lor. În aceste condiții, plecarea în cantonamentul de la Gyula se va amâna din nou și asta pentru că Adrian Falub ar fi dorit ca îmbarcarea să aibă loc la ora 8,00, iar jucătorii au decis să se prezinte la program doar la ora 10.

Dacă nici joi dimineață Marțian nu-și achită datoriile, este posibil ca obișnuitul antrenament de pe plan local să se anuleze, ca să nu mai vorbim despre deplasarea în Ungaria. În plus, Adrian Falub ar putea înceta și el să-și mai creadă fostul coleg de școală și să părăsească din nou Aradul. Devine tot mai evident faptul că „prietenul lui Mutu” nu poate susține activitatea unei echipe ce trebuie să se întrebuințeze serios în sezonul de primăvară pentru a evita retrogradarea din Liga a 2-a. Și asta fără sprijinul suporterilor, care nu mai identifică gruparea condusă de Marțian și Catanzariti cu UTA.

Falub a făcut lotul de cantonament

Până una alta, Adrian Falub i-a ales pe cei pe care-I va pregăti în Ungaria timp de o săptămână. Pe lista tehnicianului (care încă nu și-a legat destinele de UTA fiindcă nu este convins că șefii clubului îi pot oferi condiții de performanță, dar și pentru că echipa are încă antrenor în acte în persoana lui Eugen Trică) se află 20 de jucători și anume: Boșneag, Horvat – Oltean, Feussi, Sidney, Mardare, Gornic, Ardelean, Diarra, Neagu, Monac, Zaluschi, Lazea, Popescu, Farcaș, Surugiu, Apostu, Sălăjan, Elvis și Palcu.

Acesta din urmă a revenit la „bază” după aventurile de la Gloria și o echipă din Ungaria, în timp ce situația lui Trabalka e incertă. Atacantul de 18 ani e împrumutat de Atletico până la finalul junioratului, însă UTA ar dori o prelungire a înțelegerii.

Bineînțeles, la Gyula (dacă se va pleca) mai sunt așteptați cel puțin trei-patru fotbaliști, cu prioritate pentru atacanți.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 13 Feb. 2014, 14:20 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă